Nutnost přesčasů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9719
6.7.16 07:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3529
6.7.16 07:38

Sekla bych se a neotročila zaměstnavateli. Co ostatní zaměstnanci? Nemáte odbory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.7.16 07:54

Predpokladam, že odbory nemáte, když s tebou zamestnavatel takhle oře :? Pokud vím, tak zákoník práce povoluje max. 3 dvanactihodinove směny za sebou, pak musí být volno min. 24. hodin (u tohodle si nejsem jistá, zda to tak opravdu je) Zamestnavatel může nařídit max. 150 hodin prescasu za rok. Být tebou sháněla bych si jinou práci, pokud by to byla dělnická profese, tak fabriku, kde mají odbory. Ozvat se můžeš, otázka je, co na to zamestnavatel, předpokládám, že ti to dá psychicky vyžrat, je na tobě, zda si ochotný ten psychický nátlak vydržet. A kecy o tom, že za branou čeká dalších xy uchazečů, jsou davno minulostí, není na tom ani trošku pravdy, naopak dneska si dělníci můžou vybírat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
6.7.16 07:59
@Adinal píše:
@cecetka Kecy to rozhodně nejsou. Dělníci do výroby a ne zrovna za minimální mzdu prostě chybí.

Záleží na tom, kde. Ono se to dobře říká „Jděte pracovat jinam“, ale realita je jiná. Není to tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Většina dělnických pozic je s platem do 100/hod. Ty platově vyšší jsou jen v určitých lokalitách. Dojíždět se dá jen do určité vzdálenosti, pokud si musíš zajistit bydlení, pak jsou to výdaje navíc, které zatěžují rodinný rozpočet, takže se pak můžeš po odečtení výdajů dostat na těch max. 100/hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
6.7.16 08:09
@Adinal píše:
@cecetka Kecy to rozhodně nejsou. Dělníci do výroby a ne zrovna za minimální mzdu prostě chybí.

Protože se k nim chovají jako k onuci. Jsem takhle do rijna v jednom sklade a uz se těším, až se na plno vratim k masazim. Jsem tam sice na HPP, ale beru to jako brigádu na léto. Dlouhodobe je to masakr.

Příspěvek upraven 06.07.16 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
6.7.16 08:22
@omites píše:
Protože se k nim chovají jako k onuci. Jsem takhle do rijna v jednom sklade a uz se těším, až se na plno vratim k masazim. Jsem tam sice na HPP, ale beru to jako brigádu na léto. Dlouhodobe je to masakr.Příspěvek upraven 06.07.16 v 08:17

Nemůžeš zevšeobecňovat. My se k dělníkům jako k onucím rozhodně nechováme, je také pravda, že až tak velké problémy s náborem lidí jako ostatní firmy kolem nás nemáme, ale že bychom si mohli vybírat jako před pár lety, to zas jako ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
6.7.16 08:23

@cecetka Jasně, že to není úplně jednoduché a záleží na lokalitě, ale rozhodně je jednodušší změnit práci teď než před několika lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
6.7.16 08:28

Určitě se ozvat můžeš.. od toho jsou zákony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.16 08:29

@krovak.xixao Raději anonymně. Ano právo na to máš. Ale sama dělám ve výrobě a vím jak to je. Když nebudeš dělat přesčasy a najde se někdo kdo bude, tak mas problém.
Každopádně největší problem je, že ted je malo lidí obecně ve výrobách v celé ČR. Všechny fabriky a výrobní společnosti jsou minus 10-20% lidí. Proto ten zbytek musí makat na 120% aby to vykryl. Je to správně? NENI. Je jina moznost? NENI. Bohužel to tak je. Je jen an tobě zda to zkousneš a nebo ne. bohužel.

• Citovat
  • Upravit
13141
6.7.16 08:30
@Adinal píše:
Nemůžeš zevšeobecňovat. My se k dělníkům jako k onucím rozhodně nechováme, je také pravda, že až tak velké problémy s náborem lidí jako ostatní firmy kolem nás nemáme, ale že bychom si mohli vybírat jako před pár lety, to zas jako ne.

Včera jsem byla po dlouhé době u zname a dává výpověď taky. V uplne jine firme. Když jsem si poslechla historky, tak tam je to snad ještě horší. Ji vystipali a to už byla na vyšší pozici.
Když se podívám po firmách v okolí a poslechnu si lidi, co tam delajo, prijde mi to, ze je to jedna jak druha.
Jsme teda ale okres na Jižní Moravě a prijde mi, ze v ostatních okresech je T i platove lepší. Dokonce i z jedné personální agentury mi znama říkala, ze tady jsou proste platy nízké.

Prijde mi všeobecný standart vzít dělníka, využít z něho za málo peněz maximum a když uz to nezvládá, tak odejde. V tom mem sklade málokdo vydrží rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
6.7.16 08:33
@Anonymní píše:
@krovak.xixao Raději anonymně. Ano právo na to máš. Ale sama dělám ve výrobě a vím jak to je. Když nebudeš dělat přesčasy a najde se někdo kdo bude, tak mas problém.
Každopádně největší problem je, že ted je malo lidí obecně ve výrobách v celé ČR. Všechny fabriky a výrobní společnosti jsou minus 10-20% lidí. Proto ten zbytek musí makat na 120% aby to vykryl. Je to správně? NENI. Je jina moznost? NENI. Bohužel to tak je. Je jen an tobě zda to zkousneš a nebo ne. bohužel.

Nam na léto, kdy je nejvíc prace vzali ze skladu jednoho člověka. Náhradu nedostaneme. Taky bomba. Asi tam někdo mysli… no nevím čím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.7.16 09:04

No kdysi jsem dělal v obchodě kde byl základ 50kč/h + provize. Pokud člověk chtěl těch 25 000čistého tak prostě musel být hodně dobrý a dělat okolo 250h měsíčně.
Takže nebyl problém říct, nechci přesčasy, ale člověk šel domů s minimální mzdou, stejný problém byl v případě dovolené, nebo nemoci. Během půl měsíce po nemoci člověk už nebyl schopný plnit normu a tak nedostal nic z provizí. Jo měli to potvory dobře vymyšlený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.7.16 15:17
@omites píše:
Protože se k nim chovají jako k onuci. Jsem takhle do rijna v jednom sklade a uz se těším, až se na plno vratim k masazim. Jsem tam sice na HPP, ale beru to jako brigádu na léto. Dlouhodobe je to masakr.Příspěvek upraven 06.07.16 v 08:17

Nesmíš házet všechny fabriky do jednoho pytle ;-) Já jsem třeba před rokem odešla z jedné fabriky do druhé, hlavně tedy kvůli penězům. První fabrika se potýká s obrovským problémem, obsadit všechny dělnické pozice, stálí lidé nadávají a jsou nešťastní, protože tam vezmou každého a kdo nezvládá, tak za toho to musejí lidi dohnat :? V nové fabrice taky věčně shánějí nové lidi, jelikož postupně přiváží nové linky, ale rozhodně tam nevemou kde koho a pokud nestíhá, tak končí. Je pravda, že to není práce pro každého, jsou lidi, kteří to bohužel nezvladnou, ale rozhodně se tam dá převážně s mistrem domluvit. Minulý týden jsem třeba potřebovala volno ze dne na den a vyšli mi vstříc ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
7.7.16 15:22
@cecetka píše:
To jsou jen kecy, že je málo zaměstnanců. Zkuste si hledat práci a zjistíte, jaký je všude přetlak uchazečů o zaměstnání. Samozřejmě nemluvím o zaměstnání za minimální mzdu, tam snad přetlak není.Krovak: A máš ty přesčasy alespoň zaplacené? Nebo jsi policajt a bušíš 150 hodin za rok bez nároku na služební příjem? :pocitac:

Přesčasy zaplacené mám, problém je v tom, že vedoucí dostanou určitý obnos na premie, a ty musí nějak rozdělit-stejné premie mám jako ten, kdo ten přesčas nedělá. Je to dost nevyvážené.
Policista nejsem, pracuji v kovo průmyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
7.7.16 15:24
@Lucie008 píše:
Sekla bych se a neotročila zaměstnavateli. Co ostatní zaměstnanci? Nemáte odbory?

Ostatní zaměstnanci nadávají, někteří odešly, a nikdo se do naší firmy nehrne. A proto je na nás větší tlak, protože chybí lidé.
Odbory máme, ale naprosto k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat