Mamánek od roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
25.7.14 13:48

Mamánek od roku

Ráda bych se zeptala na to, co s mamánkem.
Dopředu bych ráda uvedla, že mám právě tep asi 150, takže budou mé reakce možná přehnané.
Jednoduše, mám 13 měsíční holčičku. I s manželem jsem dost přísní rodiče, takže v půl roce jsme aplikovali vyřvávací metodu na večerní uspávání a noční buzení. Malouu jsme odstěhovali do děcáku, zabavili dudel, přestali s nočním krmením (kojila jsem jen první 2 měsíce). Malá asi 2 dny řvala a pak se naučila, že v noci se spí, a byl klid. Do jejího roku jsme ji položili do postýlky, ona usnula a vzbudila nás až ráno. Někdy se v noci probudila, ale to stačilo třikrát pohladit po líčku, ona se uklidnila a sama zas usnula.
Kromě toho nemá problém být s babičkama, kamarádama, kýmkoliv… I na noc bývá často u babi s dědou.
Ovšem přibližně po jejích 1. narozeninách se jí úplně změnil spánek. Hned po uložení okamžitě řev, stojí u postýlky a nechce spát. A to jak přes polední spánek, večer, i když se někdy probudí v noci. Někdy ji necháme řvát (speciálně v noci, ale to pak je schopná řvát třeba hodinu v kuse). Jindy to nevydržím a uhoupám ji v náručí. Říkali jsme si s manželem, že zkusíme opět vyřvávací metodu (jít se podívat po 5 minutách, 10, 15 atd…) Jenže teď, když už stojí, tak prostě neusne třeba hodku i dvě. Tak nevím, co s tím.
A jednoduše odmítám být matka, co bude chodit s dítětem spat, nebo ho pokaždé uspávat, speciálně v noci.
Přitom malá není typický mamán, je ráda se všema ostatníma. Jen když jsem s ní sama doma, tak je protivná a často se po mně plazí.

Nevíte, jestli to zmizí a kdy? Nebo co s tím (kromě toho, že s ní mám být 24 hodin děnně, což odmítám dělat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
25.7.14 13:49

Řezat, řezat, řeza… chudák holka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
25.7.14 13:52

Napadlo tě někdy, že tě prostě ta malá potřebuje???Co třeba zoubky a tím spojená její nevrlost? Nebo chce cítit u sebe mámu tudíž bezpečí???

Teď si připadám jak matka na 1000% když si malého uspávám, ležím s ním.. ehm kde je asi chyba? :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
25.7.14 13:52

A kdy zacala chodit? nemuze to byt tim. U nas se to chozenim taky zhorsilo…
Jinak ze te sikanuje je normalni - uz si uvedomuje vztahy a tak vi, ze ty si tu pro ni. Vsichni kolem to tak maji - vzdycky to s kamaradkama probirame, jak u babicek a tatinku jsou jak andilci a jen co nas vidi, tak rev a protivnost - harpie maly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet
25.7.14 13:54

Chudák holka :zed: nechápu, proč jsi si pořizovala dítě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2647

@Jannys Csss, ja mam skoro dvouletaka a taky uspavam - coz znamena, ze si lehnu vedle nej, dam mu ruku a on behem par minut spi - kdyz je pretazenej tak max. pul hodka a je tuhej - no ja si nestezuju - naopak, stoji mi to za to a je to kraaaasny. myslim, ze na to jeste budem dlouho a rady vzpominat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Já bych přidala ještě, když nepomůže řezat a nechat řvát, tak jde ještě zavřít do koupelny popřípadě do sklepa. :zed: :zed:
Hlavně, že nejsi matka, co by rozmazlila dítě, které trpí separační úzkostí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
25.7.14 13:55

@Linni tebe bych za maminku opravdu nechtěla :zed: buď máš opravdu, tak vysoký tep, nebo jsi uplně bezcitná a sobecká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
@Janeet píše:
Chudák holka :zed: nechápu, proč jsi si pořizovala dítě :nevim:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
@terulína píše: Řezat, řezat, řeza… chudák holka :zed:
:potlesk:

Chce byt s tebou a ma na to narok..ja vyrvat dite nikdy nenechala a nechapu to moc. tskze ja neporadim, jen ziram. Jsem zvedava co poradi ostatni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018

@Linni No potěš koště. :zed: Nezvažovala jsi vyměnit dceru za panenku?
Klukovi rozhodně neotročím, ale jsou věci, které (i když jsme si to taky plánovala jinak) prostě dělám, protože to tak zatím potřebuje. Ti nedošlo, že třeba může mít v noci zlé sny a potřebuje mámu/tátu a pocit bezpečí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
25.7.14 13:56

No jasně, od roka má poslouchat, tvrdě do ní… život se s nikým nemazlí, tak proč s tím vůbec začínat? :poblion:
A uspávat dítě? Přece nejsi její otrok, ne? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
25.7.14 13:56
@ninabu píše:
@Jannys Csss, ja mam skoro dvouletaka a taky uspavam - coz znamena, ze si lehnu vedle nej, dam mu ruku a on behem par minut spi - kdyz je pretazenej tak max. pul hodka a je tuhej - no ja si nestezuju - naopak, stoji mi to za to a je to kraaaasny. myslim, ze na to jeste budem dlouho a rady vzpominat.

Tak, tak taky mám dvouleťáka a praktikuji přesně co ty. Nemůžu si stěžovat ba naopak, když usne a já bych si mohla jít po svém. Tak tam ještě ležím a koukám na něj :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
25.7.14 13:57
@Jannys píše:
Napadlo tě někdy, že tě prostě ta malá potřebuje???Co třeba zoubky a tím spojená její nevrlost? Nebo chce cítit u sebe mámu tudíž bezpečí???Teď si připadám jak matka na 1000% když si malého uspávám, ležím s ním.. ehm kde je asi chyba? :nevim: :zed:

také jsem teď nabyla ten pocit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
25.7.14 13:59

@Linni Teď mám ovšem já tep 150, tak omluv reakci - a co třeba hlad nebo žízeň? Myslíš že řve sama od sebe v noci hodinu protože jí to baví? Tebe by to bavilo? Asi něco potřebuje! Co třeba tebe? Přitulit? Pohladit? Ty odmítáš dělat něco podle ní ale ona musí dělat podle tebe? Fuj! Ani já nejsem žádná super matka, ale tohle je teda dost drsné. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí