Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, hlavně ty, co jezdí s batoletem pod stan. Letos chceme vyrazit s malenkou poprvé, a tím pádem mne čeká sehnat pro ni spacák. Chtěla bych jí koupit normální, dospělácký, že v horní polovině bude zasunutá spát, a tu dolní polovinu založím pod ni. Tím bych vlastně i vytvořila další izolační vrstvu. Nebo je to jeden z mých horších nápadů a raději koupit dětský, ať v něm neplave? Co bude pohodlnější? Jak řešíte pod stanem spaní vy? Děkuju za všechny nápady.
Na 1000% bych šla do dospěláckého, mám pro obě děti a pohoda. Dětské spacáky mi přijdou jako zbytečnost.
Děti byly s našima letos pod stanem, měly obě normální spacáky a babi neříkala, že by někdo někam zapadl ![]()
Já jsem koupila takový tenký v Rossmanovi, ale jinak je nabalená do teplákovky a spí ještě v (zimním) pytli na spaní, co má doma.
Pod sebou teplou deku a v noci příp. přikrývám
A spí na nafuk. matraci.
@neschopná mamka Já bych hlasovala pro koupi dětského, i v něm bude mít ještě kilometr nevyužitého místa… my máme pro staršího tenhle http://www.huskycz.cz/…c-d4409.html dostal ho někdy v necelých 2 letech. Mladší budou 2 v listopadu a letošek ještě jezdí v zimní emitexím fusaku s kočárku… akorát je tedy otázkou, zda ti v tom spakáku budou chtít spát, mě moc nechtěli a vylézali.
@Loll píše:
Na 1000% bych šla do dospěláckého, mám pro obě děti a pohoda. Dětské spacáky mi přijdou jako zbytečnost.
Proč zbytečnost, vlastnosti spacáku jdou stejně časem do háje, tak než vyrostou, tak bude potřeba nový.
Dvouletý syn je na táboře s tatínkem a spí ve velkém dospělém spacáku..prý s tím nemá žádný problém..dá se přece rozepnout jako deka skoro, tak když se bude třeba v tom topit, tak je možné dítě jen přikrýt..
@j.a.n.i1
1. Nemyslím si, že třeba jedenáctiletý pubertální kluk bude chtít jet na tábor v dětském spacáku…
2. Pokud nebudou spacák zbytečně x-krát za sezonu prát, tak dítěti vydrží, v dospělosti ať si už koupí svůj za svoje ![]()
@j.a.n.i1 souhlasim… a i protoze velky (dospelacky) spacak dite svym malym telem tezko vyhreje, muze mu byt chladno na nohy. Pak maji jeste kratsi damske verze… proste rozhoduje delka.
Příspěvek upraven 04.08.14 v 11:28
Ahoj už jsem letos byla pod stanem a to i se svými syny (2,5 a 11 měs.).Staršímu jsme pořídili spacák od firmy Ready Bed (Pořídili jsme ho na aukru, jako druhou jakost a fakt za pár peněz…nový stojí hodně). Líbilo se nám, že je to vlastně něco jako postel…nafukovačka se spacákem v jednom a tak ti prcek neleží na zemi ![]()
https://www.google.cz/search?…
Příspěvek upraven 04.08.14 v 11:47
@Loll Pochybuju, že bude 11 kluk řešit, jestli je ten spacák o 30 cm delší nebo kratší… akorát bude zbytečně nosit na zádech váhu navíc a bude mu to zabírat zbytečné místo v batohu. Ale každého věc, my spacáky využijeme hodně, tak mi není líto investice do dětského a pak do nového.
A ad praní, neperu je zbytečně, ale vím kolikrát řešíme u dětí poblitý či počůraný spacák.
Jinak bych volila dětský…hodně kempujem a ono se to nezdá…ale já nemusím ty zhovadilosti, kdy si lidi berou do stanu půl ložnice…to můžu spát rovnou doma…
Byli jsme pod stanem loni i letos, místo spacáku jsem brala fusak ![]()
Když byli děti malí(3-4), tak jsme měli fusak a potom dětský spacák péřový. Kluk má od 8let svůj, dospělácký, ale na menší postavu. Dětský dostala dcera. Máme dospělých spacáků několik, tak to měníme podle podmínek, do kterých jedeme.