Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, rozhodla jsem se k darování vajíček jednak abych věděla, že jsem v pořádku, jednak abych pomohla a využila, že jsem zdravá, snad v úterý jsem byla na odběru krve pro genetiku. Mám pár otázek a moc prosím o jejich zodpovězení. Chystáme se s přítelem k mimi a plánujeme začít tak v září. Jak dlouho trvá od odběru a pokud budu vhodná jako darkyne až k samotnému odběru? Jestli to chápu dobře tak pokud nebudou potíže pozvou si mě, dají mi ty hormony já je začnu pichat… jen nevím zda hned? Či až bych měla vhodný pár? Otěhotnět můžu klidně po odběru, není to nijak omezené? A co antikoncepce? Není nějaká speciální? Až si budu pichat ty hormony tak můžu sexovat, ale dávat bacha, ze? A jak jste to k měli s těma injekcema? Všude je to asi jinak, že? Někde píchají několikrát denně a někde jen párkrát za celé odbobi. Já se přihlásila do Prague Fertility Centre..
Příspěvek upraven 13.06.14 v 10:22
A co bys chtěla vědět?
darování není nic jednoduchého zdravotně a pro leckoho ani psychicky, takže si to určitě dobře rozmysli…já bych třeba nešla darovat, dokud jsem neměla vlastní dítě - ani se to moc nedoporučuje…
Doporucuji precist denicek v sekci Ostatni - Jak jsem pomohla jiným „matkám“
Moc se omlouvám do hlavního příspěvku se mi to nenačetlo celé :/ už to je opravené ![]()
Já byla v Plzni. Píchala sem si jednou denně, sexovat jsem mohla, ale v cyklu odběru jsi superplodná a antiko nebereš, takže s ochranou, nebo radši vůbec…
A pokud se chystáte v září snažit o mimčo, tak bych s odběrem počkala až potom…pomoci jiným můžeš i za rok.
Ale ono nějaký ten týden trvá, než vůbec půjdeš na to, pak jeden cyklus než dojde k odběru, pak bych nechala tělo trochu odpočnout, přeci jen budeš nadopovaná hormonama až po uši. Já to od první návštěvy k odběru měla nějaké 2 měsíce a to to šlo opravdu rychle, většinou to bývají 3 i 4 měsíce.
A hlavně, i když malá, tak existuje možnost komplikací, takže bych s tím fakt počkala až po porodu vašeho plánovaného dítěte.
Také doporučuji přečíst si tento deníček https://www.emimino.cz/…atkam-11560/
Pořádně si to rozmysli, může to dopadnout dobře nebo taky nebudeš muset mít nikdy děti přirozeně. Když to musí být šla bych až po dětech, kór když plánujete snažení už na září. Tvé tělo bude po té hormonální náloži tak rozhozené že nebudeš muset potom otěhotnět i rok než se dá tělo dohromady. Taky si pozjisti co je to OHHS ať si na to připravená se všemi komplikacemi. Kámoška ho měla a bylo to peklo.