Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No sama jsem zvědavá. Malý je od září už po 9té nemocný… chytne každý prd.
Starší dcera byla první rok ve školce nemocná snad jen 3× a ve škole jestli je nemocná tak 1× za rok, tak je to hodně…
No myslím, že to neovlivníš. Vidím to u nás, třída tříleťáku a chodí jich tam tak deset, dalších pět tak sporadicky a dalších deset prostě skoro vůbec.
@rozmary píše:
Ahoj, chci se zeptat jak byste se zachovaly.Dnes jsem vedla malo do školky, vedle nás převlékala maminka chlapečka, který měl sopel pomalu až do kapsy, kašel strašnej, div se nepozvracel.Moc se mi to nelíbilo, že dcera bude celý den trávit s takhle nachlazeným prckem, tak říkám, ty máš teda kašel, ty bys asi potřeboval do postýlky. Maminka mi na to řekla, že ho nemá kam dát, že hlídání žádné nemá a v práci už má nůž na krku, že malý už tři dny po odpolednách leží, ale ráno neví co s ním. Říkám jí, no jo, je to těžký, ale takhle to odnesou za chvíli všichni. A ona na to, tak mi řekněte co mám dělat, jsem samoživitelka, práci blbou, ale aspoň nějakou, nemůžu si dovolit o ní přijít a na chůvu prostě nemám. Docela jsem se vžila do její situace, protože hlídání taky žádný nemáme, tak už jsem neřekla ani popel, ale že mě to netěší, to teda netěší. Stěžovaly byste si učitelce a nechaly matku samoživitelku přijít o práci?
Situace: Koleje a na nich jede rychle jedoucí prázdný vlak, který nemůže zabrzdit.
U kolejí stojíte Vy a jeden člověk. Když do něj strčíte, padne na koleje, vlak vykolejí A ZASTAVÍ SE. Když do něj nestrčíte, tak ten vlak o kousek dál narazí do autobusu s 20 osobami, které všechny zemřou následkem toho nárazu.
Strčíte toho člověka pod vlak aby jste zachránila těch 20? Ano, zabijete ho, ale zachráníte dalších 20. Strčíte?
@PetrVesely píše:
Situace: Koleje a na nich jede rychle jedoucí prázdný vlak, který nemůže zabrzdit.
U kolejí stojíte Vy a jeden člověk. Když do něj strčíte, padne na koleje, vlak vykolejí A ZASTAVÍ SE. Když do něj nestrčíte, tak ten vlak o kousek dál narazí do autobusu s 20 osobami, které všechny zemřou následkem toho nárazu.Strčíte toho člověka pod vlak aby jste zachránila těch 20? Ano, zabijete ho, ale zachráníte dalších 20. Strčíte?
Zbytečně drsné přirovnání, ne? Teda dle mě se to přirovnávat vůbec nedá.
Chapu ze nekteri rodice nejsou v dobre financni situaci ale toto neni reseni.kdyz pominu ze lehne cela skolka a ze ucitelka by takove ditko ani prijmout nemela tak by maminka mela tusit ze jestli ditko bude nemoc prechazet lehne za chvili znovu a s horsim prubehem. Resila bych to…
@PetrVesely A ty budeš tak ohleduplný a budeš klidně snášet, že ostatní vodí do školky nemocné děti, jo? Nepojedeš kvůli tomu třebas na plánovanou dovolenou a budeš skákat od radosti, že se tvoje dítě zase nakazilo kvůli dalšímu usoplenci, co má být v posteli a né ve školce?
Jako já matku samoživitelku, která nemá kam dát dítě chápu, ale stejnou měrou má každý právo si postěžovat učitelce, která by tam takové zjevně nemocné děti neměla ráno převzít.
Doporucte ve skolkach aby tridy vystrikavali Eucasolem od Justu - u nas to tak praktikuji uz dva roky a prisaham, ze deti nemarodi temer vubec ani v obdobi ruznych chripek apod, rymicku uu jsme nemeli ani nepamatuju
@Anonymní píše:
Doporucte ve skolkach aby tridy vystrikavali Eucasolem od Justu - u nas to tak praktikuji uz dva roky a prisaham, ze deti nemarodi temer vubec ani v obdobi ruznych chripek apod, rymicku uu jsme nemeli ani nepamatuju
no nevím, u nás doma moc velké zázraky nedělá ![]()
@Black Cat píše:
@PetrVesely A ty budeš tak ohleduplný a budeš klidně snášet, že ostatní vodí do školky nemocné děti, jo? Nepojedeš kvůli tomu třebas na plánovanou dovolenou a budeš skákat od radosti, že se tvoje dítě zase nakazilo kvůli dalšímu usoplenci, co má být v posteli a né ve školce?
Jako já matku samoživitelku, která nemá kam dát dítě chápu, ale stejnou měrou má každý právo si postěžovat učitelce, která by tam takové zjevně nemocné děti neměla ráno převzít.
Asi jsme si nerozuměli, já jsem na Vaší straně, taky nemám rád když vodí někdo do školky děti kašlající a se soplem u nosu.
A to, že je matka samoživitelka? Je smutné, ale není to vina těch ostatních rodičů a dětí, takže to že je samoživitelka ji vůbec neomlouvá.
Příspěvek upraven 08.09.16 v 13:49
@luca241 píše:
Zbytečně drsné přirovnání, ne?
Teda dle mě se to přirovnávat vůbec nedá.
Tak to pro odpověď vůbec nepřirovnávejte.
Ano, je to drsné ale je to hodně podobné, jde o to rozhodnutí…
Zachránit chudáka samoživiteku, nebo nakazit X dětí, X rodičů, kteří si budou muset stejně jako ona zařizovat hlídání, možná to budou další samoživitelky a tentokrát již dvě…
Takže přirovnát to skutečně lze. Jak by jste se zachovala u toho vlaku?
Já myslím, že by se děti nakazili i ve zdravém kolektivu, neboť každá nemoc má nějakou inkubační dobu
ale taky mě to štve, syna jsem dávala zdravého, ještě jsme kvůli nemoci školku odkládali a přijdem tam a hned tři dětičky chrchle a nudle…pěkné přivítání v šatně
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.