Konec doby určité
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Po dohodě pokračuji. Nevyzvali mě 3 dny před k ukončení a navraceni věci.
Nepokracujes, nemuzes pri neschopence pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
tak pokud jsi na neschopence, tak nepokračuješ. pokud i při neschopence pracuješ, tak nemáš nárok na nemocenské dávky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nemají povinnost vyzývat tě k ukončení, pokud byla dohodnuta do určitého data (nebo na konkrétní dobu). Tu povinnost by měli, pokud by ta doba určitá byla sjednaná ne do konkrétního data, ale po dobu konání nějakých prací. A teď nenaplňuješ dle mě tu podmínku pro automatickou dobu neurčitou, protože nemůžeš během nemocenské pokračovat v konání prací.
§ 65
Skončení pracovního poměru na dobu určitou
(1) Pracovní poměr na dobu určitou může skončit také ostatními způsoby uvedenými v § 48 odst. 1, 3 a 4. Byla-li doba trvání tohoto pracovního poměru omezena na dobu konání určitých prací, je zaměstnavatel povinen upozornit zaměstnance na skončení těchto prací včas, zpravidla alespoň 3 dny předem.
(2) Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby (§ 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Nemají povinnost vyzývat tě k ukončení, pokud byla dohodnuta do určitého data (nebo na konkrétní dobu). Tu povinnost by měli, pokud by ta doba určitá byla sjednaná ne do konkrétního data, ale po dobu konání nějakých prací. A teď nenaplňuješ dle mě tu podmínku pro automatickou dobu neurčitou, protože nemůžeš během nemocenské pokračovat v konání prací.§ 65
Skončení pracovního poměru na dobu určitou(1) Pracovní poměr na dobu určitou může skončit také ostatními způsoby uvedenými v § 48 odst. 1, 3 a 4. Byla-li doba trvání tohoto pracovního poměru omezena na dobu konání určitých prací, je zaměstnavatel povinen upozornit zaměstnance na skončení těchto prací včas, zpravidla alespoň 3 dny předem.
(2) Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby (§ 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
Mam email, kdy mi psali, že smlouva na dobu neurčitou byla již podepsaná a ze si pro ni mam zajet. Nadále mám služební auto před barákem telefon notas a všechny mejly mi chodí normálně do kopie. A nebyla jsem odhlasena z jejich systému ani nebyl vydán zápočtový list.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mam email, kdy mi psali, že smlouva na dobu neurčitou byla již podepsaná a ze si pro ni mam zajet. Nadále mám služební auto před barákem telefon notas a všechny mejly mi chodí normálně do kopie. A nebyla jsem odhlasena z jejich systému ani nebyl vydán zápočtový list.
To ani nemohl být vydán když marodis, auto, notas atd vrátíš až po skončení neschopnosti, nebo až tě zaměstnavatel vyzve. Smlouvu na dobu neurčitou v ruce nemáš, tak ne i zatím co řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karkarka Zapoctovy list vydat maji i pri PN, takze to by bylo pochybeni zamestnavatele, nicmene nezakládá narok na to prodloužení smlouvy na neurcito ze zakona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 @karkarka @Lendeš @sagina
Holky, já jsem se do toho zamotala snad víc než zakladatelka.
Poučte mě prosím - je přece těhotná, tak jak ji můžou vyhodit???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendishek píše:
@j.a.n.i1 @karkarka @Lendeš @sagina
Holky, já jsem se do toho zamotala snad víc než zakladatelka.
Poučte mě prosím - je přece těhotná, tak jak ji můžou vyhodit???
Končí jí smlouva na dobu určitou, nikdo ji nevyhazuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit