Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já dala v 18M jak šla do velké postele, ale nespala na něm-bylo to spíš na to aby postel vypadala pěkně když je ustlaná a ať se nebouchá hlavou do zdi
. Ona v té posteli hrozně cestuje tak spí i odkrytá ![]()
@Martina 25 Ma babicka je to same. Kdyz prijede, tak mi furt rika, at mu dam polstar, ze chudak nemuze spat a podobny reci. Uz to poustim jednim uchem dovnitr a druhym ven. Prcek ma 14 mesicu a polstar nema a pokud ho nebude jo vyzadovat, tak ho mit nebude, co to pujde. Navic v postylce cestuje, takze by na polstari stejne nespal
.
@Martina 25 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, od kdy jste vašim děckám dali do postele polštář? Manželovo babička mi furt tvrdí že jí ho do postýlky musím už dát, že se jí takto musí špatně spát. To tvrdí od jejího narození a melé je ted rok(Já samozřejmě vim, že je to hloupost, malá spí krásně i bez polštáře) Ale zajímalo by mě, kdy jste ho dětem dali
takový nizoučký polštář dostal pod hlavu v momentě, kdy si tam začal cpát peřinu a plyšáka, přišlo mi to pohodlnější než zmuchlaná deka. cca v roce.
@baaruunkaa Moje dvou a půl letá dcera taky spí odkrytá
ledová je celá, ale jak jí přikreju, hned se odkreje… A polštář stále nemá. Nějak jsem to zapomněla řešit, protože já spím bez polštáře ![]()
Zhruba kolem 3 let, jelikož tam chtěl mít obrázek stejný jako má ne peřině, ale je asi 2-3cm vysoký, protože spí na břiše.
Syn má dva roky, polštář nemá a myslím, že ani nepotřebuje. Cestuje po postýlce, spí v krkolomných pozicích, nechce ani peřinu, odkopává se.
Okolo 1 roku, ale jen proto, že lehával na peřince a tím pádem byl odkrytý. Má jenom takový nízký a velký, že na něm leží určitě půlkou těla. Ale kdyby si o něj „neřekl“, tak bych počkala tak do dvou let, možná i dýl
@Tečička Já jsem z deky ušila spací pytel a během chvilky zjistila jak ho vyslíknout tak jsem to přestala řešit, protože nemocná nebývá tak jí dám jen ponožky na noc a mladší je to samé.
Asi někdy po roce, možná později, ten tenký, z Ikea… Stejně na něm ale nespal. Teď jsem mu dávala do velké povlečení novou peřinu a polštář, ten jsem rozpárala a asi třetinu náplně z něj vytáhla, ale stejně na něm pořád nespí, v noci cestuje.
Nemám v plánu synovi polštář dávat, dokud si o něj neřekne. Já třeba polštář nesnesu, neumím s ním spát, takže počítám, že syn nebude mít potřebu ![]()
@Tečička @baaruunkaa Naší budou dva roky a nesnese být přikrytá, takže někdy váhám, jestli dát jen letní pyžamo nebo overal, já třeba pak mívám nepřikrytá v noci ledové nohy, tak aby jí nebyla zima. No tak hlavně že pro ni mám několik setů povlečení do postýlky, co mi tu leží zatím nedotčené ve skříni.
Polštář jí nedávám.
Dala jsem od narození. Ublinkávala, tak jsem si ji v zavinovačce položila raději do zvýšené polohy. I postýlku jsme měli u hlavičky vyvýšenou. No, už se pak na rovném nevyspala. Takže polštář máme od narození pořád. Nevidím v tom nic špatného.
Naše malá má tu placku už od narození. Teď jí je 18 m a normální polštář ještě nemá, ale myslím, že by už ho potřebovala, protože si pod hlavu strká různě plyšáky, nebo si pod ní nachumlá celou peřinku ![]()
Ahoj, chtela bych se zeptat od kdy se muze dat takovy ten slaby polstarek co se dava do setu k perince, male je 7m a spatne spinka tak jsem premyslela ze by jsme zkusili polstarek, prijde mi hodne slaboucky stejne silny jako je perinka ![]()