Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy, prosím o radu
… Na radu doktorky jsem u 6 mesicny dcery stopla nocni krmeni. Plne na UM. Pres den presnidavka, masozel prikrm, na noc kase.. je vetsi a proto to krmeni ukoncujeme. Hlavne proto, ze se nebudila hlady, ale ze zvyku. Na krmeni se budila 2× v noci.. je to 10 dni, co jsme mlicko v noci odbouraly a mala je od pulnoci vecne vzhuru. Nejdriv 1,5 az 2h, ted 1h.. v 5 byla uz snidane, do 8 spala a v 9 presnidavka. Posledni 3 dny uz snida ve 4 protoze rve a neusne.. ale o pul 6 zas vzhuru, staci napit a dudlik a do 8 spi… A ted dotaz… BUDE NEKDY ZASE SPAT DYL NEZ 2H? Nejaka vlastni zkusenost?
![]()
@KonecneMama twl..to je doktorka jak víno, fakt. Dítě ti řve, páč má hlad. V tomhle věku ještě není nastavená na to, aby vydržela celou noc. Budeš se možná divit, ale je normální, že má hlad i v noci
dej ji zpět um a bude ti zase normálně spát.. doktorku bych poslala do háje
Kluk mi spí celou noc teď, když má nějakých tuším 16 měsícu..ale odstavil se sám. V půl roce moc váží? Jako fakt tomu věříš a proto své dítě v noci trápíš hlady?
Příspěvek upraven 20.02.22 v 20:08
Představa, že do šesti měsíců dítě potřebuje v noci pít a máma mu legitimně to mlíko dá, a pak úderem šesti měsíců najednou už nepotřebuje, je úplně absurdní. To dítě neví, že jste se s doktorkou shodly, že už mlíko v noci nepotřebuje. Od doby, co jsi dceru přestala v noci krmit, se často budí (zatímco jako krmená se vzbudila jen dvakrát, což je mnohem méně často, takže „ze zvyku“ se ti teď nebudu), snídá už v pět, dokonce ve čtyři ráno… hele, to dítě se ti zcela evidentně snaží všemožně říct, že má hlad a to mlíko v noci prostě potřebuje.
Boha dej ji najíst
A jestli ti z něčeho moc pribira tak z té kaše. Vysad tu a v noci ji dávej mléko.
Příspěvek upraven 20.02.22 v 20:31
@martina.se
Mám stejný názor. To je šílený… Už i ve spotu o příkrmech u dětské lékařky bylo, že od kaší na noc se opouští a je lepší je dávat ráno.
Proč by se 6. měsíční miminko nemohlo vzbudit 1 - 2× na jídlo? Jak jsi přišla na to, že je to zvyk a ne hlad, když pořád brečí? ![]()
Příspěvek upraven 20.02.22 v 20:08
Jo, a moje vlastní zkušenost tedy je, že když má moje dítě hlad, tak ho prostě nakrmím. Ve dne i v noci. Na tom není co vymýšlet.
@KonecneMama souhlasim s komentarem vyse. Mimco je malé na takovou dlouhou pauzu bez jidla…
@Paní.Norrisová já mám známou, co rodila ve Francii a tam je zvyk, že po šestinedělí dítě odstaví od nočního kojení aby se vyspali..a pak rok lítaly po doktorech a hrozně se divili, že dítě nepřibírá, má rozhozené zažívání a milión dalších. Nechápu, čím ti lidi myslí.. dítě se v noci odstaví samo, kor jak je na um.. prso mívá jako dudlík, ale flašku fakt ne
@KonecneMama píše:
Ahoj maminy, prosím o radu… Na radu doktorky jsem u 6 mesicny dcery stopla nocni krmeni. Plne na UM. Pres den presnidavka, masozel prikrm, na noc kase.. je vetsi a proto to krmeni ukoncujeme. Hlavne proto, ze se nebudila hlady, ale ze zvyku. Na krmeni se budila 2× v noci.. je to 10 dni, co jsme mlicko v noci odbouraly a mala je od pulnoci vecne vzhuru. Nejdriv 1,5 az 2h, ted 1h.. v 5 byla uz snidane, do 8 spala a v 9 presnidavka. Posledni 3 dny uz snida ve 4 protoze rve a neusne.. ale o pul 6 zas vzhuru, staci napit a dudlik a do 8 spi… A ted dotaz… BUDE NEKDY ZASE SPAT DYL NEZ 2H? Nejaka vlastni zkusenost?
![]()
Můj syn pije mleko 1 až 2 krát za noc a je mu rok a půl. Na 6m měl skoro 10kg. Ty taky his když máš hlad.
Já bych to mleko dala zpátky. Vždyť ho tak malé dítě potřebuje. Doktorka by měla odevzdat diplom ![]()
@KonecneMama kolik mala vazi a meri? Nam pediatr take porad rikal jak ma syn vic kil nez by mel. Poslechla jsem si to a pomyslela sve. Ale abych mu zrusila nocni UM. Ted ma 22 mesicu a v noci se na mleko taky vzbudi a je to hubenur. Ja bych ji v noci to UM dala, nebo ti bude rvat porad.
A ta doktorka ti chodi v noci vstavat k dceri nebo jak? Takze za chvili bude snidat uz o pulnoci, ale hlavne, ze jste odbourali to nocni krmeni
. Je to tvoje dite. Delej si to, jak uznas za vhodne. Ja bych ji uplne normalne to mleko dala. Xpanek mam rada. Hoodne deti pije mleko v noci dyl nez jen do 6 medicu. Kdyby ji bylo o rok vic, tak pisi, ze uz v noci pit jen vodu, ale tohle je jeste prcek. A ze je vetsi? No a. Kazde dite je jine.
@martina.se
To je šílený takový přístup. Úplně se mi ježí chlupy. To se vyspí, když jim mimčo řve v noci hlady?
Snad když vidím, že má dítě hlad, tak mu dám najíst. Nechápu tuhle mentalitu. Neměla bych na to nechat malou plakat, zvlášť hladem a ještě takhle několik dní jako zakladatelka. I když chápu, že to udělala v dobré víře v doktorku. Ale snad se poučila.
Přes den třeba vím, že když malá brečí, tak už je to hodně akutní a vážný. Jinak se hlásí takovým specifickým brbláním a sáním ručiček a všeho okolo. Je to i po 2 - 2,5 hodinách, i když vím, že by se mělo po 3. Ale prostě potřebuje asi něco dohnat nebo je brzy hladová, protože je jedno z těch neustále blinkacích miminek.
Příspěvek upraven 20.02.22 v 22:14
Souhlasim s ostatnimi - dej ji najist. Nekteri doktori jsou fakt na ranu ![]()
No ty jo. Konecnemamo, dej tomu dítěti konečně najíst. Ano, děti se v noci budí. Jednak hladem, jednak kvůli kontaktu s rodičem. A jo, bude zase spát, tak od dvou let.
Uprimne doufam v trolla… protoze jinak by mel pediatr vratit licenci a matka dite, protoze v 6m je tohle tyrani… i moje 2 lete se v noci budi a chce svete div se mliko a vis co? ja mu ho s klidem dam, hold se vyspim az vyroste, vsak ono to bude za chvilku!