zápis do školky

172
19.10.08 20:41

zápis do školky

Ahoj, nevíte jak to chodí v ostravských školkách? Zda je možný nějaký „předzápis“, „čekací listina“ nebo jak to nazvat ? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
19.10.08 21:57

To záleží na konkrétní školce. Ale ještě jsem neslyšela, že by nějaká ostravská měla něco před oficiálním zápisem. Když jsem se dřív informovala ve školkách, tak mi vždycky řekli, ať přijdem k zápisu (únor, březen)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.10.08 22:09

Ahoj.
Záleží na místě bydliště. Vždy je možné do vybrané školky předem zavolat a informovat se - za zeptání člověk nic nedá. Pravděpodobně tě odkáží až na řádný zápis. Vzhledem k tomu, že budu potřebovat Haničku umístit do školky na celodenní provoz ještě před dovršením 3 let ( o více než 3 měsíce dřív), jsem se v té naší poptala (aby se o mém zájmu vědělo). S ohledem na situaci (mám zaměstnání, blízkost bydliště, starší sourozenec ve školce) by to neměl být až takový problém (pochopitelně musí být dostatečně samostatná). Bydlíme v Porubě, v okolí do 1 km je 8 menších školek a ta naše dobírala na uvolněná místa i v září. Jsem mírný optimista. Je fakt, že v některých lokalitách je přetlak, ale podle nějakého přehledu se dalo místo ve školce v Ostravě najít do září pro všechny (celková kapacita odpovídala zájmu). Snad nebude příští rok o mnoho horší.
Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
20.10.08 12:46

ahoj,

u nás bohužel nic takového není možné, je to škoda, ale zase na druhou stranu nefér vůči ostatním maminkám, takže je to vlastně spravedlivé.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin