Při nástupu do školky začaly nemoci, mám dceru ze školky odhlásit

118
14.11.08 12:18

školka a nemoci

Ahojky…

Mám problém, dcerka začala chodit koncem září do školky. Do té doby nebyla nikdy nemocná..max. měla rýmu, která do tří dnů zmizela.

Hned třetí den ve školce chytla rýmu( středa), další den teplotu, pak v pátek teplota nebyla, jen trochu posmrkávala…tak šla do školky.
Pak jsem ji 3 týdny doma léčila( k tomu teploty, bolení v krku …
Opět nastala školka…začalo se jí nachlazení vracet…řekla mi, že jí učitelky řekly, že si ven nemá dávat rolák, že jí stačí to, co má. Takže měla bundu a pod tím tenkou halenku s výstřihem, kterou nosila uvnitř školky.

Takže byla ve školce všeho všudy tak 2 týdny. Od tohoto pondělí je opět nachlazená - rýma a kašel.
Vypadá to, že ti do pondělka nepřejde…

Nejhorší na tom je, že mám doma 10 ti měsíční mimino a to to chytne také…a jsou nemocní spolu.

Co byste radili?
Odhlásily byste dceru ze školky?
Já ji tam posílala kvůli kolektivu, má moc ráda děti a také, aby se lecčemu přiučila - přece jen doma tolik fantazie nemám, a nemůžu si ní vše dělat, aby se do toho synek nepletl a nechtěl asistovat…

----------------------------------
(vím, že je tady už diskuse s podobným názvem, ale můj dotaz je trochu jiný :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3492
14.11.08 12:48

Ahoj,

tak to jsme na tom podobně a řeším to stejné. Adámek chodí do školky od začítku září no chodí spíš nechodí celý týden dochodil snad jen jednou :( vždykcy je dva tři dny a pak doma s nachlazením, kašlem, rýmou všechno se táhne několik týdnů. Taky už si přinesl ze školky střevní chřipku. Kolikrát uvažuju, že to prostě vzdám, že takhle ta školka nemá cenu, ale pořád váhám. Teď nás čeká trhání mandlí :( na jaře dětská léčebna. Malý nemá žádnou imunitu co by atopik jenže dětský kolektiv mu chybí navíc naše malá je dost náročné mimčo už od narození takže to taky s příchodem ségry neměl lehké a být pořád s náma ho taky nebaví :?
No a malá i když do půl roku plně kojená by snad měla mít pořádnou imunitu, ale nemá když je nemocný jeden za pár dnů je druhý :roll:
Zrovna před chvílí jsme se vrátili od dr. a napsala mi pro Adámka Ribomunl je to na posílení imunity a bere se to dlouhodobě. Tak uvidíme.

Tak nám oběma přeju ať už nám ty děti nemarodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.11.08 13:33

Ahoj,

my teda do školky zatím nechodíme,jelikož je plno a nevzali nás.Ale veř mi,že tohle řeší snad všechny maminky.Mluvila jsem s kamarádkou,teď jí chlapeček začal chodit do školky,hned laringitida,brácha-2 roky to chytil taky,takže 14 dní byli oba nemocní.Pak znova zvykat na školku,takže ho tam dá na hodinu a on tam řve.Navíc se začal v noci počůravat atd.Jenže tomu mladšímu budou za rok taky 3 roky a půjde do školky a ona už do práce,takže se prostě nedá nic dělat…No hrozím se toho už dopředu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
14.11.08 13:48

Ahoj
Holky klíííd. Ten první půlrok je nejhorší,pak už se to bude lepšit.
U nás to bylo před 2 lety to samé.Kubík byl víc doma než ve školce (do té doby nebýval moc nemocný) a Gabka marodila s ním...... A teď? Gabka je odonější vůči školkovním bacilům. :wink: Si to odmarodila jako maličká. Tak teď to je v pohodě. Jasně,občas jsou nastydlí,ale ne tak moc a tak často. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
14.11.08 13:55

Ahoj,
zrovna řeším to samé :( Dcera v září nastoupila do školky, celé září se držela, byla uplně zdravá. V říjnu začaly postupně odpadat všechny děti, mají kašel a rýmu. U nás to samozřejmě chytla i druhá dcera. Holky v podstatě kašlou a nudlí od toho října. Jsou tak na tom ve školce ale všichni, takže nám učitelka řekla, že pokud není teplota, máme je tam dávat. Prý si na sebe musí „zvyknout“. Už jsem z toho taky dost otrávená, hlavně kvůli mladší dceři, pořád odkládáme očkování. Zatím teda neuvažuju, že bych školku vzdala, i když jsem doma s mladší. Starší holce se tam strašně líbí, teď už tam chce být i na spaní. A hlavně tam chodí kamarádí, se kterýma se zná od mala.
Asi holt musíme vydržet přes zimu, na jaře snad bude líp, aspoň to každý tvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.11.08 14:24

Ahoj,

my ještě do školy nechodíme, ale co se nemocí týče, tak tím, že si dítě těmi nemocemi prochází si vytváří imunitu, která je do tří let naprosto nulová. Pokud dítě doteď nebylo nemocné, tak si tu imunitu musí vytvořit až nyní. Chápu, že je to asi šílené, ale brzy bude líp. My jsme na hromadě skoro každých 14 dní a to chodíme jen do cvičení a plavání v MC.
Známá homeopatka mi teď pro kamarádku, ktří jsou taky věčně na hromadě doporučovala Imuregen na podporu imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
14.11.08 14:44

