Konec mateřské dovolené

Anonymni
20.11.08 11:22

Konec mateřské dovolené

Chci se zeptat, mýmu zlatíčku bude 10,12,2008 4 roky, myslela jsem si, že teda od 10,12, bude moct být ve školce už i odpoledne, protože 1,12, já nastupuji do práce, ale omyl je asi pravdou. Někdo mi řekl, že může chodit na celý den až ods dalšího měsíce, máte s tím někdo zkušenost??Poraďte, to teda nevím jak budu lítat z práce do školky,....... :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5044
20.11.08 11:34

A prosím tě, proč by měl začít chodit na celý den až od dalšího měsíce?? Kvůli věku? To moc nechápu.
Náš Máťa nastoupil do školky v září a od listopadu už je na celý den (já jsem v práci) a 4 mu budou až v lednu. A zkušebně jsme chodili po spaní už i poslední týden v říjnu.
Podle mě je na tobě, kdy si řekneš, že dítě začne chodit do školky, na celý den. Prostě to oznámíš ve školce, na úřadě a je to.

Jo, včera jsem si vyzvedávala na poště potvrzení od města, že mi skončila mateřská. A byl tam dobrý výraz - „dítě navštěvuje jesle nebo jiné zařízení v nepřípustném rozsahu“… a bla bla, že na základě toho mi berou mateřskou. Mám skoro pocit, jako bych tím, že Matyáš je ve školce na celý den, překračovala zákon :-D

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
20.11.08 12:32

Ahoj.

Tereza nemá pravdu.

Je to tak, že abys měla nárok na rodičák, tak ho musíš mít celý prosinec jen na čtyři hodiny.
No a nebo, pokud nemáš jinou možnost ho dáš do školky na celý den hned, prostě od 1.12. (nebo od toho 11.12.), ale nebudeš mít nárok na rodičák za prosinec.
Tam je totiž pro výplatu rodičáku podmínka, že se to týká celého kalendářního měsíce.

Já jsem to řešila, když jsem šla na MD s druhým děckem. Do té doby jsem musela pro malou jezdit po obědě do školky. Čekala jsem na den, kdy nastoupím na druhou mateřskou, že bude holka ve školce celý den a bude ji vozit manžel, protože už mi bylo dost blbě. No, nešlo to, musela být do konce měsíce jen na 4 hodiny, jinak by mi vzali rodičák. Tak jsem to musela do konce měsíce vydržet.

Čili závěr: do školky jí může na celý den, nezáleží na věku. Ale přijdeš o rodičák za prosinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.11.08 10:48

odpověď

ak vám moc dík, aspoň jsem už trošku moudřejší, ale moc jste mě nepotěšily, ach jo, musim to teda nějak vymysle, ať žije náš český stát a jeho zákony

• Citovat
  • Upravit
1438
23.11.08 15:16

Teď netvrdím, že se nemýlím, ale jsem přesvědčena, že pokud mu budou 4 roky, tak je potřeba docházku dodržet do 4 let a zbytek měsíce už může chodit i odpoledne.

Pokud by mu byly tři roky a ty jsi teoreticky měla nárok na RP až do 4 let, tak by musel dodržet maximální povolenou docházku celý měsíc.

----
Tak teď jsem koukala na protál MPSV a píše se tam:

[quote:926e03e811]Podmínka péče po celý kalendářní měsíc se považuje za splněnou, i když tomu tak fakticky není, v následujících situacích: …

• dítě dovršilo věk 2, 3, 4 nebo 7 let, do kterého náleží rodičovský příspěvek

http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp

Čili by to mělo být tak, jak jsem psala - pokud je to poslední měsíc, za který rodičovský příspěvek ze zákona náleží, tak není třeba po dni narozenin docházku dodržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.11.08 11:11

odpověď

Tak všem moc dík, radši jsem si zavolala na sociálku a tam mi řekli že od 11,12, může být ve školce celičký den, hurá jedna starost z krku, ale že s náma mávaj co, chtěj děti, ale jinak nám zavíraj hubu :twisted:

• Citovat
  • Upravit
888
29.11.11 10:30

Ahoj, mám dotaz, nastoupila jsem na mateřskou dovolenou 1.8.2011, kdy mi skončí?? A kdy mám žádat o rodičovský příspěvek?? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
17.1.12 11:48
lucotek píše:
Ahoj, mám dotaz, nastoupila jsem na mateřskou dovolenou 1.8.2011, kdy mi skončí?? A kdy mám žádat o rodičovský příspěvek?? Děkuji za rady.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.1.12 11:33

Ahoj holky nevím kde mužu poprosit o názor tak píšu tady. v Dubnu mi z dcerou končí rodičák, takže ted řešíme školky… Ale co je můj nejhlavnější problém. Bydlím v části Brna, ale spíš už je to mimo a ted jsme se přestěhovaly do středu města. Jenže trvalý pobyt máme v našem starým bydlišti. Myslíte, že máme vůbec šanci se dostat do školy? U nás to nechci ani zkoušet. Máme tam 3.školky a loni se nedostalo 200.dětí No a soukromou jí moc platit nechci a hlavně ani na ní namáme. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
26.1.12 11:59

Ahoj, myslím že ten trvalý pobyt není podstatný. Důležitý je věk. Běž normálně k zápisu kam chceš a uvidíš zda ji vezmou. Ale až od září, od dubna by jste museli už loni k zápisu. Jinak myslím,že už odsouhlasily ten elektronický zápis, všechny městské části kromě Brna-středu. Přeju hodně štěstí ale nemyslím si,že by tady byla lepší situace, než tam co jste bydleli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
26.1.12 12:07

Jo a ohledně toho bydliště bude nejlepší se zeptat přímo v té školce do které byste chtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.1.12 12:48

No právěže co vím, tak přednost mají hlavně děti s trvalím pobytem… Nejhorší je, že v te části kde bydlím jí moct dávat nechci a v ostatních školkách zatím nevím, prtože jich moc nemá internetové stránky tudiš to budu muset nejspíš objezdit. Ale děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
26.1.12 12:55

Tak to je asi nejlepší, to zjistit osobně. Ale vím,že třeba u nás je to opravdu jen věk. Nejsme teda střed. Ale je to bída, starší teda ve školce mám, ale za rok taky končím RD, tak se děsím už teď co bude. Ty soukromé jsou fakt strašně drahé a co mě ještě štve je, že všecko je to anglická MŠ, montessori a já nevím co všechno. Mě by stačila NORMÁLNÍ školka za rozumný peníz :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.1.12 13:05
No právě rozhodně soukromou školku nedáme. Vím že je nějaká v královím poli a je do 5000,– mužu se zeptat z jaké části Brna jste?
nevím, ale když se přiznám nemám moc chut dceru někam ještě dávat.. A hlavně v tom středu se mi to nějak nelíbí, asi mám velké nároky… :lol: no chci zkusit židenice a vinohrady.....
Ainy píše:
Tak to je asi nejlepší, to zjistit osobně. Ale vím,že třeba u nás je to opravdu jen věk. Nejsme teda střed. Ale je to bída, starší teda ve školce mám, ale za rok taky končím RD, tak se děsím už teď co bude. Ty soukromé jsou fakt strašně drahé a co mě ještě štve je, že všecko je to anglická MŠ, montessori a já nevím co všechno. Mě by stačila NORMÁLNÍ školka za rozumný peníz :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
26.1.12 13:16

My jsme sever, já teď zkouším Montessori Sluníčko na Lesné. Školné píšou 2990 měsíc. Mají pobočku myslím i na Vinohradech. Ale asi je to taky bez šance, je to tam maličké a zápis probíhá teď přelom leden/únor. Tak to je jen můj tip, krpole nevím. Já už se psychicky připravuju jak budu s prckem zametat chodníky aby mě aspoň tu podporu dali :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin