Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mám dotaz, je možné aby se přihlašovali do některé školky děti už teď v listopadu, s nástupem v lednu. Říkala to jedna známá, ale já jsem to nějak neřešila, až teď si říkám že by to nebylo špatné. Je to možné?
Já myslela že přihlášky jsou pro všechny stejné a to v dubnu?
Třeba mají volno a zkouší zaplnit místa během roku. Já myslím, že nejjednodušší bude do školky zavolat a zeptat se.
Příhlášky budou asi pro všechny kolem dubna, ale mě ve školce říkaly že ti kteří si podaly přihlášku na jaře a nepřijaly je tak mají ještě šanci během roku. Může se stát že přijaté dítě do školky nakonec nenastoupí, nebo dítě může chodit nějakou dobu a pak končí z různých důvodů čili pak nastupují ti nepřijatí. Já si myslím že teď se přihlášky nepodávají a pokud ano tak stejně budou posuzovaný až na jaře.
Tak jsem nakonec zjistila kde a zavolala tam. Budou otvírat v lednu jednu třídu, 20 dětí, zítra je zápis, prý ale nemám moc šanci když synovi nejsou ještě tři, ale mám to stejně prý zkusit, že se uvidí.
Co na ten zápis všechno potřebuji a mám sebou brát dítě nebo ne?
To jsem se už zapoměla zeptat ![]()
Tak to Ti závidím,,,taky bych potřebovala, aby otevřeli další třídu pro holku, kterou mi nevzali ![]()
JInak k zápisu dítko nepotřebuješ,,,vlastně si jen vyzvedneš formuláře, které vyplněné a potvrzené od Dr. za nějaký ten den odevzdáš, opět bez dítka. Ale když jej vezmeš, třeba ho nechají chvilku si pohrát, u nás to tak bylo. Tak ať jste úspěšní. A.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.