ZANKA: tak ti nevím malý marodí od 10 měsíců a imunita nikde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
14.11.08 14:45

ahoj, jsme na tom stejne, dcera nastoupila v zari do skolky, beru ji domu po obede (takze je tam denne tak 4 hodiny) a je kazdou chvili nemocna - ryma, kasel, viroza…, pritom predtim nemocna nebyvala vubec. syn to od ni samozrejme vsechno hned chyti (no, snad si tim vypestuje imunitu uz ted a az pujde sam do skolky, bude to s nim lepsi - tim se naivne utesuju :lol: ). nedavno aja dostala atb (poprve v zivote), doma byla dobra a po par dnech ve skolce zase sileny kasel :roll: . takze nam ted pani doktorka dala ribomunyl na posileni imunity - a zatim to vypada, ze fakt zabira…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.11.08 17:39

Ajjaa - heh, tak asi to není tak hrozný, my už byli dvakrát hospitalizovaní v nemocnici…Nebo bych to viděla na tenhle divný rok… prostě mám pocit, že se to obecně všem nějak s..e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
14.11.08 17:48

Po nástupu do školky bohužel asi běžná věc.
U nás to samý. Doktorka nám řekla, že pokud máme možnost do Vánoc dcerku do školky nedávat, tak ať ji nedáváme. Až po Novém roce.
Takže pokud máš doma miminko a stonají potom spolu, vyřešila bych to asi tak.
Já školku platím, chodím do práce, ale máme babičku a občas doma manžela.
Teď bude dcerka doma, nemá to cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
14.11.08 18:00

jo a dceři i mně bylo doporučeno homeopatikum oscilococcinum, ačkoli naše doktorka běžně homeopatika neordinuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
14.11.08 18:22

Holky …děkuji vám za odpovědi..

Moje mama a i tchýně tou školkou nadšeni nejsou.
Mama kvůli nemocem, že z toho může vzniknout něco chronického - třeba astma či co.
Tchýně je zase toho názoru, že jsme dcerce sebrali rok dětství, což si já nemyslím. Chodívám pro ni vždy po obědě.

Po první týdnu ve školce byly obě děti na antibiotikách, pak jsem šla s dcerou na ušní, že ji moc bolelo, měla tam začínající zánět, ale další den po nakapání kapek se to zlepšilo.

Ve čtvrtek mám v plánu jít se synkem do poradny…ale pokud nebude zdravý, tak tam jít nemůžu.
Až se tam stavíme, tak se chci zeptat i dr. nebo sesry, co si o tom myslí..

Synka jsem přihlásila do plavání, za týden by měl ten kurs začít, a tak bych nerada, kdyby se to celé promarodilo… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.11.08 19:13

Ahoj,tak jsem to odpol probírala ještě s jednou kamarádkou,té holčičku do školky nevzali,v srpnu jí byly 3 roky.Chodila 2× týdně do soukr.školky,aby byla mezi dětmi a teď byla hodně nemocná,3× jí píchali uši,vyplachovali,horečky,rýma,kašel a druhá dcerka,téměř roční,chytla alespoň tu rýmu a kašel. :roll: Doktor na ušním jí říkal,že má počkat do těch 4 let,že pak už je taky ta imunita lepší.Tak my jsme se rozhodli,že už taky počkáme do čtyř let a nebudem zkoušet dodatečné přijetí.Navíc malému je teprv sedm měsíců…Chodím s ním plavat a se starším do Sokola,takže aspoň trochu se mezi děti dostane.Je mi jasné,že si tím musíme projít,ale možná za ten rok budu klidnější… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.12.08 00:36
Zanka píše:
Ahoj,my ještě do školy nechodíme, ale co se nemocí týče, tak tím, že si dítě těmi nemocemi prochází si vytváří imunitu, která je do tří let naprosto nulová. Pokud dítě doteď nebylo nemocné, tak si tu imunitu musí vytvořit až nyní. Chápu, že je to asi šílené, ale brzy bude líp. My jsme na hromadě skoro každých 14 dní a to chodíme jen do cvičení a plavání v MC.
Známá homeopatka mi teď pro kamarádku, ktří jsou taky věčně na hromadě doporučovala Imuregen na podporu imunity.

Tak nevim, nevim, myslis, ze je mozne si vytvorit imunitu vuci ryme a nachlazeni??? To by ji pak dospeli nemeli uz nikdy, ne?
Proste kapenkova infekce zasahne a je to, a pri nachlazeni se imunita snizuje, cili opet stejna situace.
Proti nachlazeni pomuze snad jen otuzovani, ale u tech malejch to tezko aplikujes.

Jetse dotaz do fora - mate holky pocit, ze vam ockovani pomohla proti napr nestovicim - chytly je vase ockovane deti ve skolce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
8.12.08 11:50

Tonicko
Já jsem děti naočkovala hned začátkem roku 2008 proti neštovicím.Do týdne maximálně do dvou se oběvili ve školce.A děti je nechytly. :pankac:
A to si Kuby prohůížel klučinu,který je měl čerstvé a šel zrovna k mudře.Takže já jsem moc ráda,že jsem je naočkovat nechala.Na jaře ještě přeočkuju a bude to o.k. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin