Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nevíte jak to chodí v ostravských školkách? Zda je možný nějaký „předzápis“, „čekací listina“ nebo jak to nazvat ? Díky.
To záleží na konkrétní školce. Ale ještě jsem neslyšela, že by nějaká ostravská měla něco před oficiálním zápisem. Když jsem se dřív informovala ve školkách, tak mi vždycky řekli, ať přijdem k zápisu (únor, březen)
Martina
Ahoj.
Záleží na místě bydliště. Vždy je možné do vybrané školky předem zavolat a informovat se - za zeptání člověk nic nedá. Pravděpodobně tě odkáží až na řádný zápis. Vzhledem k tomu, že budu potřebovat Haničku umístit do školky na celodenní provoz ještě před dovršením 3 let ( o více než 3 měsíce dřív), jsem se v té naší poptala (aby se o mém zájmu vědělo). S ohledem na situaci (mám zaměstnání, blízkost bydliště, starší sourozenec ve školce) by to neměl být až takový problém (pochopitelně musí být dostatečně samostatná). Bydlíme v Porubě, v okolí do 1 km je 8 menších školek a ta naše dobírala na uvolněná místa i v září. Jsem mírný optimista. Je fakt, že v některých lokalitách je přetlak, ale podle nějakého přehledu se dalo místo ve školce v Ostravě najít do září pro všechny (celková kapacita odpovídala zájmu). Snad nebude příští rok o mnoho horší.
Beruška ![]()
ahoj,
u nás bohužel nic takového není možné, je to škoda, ale zase na druhou stranu nefér vůči ostatním maminkám, takže je to vlastně spravedlivé.
Šárka
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.