Konec podnikání a na mateřskou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já naopak s podnikáním tak nějak začínám. Konečně se to začíná rozjíždět. Jenže. Staršímu jsou 4 roky, mladšímu 18 měsíců. A já mám z toho všeho dohromady nervy. Sice podnikám z domu, ale i tak.
Takže chápu. Občas uvažuju, jestli jsem si toho nenabrala moc. Jenže bylo těžké to vše získat a do budoucna to vypadá nadějně. Nechce se mi toho vzdávat… Od podzimu budu mít výpomoc, ale to léto si s klukama asi moc neužiju…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje píše:
Já naopak s podnikáním tak nějak začínám. Konečně se to začíná rozjíždět. Jenže. Staršímu jsou 4 roky, mladšímu 18 měsíců. A já mám z toho všeho dohromady nervy. Sice podnikám z domu, ale i tak.
Takže chápu. Občas uvažuju, jestli jsem si toho nenabrala moc. Jenže bylo těžké to vše získat a do budoucna to vypadá nadějně. Nechce se mi toho vzdávat… Od podzimu budu mít výpomoc, ale to léto si s klukama asi moc neužiju…![]()
Věřím… Já už mám toho lítání plný kecky a skutečně denně bych tam nebyla s mimčem… a to by spadlo.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky jsem začal pořádně podnikat až na rodičáku. A vím že do určité meze to jde, ale kamenná prodejna se s malým dítětem zvládá velmi špatně.
Já jsem to nakonec vyřešil tak že mám otevřeno po dohodě a kdo chce přijít tak se prostě mailem, nebo telefonicky objedná. Navíc si objednávám lidi na nějaký čas, takže se mi obvykle nestává že by tam byli dva zároveň. Prodejnu máme naproti přes ulici od mého domu, takže když někdo přijete neohlášně tak ho vidím oknem.
No dnes už mě kluci tolik nepotřebují, ale otevíračku po dohodě jsem zachoval. Je to mnohem příjemnější než sedět denně 10hodin na prodejně, když to klidně zvládnu za dvě.
Jen se zeptám, kolik ti to tak zhruba vynášelo? od toho se také odvíjí kolik můžeš dát případnému zaměstnanci a další důležitá, co chceš dělat po druhé mateřské? Nechat se zaměstnat? nebo znova podnikat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
Taky jsem začal pořádně podnikat až na rodičáku. A vím že do určité meze to jde, ale kamenná prodejna se s malým dítětem zvládá velmi špatně.
Já jsem to nakonec vyřešil tak že mám otevřeno po dohodě a kdo chce přijít tak se prostě mailem, nebo telefonicky objedná. Navíc si objednávám lidi na nějaký čas, takže se mi obvykle nestává že by tam byli dva zároveň. Prodejnu máme naproti přes ulici od mého domu, takže když někdo přijete neohlášně tak ho vidím oknem.No dnes už mě kluci tolik nepotřebují, ale otevíračku po dohodě jsem zachoval. Je to mnohem příjemnější než sedět denně 10hodin na prodejně, když to klidně zvládnu za dvě.
Jen se zeptám, kolik ti to tak zhruba vynášelo? od toho se také odvíjí kolik můžeš dát případnému zaměstnanci a další důležitá, co chceš dělat po druhé mateřské? Nechat se zaměstnat? nebo znova podnikat?
Po druhé mateřské, tj.za pět let. Čtyři roky RD a poté 6.měs v evidenci ÚP.
Opravdu si to hodlám užít, s první dcerou jsem měla RD dva roky a pak makat jak mourovatá, řešit socku, zdravotku, atd atd.
Manžel kamionak, středy a víkendy doma.
Takže po RD si opět otevřu svůj obchod, ale již na manžela jako vedlejší činnost.
Bazárek vydělával, ale kdyby ti pracovníci byli k tomu
z toho jsem nejvíc neštastná…
- Citovat
- Upravit
Víš jak to je, důležití je kolik vydělával. jestli 15 000kč, tak je to pěkné, ale klidně bych ho zavřel, pokud 30 000kč tak bych se ho snažil zachovat i za cenu toho že z toho bude 20 000kč na plat prodavačky.
otázka je jestli po třeba 3, 4 letech budeš schopná podnikání znova rozjet tak aby jsi vydělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s @jakanas. Klidně bych dala co nejvíc na plat prodavačce, aby se obchod udržel… Na HPP, smlouvu na rok… Jenže víme jak. Dáš přes 20000 Kč na plat, ale prodavačce z toho zbyde cca 12000 čistého…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje píše:
Souhlasím s @jakanas. Klidně bych dala co nejvíc na plat prodavačce, aby se obchod udržel… Na HPP, smlouvu na rok… Jenže víme jak. Dáš přes 20000 Kč na plat, ale prodavačce z toho zbyde cca 12000 čistého…
Jenže to jsem již jednou zažila… HPP již nedám! šla mi marodit a já akorát platila a platila ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jenže to jsem již jednou zažila… HPP již nedám! šla mi marodit a já akorát platila a platila
Jo no, to chápu… Je to na prd… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jdu se Vám spíš vypovídat a ulevit dušičce..
Opravdu jsem z nich byla na nervy a zoufalá. Rozhodla jsem se tedy po důkladném uvážení, že skončím. Opravdu neudržím obchod s nešikovnou brigádnicí přes rodičák.

Mám pětiletou dcerku, čtyři roky podnikám, měla jsem dětský bazárek, vynášející, paráda. Momentálně jsem v sedmém měsíci, a zatím žádná brigádnice nebyla co k čemu
S první dcerkou jsem makala a prd si užila a tentokrát si to chci doopravdy užít a ne lítat neustále kolem obchodu a nervy sem a nervy tam
Jsem z toho hodně špatná, ale zároveň za vybavení dostanu nějakých 30.000,–, tak si je uložím na později
Taky jste někdo končil s podnikáním a šli na mateřskou?
Jen tak si popovídat…