Konec doby určité

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.19 11:03

Konec doby určite

Ahojky maminky,

potřebovala bych nějak poradit. Teď 30.9. mi skončila doba určitá, kterou jsem měla na jeden rok. Jsem obchodní zástupce a otěhotněla jsem v srpnu, v práci to samozřejmě ještě neví, protože jsem rizikový pacient a 13.9. jsem nastoupila na neschopenku. Doktorka mi řekla, že mě do práce už nepustí ( hodně špiním, mám velikou cystu, která roste a endometrizu) vzhledem k tomu, že sedím v autě rekla, že teď nepřichází auto v úvahu a do toho se stejně přidaly nevolnosti. To, že dostanu smlouvu na dobu neurčitou bylo dávno domluvené a než jsem šla na nemocenskou, dostala jsem ji k podpisu s tím, že majitel ji nestihl podepsat a že mi ji pošlou. Jenže jsem 3 dny po nastoupila na tu nemocenskou. Vedoucí mi napsal email, že už smlouvu má podepsanou a kdy pojedu na firmu, že mi ji předá osobně ( firmu mám na konci druhé republiky) tak jsem mu napsala, že teď se tam nedostanu a ať mi ji alespoň naskenuje a zašle. Odpověď jsem nedostala. Mám doma pořád služební vůz, notas, telefon, posílají na mě mejly.
Takže vůbec teď nevím, jestli to mám brát jako automaticky na dobu neurčitou nebo co. Prosím o vlastní zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
1.10.19 11:08

Pokud pokračuješ v práci a zaměstnavatel tě nevyzve, tuším do tří dnů, aby jsi práci ukončila, pak smlouva automaticky přechází na smlouvu s dobou neurčitou. Je k tomu přímo paragraf v zákoníku práce, dohledej si ho, přesně si to nepamatuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.19 11:10
@Janli píše:
Pokud pokračuješ v práci a zaměstnavatel tě nevyzve, tuším do tří dnů, aby jsi práci ukončila, pak smlouva automaticky přechází na smlouvu s dobou neurčitou. Je k tomu přímo paragraf v zákoníku práce, dohledej si ho, přesně si to nepamatuju.

I přesto, že jsem v pracovní neschopnosti? Pokračuji tak, že řeším mejly z domu, odpovídám a reaguji a i vedoucí když píše mě dává do kopie jako ostatní kolegy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.19 11:54

Nikdo neví více?? :(

• Citovat
  • Upravit
19981
1.10.19 12:13

No a napadlo te tam zavolat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.19 12:23
@lachtanice86 píše:
No a napadlo te tam zavolat?

Jo chtějí abych ukončila neschopenku, sla do práce a pro smlouvu si osobně přijela.

• Citovat
  • Upravit
1137
1.10.19 12:34

A zaměstnavatel ví, že jsi na nemocenské kvůli těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15119
1.10.19 12:39

Jestli zaměstnavatel tuší, že jsi na rizikovém, s prodloužením smlouvy nejspíš nepočítej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.19 12:40
@dendishek píše:
A zaměstnavatel ví, že jsi na nemocenské kvůli těhotenství?

Neví, je ještě brzo a ani nevím jestli to dobře dopadne. Paní Doktorka nechce, abych to ještě sdelovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.19 12:41
@karkarka píše:
Jestli zaměstnavatel tuší, že jsi na rizikovém, s prodloužením smlouvy nejspíš nepočítej.

Netuší věděl, že těhotenství ještě neplánuji, věděl jen, že mám problémy s brichem z jiného důvodu.

• Citovat
  • Upravit
1137
1.10.19 12:48
@karkarka píše:

Myslím si to samé. Napadá mě jedině dojet si pro tu smlouvu, ať mám jisté, že je podepsaná na dobu neurčitou, zůstat na nemocenské, a později jít s pravdou ven. Vyhodit tě nemůžou, jsi v ochranné lhůtě. Nicméně - mohl by si rozmyslet tu dobu neurčitou a prodloužit zase jen na rok, poté už neprodloužit. (Záleží, po kolikáté ji už prodlužuje, dá se myslím dvakrát, poté je ze zákona doba neurčitá. Ale nejsem si jistá.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.19 12:56
@dendishek píše:
Myslím si to samé. Napadá mě jedině dojet si pro tu smlouvu, ať mám jisté, že je podepsaná na dobu neurčitou, zůstat na nemocenské, a později jít s pravdou ven. Vyhodit tě nemůžou, jsi v ochranné lhůtě. Nicméně - mohl by si rozmyslet tu dobu neurčitou a prodloužit zase jen na rok, poté už neprodloužit. (Záleží, po kolikáté ji už prodlužuje, dá se myslím dvakrát, poté je ze zákona doba neurčitá. Ale nejsem si jistá.)

Nemohu si tam dojet, cesta tam trvá 3 hodiny autem a 3 hodiny zpět vycházky mám na 6 hodin, když přijde kontrola nebude je zajímat, že jsem si jela pro pracovní smlouvu, jedina omluvenka je lékař. Pri uzavření smlouvy dávají vždy na jeden rok pak automaticky doba neurčitá. Chtějí abych skončila neschopenku potřebuji mě v terénu aby si pojistili, že půjdu makat, a že si pro smlouvu tak dojedu.

• Citovat
  • Upravit
1137
1.10.19 13:03

Tak já jsem nikdy na nemocenské při prodloužení smlouvy nebyla. Takže z vlastní zkušenosti mluvit nemůžu, psala jsem jen teoreticky. Vyřešit si to hold musíte sama. Jde o Vaši práci. Pokud má firma, u které děláte obchoďáka, standardní personální oddělení, obrátila bych se na ně. Vedoucí má pouze podepsat, a předat právě na personální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
1.10.19 15:10
@Janli píše:

Ale ona je na neschopence, takze v praci nepokracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.19 15:19
@j.a.n.i1 píše:
@j.a.n.i1 píše:

Po dohodě pokračuji. Nevyzvali mě 3 dny před k ukončení a navraceni věci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat