Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli deti planujes v horizontu par mesicu, kondom. Jestli let, telisko. Jestli (uz) vubec, tak podvazat sebe nebo vasekto u chlapa.
Ohledne mereni je tutisic diskuzi, zkus pohledat
Zatim kondom, kupuju v lidlu apod ty „rodinne baleni“ do sto korun, jednou praskl durex, tyhle zatim bez problemu
A teda nespolihala bych jen na jednu metodu, pokud je otehotneni opravdu nezadouci…
Kombinovali jsme kondom (Durex Real feel - nesnáším čuch latexu a tenhle nesmrdí..) se sledování bazální teploty (do ovulace kondom, pak bez). Postupně jak jsem poznávala svůj cyklus jsme si režim uvolňovali i před ovulací - ale to jde až po několika měsících sledování… Měření BT mi vyhovovalo i v tom, že jsem poznala svoje tělo a věděla, že ovulace probíhá tělo po 14 letech braní HA anskočilo… Teď už poznám ovulaci i bez měření, ale teď už se schválně nechráníme ![]()
Hodně dobrá serie článků o celé symptotermální metodě je zde: http://www.rodina.cz/clanek3633.htm
Já do toho teda šla s tím, že dítě by nebyl nepřekonatelný problém, v 17 bych se asi chránila jinak
Ale zase vím, že to hodně používají křesťansky založené páry (teda s tím, že kolem ovulace abstinují) a docela jim to funguje. jen to chce opravdu nespěchat a nejdřív ten cyklus poznávat.
Kombinujeme měření bt s kondomem ( nejradši durex) a přeruškou.