Nutnost přesčasů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nutnost přesčasů?
Holky, jak to je, když zaměstnavatel nakazuje přesčasy?
Když to vezmu od nového roku, tak mám každý měsíc min.25 hodin přesčasu, minulý měsíc už to bylo přes 50 hodin.
Už mě to šíleně unavuje, dělat celý týden 12ti hodinové směny, pak ještě v sobotu, to je prostě na palici.
Několikrát jsem byl i na noční ( celý týden 12ctky noční) a přitom to nemám ve smlouvě, tam mám akorát pasné dvousměnný provoz.
Jasně, zákon udává, že by se mělo zaměstnavatel může přikázat 8 hodin za týden,32 hodin za měsíc, a 150 za rok.
Někde jsem se dočetl ještě, že nakázat přesčasy může zaměstnavatel pouze vyjímečně.
V tom případě, celých 8 let už je vyjímečných.
Chci se seknout, a říct vedoucímu, že s přesčacy končím, soboty chodit nebudu, a s nočními je taky amen(dle smlouvy).Mám na to právo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano máš otázka jestli tě potom nevyrazí.
Kdysi jsem takto dělával 250h/ měs abych nosil slušnou výplatu… v jiné firmě sem měl o deset tisíc víc za stejnou práci za 168h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edoma píše:
Ano máš otázka jestli tě potom nevyrazí.
Kdysi jsem takto dělával 250h/ měs abych nosil slušnou výplatu… v jiné firmě sem měl o deset tisíc víc za stejnou práci za 168h.
Kdybych byl bez závazků, tak mě to nevadí, ale máme 10 měsíčního prcka, a chci být taky doma u něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozadujes mene prace a mene penez
pokud se nebojis vyhazovu, mas kde pracovat jinde, pak to sdel svemu sefovi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozrejme, ze mas pravo na to se ozvat. Sem tam nad predcasem, kdyz je jinak zamestnavatel slusny, tak jeste clovek mavne rukou, ale delat nocni, kdyz je nemas ve smlouve? To si rozhodne nenech libit! To co popisujes neni pracovni pomer, ale otrokarstvi. To je bohuzel v Cechach casto klasika, ze se cloveka zbavi, kdyz se postavi proti zamestnavateli. I kdyby byl stokrat v pravu… Taky jsem to zazila, kdyz jsem odmitla delat pravidelne 16 hodin denne. Nechces? Tak tahni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krovak.xixao Co je to za strašlivou kolbenu? Nějaká otrokářská plantáž? Okolí si k nám dovolí jen to, co mu sami dovolíme. Takže toho vyč. raného šéfíčka bych dávno poslal do (|), že Ti to za těch pár Kč navíc stojí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krovak.xixao Právo na to máš, je otázka, jak se zachová zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roker A jaký by zaměstnavatel mohl uvést důvod výpovědi v tomto případě? Vyhazov zas není tak jednoduchý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adinal Bude mu delat jeste vetsi peklo a bude mu predhazovat, ze na jeho misto cekaji jini, ze to nakonec radsi sam vzda. Kdyz bude zamestavatel chtit, tak si vzdycky neco najde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajka89 Jenže dnešní doba je trochu jiná než doba před pár lety a za branou nikdo nečeká, jsou velké problémy sehnat lidi do práce, takže jen kvůli tomu, že někdo nechce dělat tolik přesčasů, vyhazovat člověka, resp. mu tak otravovat život, aby odešel sám, je hodně krátkozraké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vcera bylo ve zpravach, jak moc chybi ridici autobusu. Ale stejne tam ti ridici rikali, ze kdyz se ozvou, ze se jim neco nelibi, tak se dozvi, at jdou, ze za branami cekaji houfy dalsich. Nekteri zamestnavatele si proste zvykli, ze si muzou delat co chteji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsou jen kecy, že je málo zaměstnanců. Zkuste si hledat práci a zjistíte, jaký je všude přetlak uchazečů o zaměstnání. Samozřejmě nemluvím o zaměstnání za minimální mzdu, tam snad přetlak není.
Krovak: A máš ty přesčasy alespoň zaplacené? Nebo jsi policajt a bušíš 150 hodin za rok bez nároku na služební příjem? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Pokud dnes má zaměstnanec smlouvu na dobu neurčitou, chodí do práce včas a dělá to, co má, tak je prakticky nevyhoditelný. Pokud podlehne nátlaku a odejde sám, tak je to samozřejmě věc jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka Kecy to rozhodně nejsou. Dělníci do výroby a ne zrovna za minimální mzdu prostě chybí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit