Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky pomoc. Dcera ma 4,5rku a asi 2mesice se budi v noci a vola me. s tim ze chce me a ne ze by se ji neco zdalo. Musim jit za ni a byt u ni dokud opet neusne a to se opakuje nekdy i 8× za noc. Jsem v 8mesici tehotenstvia bojim se ze po narozeni miminka to nebudu zvladat. Uz ted je to pro me narocne. Vecer chodi spat pomerne pozde kolem 10 a po probdele noci se budi v 9 nekdy i v 9:30
Tak ji vem k sobe do postele ![]()
nebo zajdi k dr. jestli to nema psychicky kdyz vi ze bude mit sourozence a bude se muset delit o maminku ![]()
U nás to byla vcelku fuška, ale postupně se mi podařilo děti naučit, že jsem líná a po probuzení nerudná a pokud chtějí naší přítomnost, mají dovalit oni do postele k nám. ![]()
@lucywas
Tak to znám, mojí dcerce je čersvých 5 let.Taky se pořád probouzí, třeba 5krát za noc.Tak že celou noc pendluju sem tam.Do postele k nám ji brát nechci, zvykne si na to a pak co
Teď se to ale o něco zlepšilo, začala jsem kupovat čajík na spaní od MEGAFITU, je to modrá krabička a na ní medvídek, mají ho v lékárně. Podávala jsem jí ho vždy před spaním. Spotřebovali jsme dvě krabičky a teď už v pohodě spinká. Občas se probudí, ale třeba 3krát do týdne. Čajík jí dělám už jenom někdy, aby si na něj moc nezvykla
Taky se mi hodně budila kvůli alergiím, tak jestli třeba nějakou taky netrpí a to jí nedá spát ![]()
@nimi píše:
@lucywas
Tak to znám, mojí dcerce je čersvých 5 let.Taky se pořád probouzí, třeba 5krát za noc.Tak že celou noc pendluju sem tam.Do postele k nám ji brát nechci, zvykne si na to a pak co
takže ti přijde lepší, že si zvykne, že za ní celou noc pendluješ?
![]()
já ti nevim, mě přijde, že od tý doby, co musí dorazit sami, si to taky kolikrát rozmyslí, jestli je to jen rozmar nebo fakt zvednou zadek a přijdou.
@Lama Lama
Tak ty sis je vychovala tak, že za tebou přijdou. Ale u tebe jsem to spíš pochopila tak, že za tebou přijdou ráno. Dle mého si ale dítko musí zvykat spinkat ve své postýlce se svými hračkami celou noc. Někdy k nám taky vleze do postele, ale nesmí se z toho stát pravidlo. Každý děláme co můžem, ale podle mého lepší vytrvat
Každé dítko je jiné a ty moje by se rozhodně z postele nezvedli
Ale každopádně sis to šikovně zařídila ![]()
Tak to samé mám u 2 letého
Je to strašný, už padám na hubu. Manžel doma jen víkendy, takže všecko leží na mě ![]()
Fakt nevím co s ním. Problém s usínáním musím u něho ležet a v noci se x x budí a volá mě
Nedám ho spát po o aby byl víc unavenej a spal lépe v noci, sice večer je do 10 minut tuhej, ale v noci je to to samé, už opravdu nevím ![]()
@nimi píše:
@Lama Lama
Tak ty sis je vychovala tak, že za tebou přijdou. Ale u tebe jsem to spíš pochopila tak, že za tebou přijdou ráno. Dle mého si ale dítko musí zvykat spinkat ve své postýlce se svými hračkami celou noc. Někdy k nám taky vleze do postele, ale nesmí se z toho stát pravidlo. Každý děláme co můžem, ale podle mého lepší vytrvatKaždé dítko je jiné a ty moje by se rozhodně z postele nezvedli
Ale každopádně sis to šikovně zařídila
chodí jak kdy, někdy vůbec, někdy v půlnosci, někdy v 6.
moje se dlouho zvednou nechtěli. ale byl to boj kdo z koho. „mamíííííí“ „co?“ " „pojd za mnou“ „tak pojd ty za mnou“ " ne týýýýýý" " ty chceš být se mnou, tak pojď ty, já nikam nejdu
"
hele, podle mě je fuk, jestli ho budeš odnaučovat aby ti nelezlo do postele nebo aby tě nevolalo, že máš za ním přijít. V patnácti bude lézt do postele někomu jinýmu
![]()
@nimi @lucywas jako by jste psaly o mé skoro pětileté slečně, také se několikrát za noc proběhnu k ní do pokojíku, už ani nevím, kdy jsem spala celou noc bez probuzení.. ale jsem „ráda“, že v tom nejsem sama ![]()
@Lama Lama
Tak to nestraš
Mám dvě holky a nechci překvápko
Tak že do postele nikdy nikomu
![]()
@nimi k tomu čaji na spaní jsi přišla jak? Někdo ti doporučil?
@flos
To ne, malá měla spálovou angínu, tak celý noci probrečela, bolelo jí v krku a nemohla vůbec spát, tak že jsem letěla do lékárny pro nějaký homeopatika a místo toho jsem odcházela s junior anginem a tady tím čajíkem, sice jsem mu nevěřila, ale ZABRALO TO…Její probouzení tak z 90 procent skončilo. Na každýho to asi působí jinak, ale nám pomohl
![]()
Nase starsi ma dovoleno v noci kdyz se probudi prijit k nam do postele. nekdy spi teda s nami celou noc ze usina uy u nas, ale nam je to fuk, jak tu nekdo psal v 15 bude spat jinde
Tak to znám, to jsme měli doma taky
Byly noci, kdy jsem k dceři vstávala i 15×, měla noční děsy… Ale u vás bych se vsadila, že to plakání bude psychického původu - kvůli novému miminku, které čekáte ![]()