Koncentrák Osvětim?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31287
3.8.16 12:57

http://www.auschwitz.org/
tady si můžeš zajistit i individuální prohlídku, jsou tam rozepsané termíny i jazyky v jakých je možnost prohlídky.
 http://visit.auschwitz.org/

Příspěvek upraven 03.08.16 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
3.8.16 12:58

@matkabagristy Pokud o nem sama nic moc nevis, pokud jsi o nem studovala dostupne materialy roky, pak to vyznam ma. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.8.16 13:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
3.8.16 13:00

A co me osobne prekvapovalo - chovani mladeznickych vyprav z Izraele. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.8.16 13:01
@St. Estephe píše:
@matkabagristy Pokud o nem sama nic moc nevis, pokud jsi o nem studovala dostupne materialy roky, pak to vyznam ma. ;)
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.8.16 13:02

@St. Estephe aji staří, z našeho pohledu hovada. Jinak na výpravu ortodoxních židů narazit kdekoli je fajnovka. Jiná mentalita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
3.8.16 13:05
@matkabagristy píše:
@St. Estephe aji staří, z našeho pohledu hovada. Jinak na výpravu ortodoxních židů narazit kdekoli je fajnovka. Jiná mentalita

No ti mladi byli ponekud, ehm… horsi.
Lezli tam po oknech jak opicaci, pokouseli se vytloukat okna vlajkami, atd. Fakt jsem z nich byla ponekud na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1646
3.8.16 13:10

My byli lonii touhle dobou… Doporučuji si vzít kvalitní a pevnou obuv, hodně, ale hodně se nachodíte :D
Když jsme dojeli na místo, tak jsme si šli koupit lístky, řekla jsem anglicky 4 dospělí a czechia… Vstup do části tábora Osvětim I. Pro české turisty - ty jsou v 10, 12 a 14 hodin. A pak procházíte bezpečnostními rámy. Nafasujete sluchátka a čekáte na dvorku. Pak přichází průvodci, zvedají nad hlavu ceduli „Čeština“ a vy se k němu zařadíte. Exkurze trvá čistě 3 hodiny. Dovnitř Vás nepustí s batohem ani jinými zavazadly, musíte si je zde uschovat za 3 PLN. Úschovna byla u toho. Pouští dovnitř s opravdu mini batůžkem, mají na to speciální cedule a Vaše věci přeměřují.. Proto je lepší si to uschovat vše. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.8.16 13:10

@St. Estephe staří si u popravčí zdi zapálili cigáro. A to já trouba té své skupině tloukla do hlavy, že jde o pietní místo a pro židy je to hřbitov :zed: No, prostě to maj jinak, chodí do „svých“ škol, studují písmo, žijí stejně jako před 10 tisíci lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
3.8.16 13:14

@matkabagristy Tak oni si predevsim mysli, ze je to vsechno jen jejich a tudiz si mohou delat cokoli chteji.

Prosim te a bylas tam nekdy v zime? Jestli tam treba neni mensi tlacenice. My byli dvakrat, v lete a pak prelom leta podzimu, treba jim je pak na takove vylety zima a je tam klid? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.8.16 13:17

@St. Estephe obvykle jezdíme únor-březen. Není to tak plné a lze si „vychutnat“ atmosféru na vlastní kůži. Byla jsem tam na nějakém srazu při výroči konce 2.sv.v., humáč- moc lidí, dlouhé fronty, ztratili jsme se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
3.8.16 13:21

@matkabagristy Jednou jsme tam meli 36°C, muzu ti rict, ze to bylo dusno na dusno. A do toho nekolik skupin s vlajkami, ktere delaly bordel. Fakt mazec. Jestli tam je v zime vetsi klid, zkusime priste zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
3.8.16 14:01

Byla jsem tam asi pred 10 lety v zime - uplne vylidneno. Byla to zima bez snehu, jen takovy mlzny opar, jeste vic to na cloveka dychlo, jak tam lide trpeli. Brrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
3.8.16 14:26

@Zuzka92 s těmi batůžky je to pravda, to sem zapomněla. A taky žádné jídlo s sebou (asi aby jim tam nějakej jouda neposvačil na exponátech). Mohli jsme jen malou taštičku s nejnutnějším a lahev s pitím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.16 23:33

Pokud nepotřebujete průvodce, můžete jít do Osvětimi I i sami, ovšem pouze pokud stihnete přijet do 10 hod. nebo po 15. hod. Prostě mezi 10. a 15. hod. je vstup pouze s průvodci. My jednou přijeli hodně brzo a Osvětim I si „vychutnali“ téměř bez lidí. Je pravda, že jeden den je fakt málo, pokud o tematice holocaustu a Auschwitz máte načteno, budete muset přidat do kroku, abyste si stihli vše projít. Hlavně Osvětim - Březinka je obrovský komplex, který (ač jsem už v Osvětimi byla 7×, z toho 5× bez průvodce) jsem doteď „neprolezla“ celý. Jinak Březinka je zdarma po celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí