Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jdu si pro radu. Už 2 měsíce nekojím, menstruace nikde, těhotná nejsem. Doktorka už mi 2× nabízela vyvolávací injekci, kterou zatím odmítám. Mám nějaké gyn. potíže, které by chtěla přeléčit nějakým silným lékem, a chce tak mít jistotu, že přeci jen není někde mimino na cestě (náhoda je blbec, že). Zítra tam jdu zase a furt nějak nevím, zda to mám nechat na přírodě (i za cenu zdlouhavější léčby pomocí slabšího léčiva a většího rizika recidivy), nebo si mám nechat dát to pigáro. ![]()
Je tu někdo, kdo po kojení nemenstruoval třeba 3-4 měsíce?
@Svistice tak at ti udělá krev a utz a bude vědět hned, jestli se dítě chystá či ne.. nechala bych si vzít krev a pokud by byla negativní, použila bych silnější lék, a na ms prostě počkala.. přece není o co stát
Já to nedostala 6 měsíců po skončení kojení. Byla jsem už z toho celá nesvá, tak jsem byla u doktorky a dělala mně ultrazvuk a měla jsem pořád nízkou sliznici, taky mně brala krev na hormon, který produkuje mléko. Teď si nemůžu vzpomenout, který to je. Stejně v krvi nebyl, tak jsem čekala a čekala a pak najednou MS přišla.
@Jaňule8 píše:
Já to nedostala 6 měsíců po skončení kojení. Byla jsem už z toho celá nesvá, tak jsem byla u doktorky a dělala mně ultrazvuk a měla jsem pořád nízkou sliznici, taky mně brala krev na hormon, který produkuje mléko. Teď si nemůžu vzpomenout, který to je. Stejně v krvi nebyl, tak jsem čekala a čekala a pak najednou MS přišla.
Taky bych to nechala byt, stejne tak jsem nechala byt zastaveni laktace samo na svem tele a necpala se leky tak stejne tak prisla sama MS ani me nenapadlo jit na vyvolani kdyz jsem mela jistotu ze tehotna nejsem
![]()
.. me prisla menstruace tak 2-3 mesice po kojeni. Nechala bych tomu volny prubeh.. ![]()
Dík za reakce. Asi to nechám být.
@xsaleen Neberu HA, takže těhotná bych být moha, i když je riziko nula nula prd. A i při negativním HCG a UTZ se může stát, že bude oplodněné vajíčko zrovna na cestě a za pár dní se zahnízdí.
@Svistice tak si dejte 14dní pauzu před tím odběrem..
ty léky mají být polykací? i kdyby k oplodnění došlo tak je to nějakou dobu nezávislé na tvém těle