Končí mi RD, musím někde něco hlásit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud ti končí rodičovská dovolená 29.9., tak do práce musíš nastoupit 30.9., jinak ti za ten den hrozí neomluvená absence. Peníze, které ti chodí, se jmenují rodičovský příspěvek a ten se čerpá za kalendářní měsíc a není propojen s čerpáním rodičovské dovolené, tedy „omluvenkou“ v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne. Musíš oznámit zaměstnavateli, že ti končí rodičák a tak k 1. 10. Nastupujes do práce! U mě to chtěli písemně, jak vedoucí, tak personální.
- Citovat
- Upravit
Děkuji, říkala jsem, že ať to také od 1.10. že mi končí rodicak..tak to ještě raději připomenu, až toho 1.10. přijdu do zaměstnání. Děkuji
- Citovat
- Upravit
Rodičovská dovolená končí 3mi narozeninami dítěte. Následující den jsi povinná nastoupit do práce, pokud se vracíš do stejného zaměstnání. Pokud jdeš jinam tak nic nehlásís.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nemusi hlasit vubec nic, delka rodicaku je ciste jeji soukroma záležitost, kterou v praci krom pripadneho neplaceneho volna ci nizkeho prijmu nepotrebuji vedet a delku RD v praci vědí, takze ani jeji konec hlasit nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tvoje dítě má třetí narozeniny 30.9.? Rodičovský příspěvek je zaměstnavateli fuk. A rodičovská dovolená je do tří let věku dítěte a následující den musíš nastoupit. Takže co ti na konci září vlastně končí? Běží ti pracovní smlouva po celou dobu, co jsi doma s dítětem? Obávám se, že si pleteš pojmy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zakladatelka si evidentně plete rodičovskou dovolenou a rodičovský příspěvek. A bez tohoto vyjasnění jí správně poradit neumíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, záleží do kdy zažádala, ale max je to do 3 let dítěte. Ale zakladatelka si nejspíš plete RD a RP takže musí nejdřív ujasnit co jak má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti RD končí 29.9., tak 30.9. musíš nastoupit do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebudou po tobě chtít třeba lékařskou prohlídku a školení BOZP? Já to teď řeším..nastupují od 1.10. (RD mi měla teda oficiálně končit až v prosinci ale dohodli jsme se že nastoupim už teď) a zrovna dneska jsem si všechno v práci obihala…u nás teda je navíc oproti jiným třeba skoleni KPR, nebo vyfasovani uniformy což není všude..ale počítám že školení BOZP a lékařskou prohlídku chtějí všude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx píše: Více
Tak jelikož ani nevíme, jestli nastupuje do nové práce nebo se vrací do původní, takže se nedá říct, zda potřebuje lékařskou prohlídku a školení BOZP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx tak si vyzjisti ohledně nemoci - OCR..ptz mě bylo řečeno, když budu ještě brát RP-RD tak budu doma zadarmo..nebudou mi platit OCR či neschopenku..
- Citovat
- Upravit
Chci se zeptat, končí mi teď rodičovská 29.9.25 a nastupuji do zaměstnání 1.10.25 musím někde něco hlásit? Nebo se o nic nestarám a prostě mi nebude chodit RD a nastoupim do zaměstnání a je to? Děkuji