Při nástupu do školky začaly nemoci, mám dceru ze školky odhlásit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
189
14.1.09 11:10

Ahoj…Také pořád chrchláme,hlavně venku se malej více zadýchává,tak nevím jestli jít k dr..na průduškách to nemá,teploty také nejsou.Nudlíny také nejsou,tak nevím..Včera jsem mluvila s jednou paní a prý někde ve školce jsou neštovice,takže by mě zajímalo jak je možný že v těhlech mrazech se objeví?Já myslela až když se více oteplí?V loni jsme se byli nakazit všech pět dětí se nakazilo a Jonášek nic..Tak určo je dostane ve školce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.10.13 10:29

Ahoj, chci se zeptat jak byste se zachovaly.Dnes jsem vedla malo do školky, vedle nás převlékala maminka chlapečka, který měl sopel pomalu až do kapsy, kašel strašnej, div se nepozvracel.Moc se mi to nelíbilo, že dcera bude celý den trávit s takhle nachlazeným prckem, tak říkám, ty máš teda kašel, ty bys asi potřeboval do postýlky. Maminka mi na to řekla, že ho nemá kam dát, že hlídání žádné nemá a v práci už má nůž na krku, že malý už tři dny po odpolednách leží, ale ráno neví co s ním. Říkám jí, no jo, je to těžký, ale takhle to odnesou za chvíli všichni. A ona na to, tak mi řekněte co mám dělat, jsem samoživitelka, práci blbou, ale aspoň nějakou, nemůžu si dovolit o ní přijít a na chůvu prostě nemám. Docela jsem se vžila do její situace, protože hlídání taky žádný nemáme, tak už jsem neřekla ani popel, ale že mě to netěší, to teda netěší. Stěžovaly byste si učitelce a nechaly matku samoživitelku přijít o práci?

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
4.10.13 10:31

Ucitelka muze nevzit dite do provozu na zaklade udani nespokojenych rodicu?

• Citovat
  • Upravit
6024
4.10.13 10:32

@rozmary ucitelka muze po matce vyzadovat potvrzeni bezinfekcnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.10.13 10:34

@ncc1701 To já nevim, ani bych si nestěžovala, jenom se ptám vás, jestli byste remcaly, nebo to nechly být, ať si tam na sebe pěkně všichni chrchlaj.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
4.10.13 10:39

@rozmary
Ja bych ji na rovinu rekla, ze ji chapu, protoze jsem v naprosto stejne situaci, a az to chytne moje dite a ja s nim budu muset zustat doma, cimz pod sebou v praci podrezu vetev, tak ona za me najem platit taky nebude. Proc bych mela brat ohledy na nekoho, kdo je nebere na me?

• Citovat
  • Upravit
2159
4.10.13 10:44

@rozmary ja ji chapu… nechala bych to byt… ja myslim, ze do skolky chodi nemocny deti vsude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.10.13 10:46

To mě v první chvíli napadlo taky, ale nakonec jsem sklapla, nevím jestli mi bylo víc toho kluka, kterej byl fakt vyřízenej, nebo tý mámy. Každopádně je to o tom, že dneska se každej rve o místo a mezilidský vztahy musej jít bokem.

• Citovat
  • Upravit
2691
4.10.13 11:42

Včera u nás ve školce byla třídní schůzka a tam nám rovnou paní ředitelka oznámila, že nemocné děti bude posílat rovnou domů..myslela tím přesně zelený nudle, kašel, chrchlání, prskání..a že je ochotna zajistit studentky vysokých škol na párdenní hlídání za malý peníz ;) syna jsem dala v úterý po delší době do školky zcela zdravého..dneska už má rýmu..klasika :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.10.13 11:49

@KriJona
ty studentky, to je dobrý :think:
já dala kluka do školky na začátku září úplně zdravýho, a už jsem na 2 OČR s jeho zánětem hrtanu :roll: a taky jsem tam potkala holčičku, co chrchlala jak tuberák.
Jinak, mě je jedno, jestli jsem doma, v práci by museli propustit půlku ženskejch, a na to jsou moc lakomí, aby dali odstupný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
23.1.15 12:36

Ahoj, dcerka chodí od půlky září do školky a už jsme měli všichni doma za tu dobu asi 6× rýmu a kašel. Je nějaká šance, že se to aspoň přes jaro a léto zlepší nebo tyto školkové nemoci řádí celý rok? V dubnu se vracím do práce a nedokážu si představit, že budu hned od začátku takhle pořád s malou marodit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
23.1.15 12:39

@Monika24, obecně to bývá přes jaro a léto lepší.

Ale Tvoje dcera je maličká - ten první rok bývá většinou nejhorší a na nějaké jaro-léto se tam nedá až tak spoléhat. Starší děti kolem ní asi budou zdravější… ale jí může stačit, aby na ni jeden zakašlal a chytne to… těžko předvídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
23.1.15 12:44

@Monika24 tak jaro, leto bude co se tyce nachlazeni urcite lepsi, ale zase se objevi nestovice apod. :zed: Pokud je mala porad nemocna, zkusila bych davat treba Preventan, nam letos pomohl opravdu hodne. Loni chodila na dva dny do soukrome skolky pouze dve dopo v tydnu a nemocna byla prakticky celou zimu, letosni skol. rok uz chodi do statni skolky a chybela pouze dvakrat vzdy jeden tyden :pankac: Neboj, urcite se to zlepsi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
23.1.15 12:47

Vím o čem mluvíš - já nastoupila do práce v listopadu… :roll: a do konce roku odchodila asi 13 dní (a to díky bohu za babičku).
Ale řekla bych, že teď po novém roce je to lepší, od prosince kombinuju čistě přírodní léky na imunitu (betaglukan a rakytníkový vitamínový sirup) a v případě, že na něj něco jde, tak homeopatika.
A zatím se drží třetí týden, což je výkon!! Napodzim padl do tří dnů.

Jinak záleží, jakou má dítko imunitu, říká se, že první rok je drastickej vždycky, ale pokud má dítko horší imunitu, tak s nachlazením, kašlíkama a rýmičkama bojuje až do školy od podzima do jara… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
23.1.15 12:50

@Mar__tanka1983 U nás to zatím nepřešlo ani druhým rokem ve škole :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin