Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Blanka333 píše:
Ahoj, chci dát Tomášovi za pravdu. 100% Tea Tree oil je opravdu super. Já jsem si zjistila kondylomata před sedmi měsíci. Od té doby užívám hlívu ústřičnou v tabletách. Vyzkoušela jsem Wartec krém, to vůbec nezabralo, tak jsem každý týden dojížděla na kožní, kde mi to natírali Podofyllinem, též bez úspěchu.![]()
Ještě se to celkově zhoršilo. Lékař mi řekl, ať zkusím mast Aldaru nebo dál docházím na Podofyllin a to už mě opravdu vytočilo.
Našla jsem si tady Tomášův příspěvek a před týdnem koupila Tea Tree oil. Potírám kondylomy dvakrát až pětkrát za den, podle toho, jak mám čas a na tři větší bradavičky dvakrát denně Duofilm a kondylomata jsou skoro pryč.
Je jasné, že každému zabírá něco jiného, ale doporučuji vám to vyzkoušet.
Mě už to tak štvalo ,že po vypalování dusíkem atd, docházení , jsme použil recept zapálit sirku s fouknout a přiložit, poté co se udělá puchýř nestrhavat, sám.odpadne,zatím kde sem to měl takto vypálené vše ok,trochu jeto bolestivé při nandavání ale stačí se do něčeho zakousnout ,
Dobr den , jsem 2 mesice po porodu a mam kondylomata jak vnitrni tak vnejsi ted jsem na ne prisla . Byla jsem na operaci ve 3 mesici tehu a v 6 mesici tehu vse bylo ok , ale plne kojim a bojim se aby mala neco nemela preci jen je to virove … muzu kojit ? Na operaci znovu nechci kojim kazde 3h
![]()
@MichalkaMaruška kdyby je malá měla dostat, stát by se to mohlo jedině u porodu. Já kvůli velkému výskytu kondylomat rodila císařem. Ale nezanedbej léčbu a navštiv co nejdřív lékaře, protože se ty mrchy rychle množí a většinou samy nezmizí. Mně je museli odstraňovat chirurgicky, během tří měsíců se mi jich vytvořily obrovské plochy. Jizvu po císaři jsem za 2 týdny necítila, ale tohle jsem hojila 8 týdnů.
@Anonymní píše:
@MichalkaMaruška kdyby je malá měla dostat, stát by se to mohlo jedině u porodu. Já kvůli velkému výskytu kondylomat rodila císařem. Ale nezanedbej léčbu a navštiv co nejdřív lékaře, protože se ty mrchy rychle množí a většinou samy nezmizí. Mně je museli odstraňovat chirurgicky, během tří měsíců se mi jich vytvořily obrovské plochy. Jizvu po císaři jsem za 2 týdny necítila, ale tohle jsem hojila 8 týdnů.
Me se vratili ten 2 mesice po porodu , rodila jsem prirozene vsechno bylo v poradku a ted najednou jsou zpet . Jde mi o to zda muzu kojit preci jen je to virove a bojim se abych nemela neco v mleku ![]()
@MichalkaMaruška to nemá s mlékem nic společného, přenáší se to pouze při pohlavním styku. Dítěti nic nehrozí, ten virus v krvi zůstává i po odstranění a kdykoliv máš sníženou imunitu, tak se může projevit. Takže by nemohla kojit žádná, která si tím prošla.
@Anonymní píše:
@MichalkaMaruška to nemá s mlékem nic společného, přenáší se to pouze při pohlavním styku. Dítěti nic nehrozí, ten virus v krvi zůstává i po odstranění a kdykoliv máš sníženou imunitu, tak se může projevit. Takže by nemohla kojit žádná, která si tím prošla.
Je mi jasne ze budu muset znova na rezani a nechci brat sebou malou do nemocnice ale je plne kojena a lahev nechce jsem zoufala
![]()
Tetto prispevek píšu hlavne pro lidi, jako jsem já. Včera to byl presne rok, kdy se mi kondylomata projevila. Ano trvalo mi 3 mesíce!! než jsem se odhodlala jit na gynekologii. Zprvu jsem si myslela, že jde o opruzeniny nebo jiné normální onemocnení. Gynekoložka me odeslala na proktologii. Diagnoza perianalni cirkularni platy condylomat. Operační vykon indikovan na kveten. Do te doby krem aldara. Muj pocit? Nefungoval. Mela jsem vedlejsi ucinky. Drujy den po naneseni vzdy horecky a jednodenni nevolnosti. A kondylomata zustavala a zvetsovala svou velikost. Operace probehla, nesebrali mi vse. Bali se, abych byla schopna normalniho zivota. V tu chvili me odeslali na kozni. Opet prichazi chyba, kterymi se clovek uci. Objednat se na kozni mi trvalo 5 mesicu. Kondylomata se zmensovala a zkousela jsem tea tree olej. Ano vizielne pomaha, ale neskutecne vysusuje. Nasledne isoprinosine na imunologii, bez efektu. Dnes jsem 3 dny po osetreni na koznim, kde me ceka dlouha cesta. Doktorka prohlasila 3-6 mesicu. Kazdych 14 dni. Dusik a jakysi poly… Pri nanaseni bez bolesti! V tuto chvili je to neskutecne zive a boli me kazda navsteva zachoda. Ac jsem situaci podcenila, kondylomata mam stale pouze perianalne a nemam je uvnitr.
Jestli jste docetli az sem, tak mate podobny priblem. Jdete k lekari annestydte se. je hrozne to nekomu ukazovat a cekat, jestli vas neodsoudi ac mate napriklad celozivotne jednoho partnera.. Ale cin driv to zacnete resit, tim zvysujete moznost, ze se to treba uz nevrati. I kdyz jak uz mockrat zaznelo, mame to v sobe naporad.
Drzim vsem palce!
Dobrý den,
poslední dobou hledám co nejvíce info o kondylomatech, protože mám strach, že je mám.
Před rokem jsem měla silná antibiotika na zánět močového měch. a v příbalovém letáku psali, že se po atb mohou vyskytnout v genitáliích otoky a puchýře. Vyskytly.
Týden po dobrání atb zmizely ale zůstaly mi tam po nich dva malé vystupky (zřejmě bradavixe). Nijak jsem to neřešila. Během roku jsem samozřejmě byla na preventivních prohlídkách u gynekologa. Bohužel mám za sebou i potrat, teď v květnu.
Chci de zeptat, kdybych měla genitální bradavice, určitě už by mě o tom informoval doktor, že ano? Ikdyž jsem mu o výstupkách neřekla, kdybych měla něco v pochvě, věděl by to a poznal by to, že ano? Omlouvám se za debilní otázku, ale až teprve teď jsem si začla hledat na netu informace a dost jsem se zděsila, protože ty vystupky tam mam už rok. A zas si říkám, že snad by mi už nějaký doktor řekl, že mám genitální bradavice. A že bylo těch doktorů v poslední době požehnaně.
Tak budu ráda za jakoukoliv reakci. Moc děkuji a hezký den.
Ahoj, mám podezření, ze má přítel kondylomata, má s tím jít normálně na kožní, nebo na urologii? Neví někdo?
@Efka198 píše:
Ahoj, mám podezření, ze má přítel kondylomata, má s tím jít normálně na kožní, nebo na urologii? Neví někdo?
Spis bych zasla hned na urologii a nezdrzovala se u kozniho
Zdravím, příteli na penisu zjistili kondylomata. Dr. Mu predepsala duofilm. Aplikace tohoto léku, je bolestivá a v pribalovem letáku píšou, že by se neměl nanášet na genitálie, tak nevim. ![]()
Navíc mu bradavice po dvou dnech začaly praskat a teče z nich krev. Mate s tím někdo zkušenosti?
@Anonymní píše:
Zdravím, příteli na penisu zjistili kondylomata. Dr. Mu predepsala duofilm. Aplikace tohoto léku, je bolestivá a v pribalovem letáku píšou, že by se neměl nanášet na genitálie, tak nevim.
Navíc mu bradavice po dvou dnech začaly praskat a teče z nich krev. Mate s tím někdo zkušenosti?
Ten duofilm se musí nanášet jen na tu bradavici, né na sliznici kolem…
Ahoj, sama jsem léčbě obětovala rok života a X desítek tisíc za laser a vitamíny.. mohu však říci, že mi kondylomata sama zmizela a již se neobjevila po 3. dávce vakcíny gardasil a zároveň měsíc předtím ještě užívání léku isoprinosine (podle dávky určené na léčbu kondylomat dle příbalového letáku), obojí podávané/předepsané gynekologem. Jo a kondylomata striktně neholit roznášejí se tím.