Nutnost přesčasů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
7.7.16 15:29
@omites píše:
Včera jsem byla po dlouhé době u zname a dává výpověď taky. V uplne jine firme. Když jsem si poslechla historky, tak tam je to snad ještě horší. Ji vystipali a to už byla na vyšší pozici.
Když se podívám po firmách v okolí a poslechnu si lidi, co tam delajo, prijde mi to, ze je to jedna jak druha.
Jsme teda ale okres na Jižní Moravě a prijde mi, ze v ostatních okresech je T i platove lepší. Dokonce i z jedné personální agentury mi znama říkala, ze tady jsou proste platy nízké.Prijde mi všeobecný standart vzít dělníka, využít z něho za málo peněz maximum a když uz to nezvládá, tak odejde. V tom mem sklade málokdo vydrží rok.

Celkově na slovácku je to bída(Kyjov, Dubňany a nyní Ratíškovice),Přijde mi, že třeba Brno není tak daleko, a je to i lépe zaplaceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.7.16 20:11
@Adinal píše:
@vokishka Pokud dnes má zaměstnanec smlouvu na dobu neurčitou, chodí do práce včas a dělá to, co má, tak je prakticky nevyhoditelný. Pokud podlehne nátlaku a odejde sám, tak je to samozřejmě věc jiná.

Reorganizace

Pridam mu prace ktera ho otravi a zdrhne sam…

Zaplatim krizoveho manazera ktery ho uz vystipe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
17.7.16 20:18
@Roker píše:
Reorganizace

Pridam mu prace ktera ho otravi a zdrhne sam…

Zaplatim krizoveho manazera ktery ho uz vystipe.

Účelová reorganizace - lehce napadnutelné u soudu. Obzvláště u dělnické pozice.
Ostatní už je to, o čem píšu v poslední větě - podlehnutí nátlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.7.16 20:21
@Edoma píše:
No kdysi jsem dělal v obchodě kde byl základ 50kč/h + provize. Pokud člověk chtěl těch 25 000čistého tak prostě musel být hodně dobrý a dělat okolo 250h měsíčně.
Takže nebyl problém říct, nechci přesčasy, ale člověk šel domů s minimální mzdou, stejný problém byl v případě dovolené, nebo nemoci. Během půl měsíce po nemoci člověk už nebyl schopný plnit normu a tak nedostal nic z provizí. Jo měli to potvory dobře vymyšlený.

A co maji delat kdyz se minimalni mzda nesmyslne zvysuje… Vysledek je ze ty provize jsou dnes prakticky nevyznamne v nizsich pozicich a kazdy zamestnavatel si velmi rozmysli, zda prodlouzi smlouvu…

Kdyz jsem to pocital tak na zamestnance s prumernou mzdou bych potreboval pul milionu na rok, abych pokryl jeho naklady a to mi musi jeste vytvorit zisk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.7.16 20:30

@Adinal No tak vymyslim praci, kterou dotycny nebude schopen dlouhodobe zvladat a jiny ano… A pokud delnik je schopen neco dlouhodobe zvladat, tak se ho prece nebudu zbavovat, leda by to byl vecny kverulant :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
17.7.16 20:36

@Roker V tomto případě dělník nechce dělat tolik přesčasů, kolik si přeje zaměstnavatel. Je to kverulant?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
17.7.16 21:48

Ne to je netahlo :-). Pak zamestnavatel spatne nastavil ohodnoceni, malo za prescasy a moc za zakladni praci asi… Nevim… Ale kdyz ma zamestnavatel problem najmout dalsi lidi, tak asi nebudu daleko od pravdy, anebo jde o maly provoz a on nema praci na celou smenu…

Tak at zmeni normy prace :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat