Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak já jsem bohužel na tom jak ty…malá bude mít v listopadu 2 roky a stále musím být s ní když jde spát a nejen, že ležím vedle ní, ale ještě mi žmoulá ruku, je ke mě přilepená…prostě závislák…snad z toho jednou vyroste ![]()
Já malýho dám do postýlky a odcházím usíná uplně bez problémů sám, spí ve svém pokojíčku ![]()
Uspáváme dvojčata dva a 8 měs. jednoho manžel druhého já. Já mu zpívám než usne, netrvá to dloho. Nebo ležím vedle něj a on mi řekne ruku. Tak ho držím než usne.
Z postýlky vylezou.
@Antonie Bolavá píše:
Já tak uspávám všechny třiNejdřív uspím mimino, to se nakojí a buď usne u toho, nebo pak usne vedle mě v posteli. Pak se přitulí dvouletá, tu objímám jednou rukou, druhou surfuju po netu. Když usne, vystrčí ji pětiletá, ta potřebuje cuchat mi vlasy. Někdy usne u mě, někdy sama kousek vedle. Poté přerovnám děti v posteli podle potřeby abych se sem taky vešla
Ale mě to tak baví.
Kdybych odbourávala, tak asi spíš nějak postupně. Jako že nejdřív bych tam neležela, ale jen seděla, pak postupně zkracovala dobu, kdy tam jsem
A to spíte všichni v jedné posteli? A kde spí tatínek? ![]()
Take uspavam dvojcata
.
Uspavali jsme dceru, byla zvykla spat s nami a byt porad s nami (garsonka), v jejich 2 letech jsme se prestehovali a navyk ji zustal. Knizka, zhasnout a chvili pockat, v noci se pak stehovala k nam do loznice (dnes je ji 7 a za posledni 3 noci prisla 2×, ale tak byla tyden pryc, asi si nas chce uzit
).
Kluky jsme nikdy neuspavali, usinali sami, my se s manzelem poplacavali po zadech, jak jsme to perfektne ustali - zlom prisel ve 2 letech, zacali blbnout, vyskakovat z postylek, behat po pokojicku, rozsvecet, vyzkouseli jsme snad vsechny metody. Ke klidnemu usinani pomohlo jen lezeni u nich (na matraci na zemi), vyzadovat nekompromisne klid dokud neusnou. A tak jsou me vecery do cca 22 - 22.30 uplne ztracene, protoze driv nevylezu - usinam tam totiz taky, nekdy se proberu az po pulnoci
.
@i_press píše:
A to spíte všichni v jedné posteli? A kde spí tatínek?
tatínek chrápe, tak spí vedle
Ale vešel by se i k nám, máme trojlůžko
![]()
@kudrnka89 obě děti už po roce usínají stejně. Pomazlíme, uložíme, povíme pohádku nebo básničku, pusinku a hezky se vyspinkej, zavíráme za sebou dveře a odcházíme. Nebylo to hned a samo, vedla k tomu postupná cesta od miminka, kdy jsme cílili na samostatné usínání.. Ano, taky jsem uspávala u prsa a pak v leže v posteli, ale jak dítě rostlo a pobíralo rozum, posouvali jsme hranice. na každé dítě platí něco jiného, ale platí. U syna je potřeba trochu houknout, ukázat, že si nevyfňuká, dcera je pohodovější, tak nějak snadněji ustupuje z vydobitých pozic k samostatnosti, u když jí to někdy trvá dýl. Ležení vedle dvouletého dokud neusne je rozmazlení od rodičů, kteří to dovolí. Nesoudím, jen tím říkám, že s tím lze něco dělat. Vždyť už musíte být hotoví a partnerský život nulový..
@lekarnicka28 proč by měl být nulový partnerský život kvůli uspávání dítěte? Vždyť nezáleží na tom, jestli budu 20 minut ležet vedle prcka nebo stejně dlouho čekat v obýváku, jestli dítě usínající samo nebude něco potřebovat. Dodnes si pamatuju, jak mě a bráchu dali naši spát a my je pořád chodili do obýváku otravovat (záchod, napít).
Tak jako babička si to můžu dovolit je rozmazlovat. To je povinnost babiček. ![]()
Uspávám od narození. Prckovi budou v říjnu dva, spinká u nás v posteli, kojím ho, rozmazluji a totálně si vychutnávám, když se přitulí
Strašně rychle to uteče, mám ještě 17 letou dceru a ta už se jen tak nepřijde pomazlit ![]()
@mari1912 jj jde o tu blízkost toho prcka, když se přitulí a chytí mě kolem krku.
Jsou to poslední prcci v mém životě tak si je musím vychutnat.
![]()
@lucenka no je pravda, že se to asi dost liší dle toho, do kolika se uspává.. ale představa jak do desíti někde ležím a čekám až dítě usne, tak už si s manželem ani nepokecám a maximálně si podáme dveře v koupelně a řekneme dobrou noc.
Já to nesoudím, když to někomu vyhovuje, ať si to tak dělá a uspává dle libosti. Mně by to nevyhovovalo a měla jsem pocit, že i zakladatelka by uspávání ráda zjednodušila a osamostatnila..
@lekarnicka28
Muzu te ujistit, ze v deseti uz lidi fakt neuspavaji
I kdyz dovedu si predstavit prijit pred spanim k diteti, dat pusu, lehnout si k nemu a klidne povedet pohadku ![]()
Ono nekdy maji lidi zkreslene predstavy o tom do kolika uspavat a kojit a vodit do skoly a nekdy se snazi to proste uspisit. A proc ne, kdyz to vyhovuje vsem stranam ![]()
Zakladatelce urcite i pomohlo vedet, ze v tom neni sama, ze to neni nic spatneho a okoli at si trhne ![]()
Mimochodem i to podavani si dveri s manzelem je hodne zkreslene
My uspavame spolu ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Nojo, děcka jsou rozmazlený. Chtějí být u mámy, sajrajti![]()