Konec snu o studiu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
22.5.25 18:14

Aha takze 3 mesice ROCNE? Tri deti a manzel casto v loji. To je bohuzel fakt nerealny. Jediny, co by realny asi bylo, kdyby ses domluvila na praci sanitarky a zaroven, ze si doplnis studium na sestru. O sestry je zajem, mohli by ti nekde vyjit vstrict. Treba bys pak i podepsala papir, ze tam nejakou dobu zustanes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
22.5.25 18:32

No a jak chceš pak pracovat když bývá manžel takto pryč?
Jinak dovolené máš úplně stejně jako u plného úvazku, jen když potřebuješ den volna tak ti stačí jen např. 4 hodiny místo 8.
Pokud je to tvůj sen, tak bych tu práci kam se máš vracet pustila a chodila jen po brigádách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
22.5.25 18:46
@Anonymní píše: Více

Já bych fakt popřemýšlela o té brigádě přímo v nemocnici, nebo o zkráceném úvazku. Sanitářů je nedostatek, možná by ti i něco z té práce uznali do nějaké části praxe atd. Jestli ses na tu školu dostala a fakt to chceš, tak bych teď přes léto zjistila možnosti, obvolala nemocnice atd. Budeš minimálně v prostředí, kde když ti nebude jasné něco ke zkoušce, tak se zeptáš :mrgreen:, získáš kontakt a hlavně když si vyžereš se ctí tu horší práci a začneš tzv. od píky, budeš podle mě mnohem respektovanější, než kancelářská krysa, která si něco dodělala dálkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.25 18:49

Mě napadá jen podradnejsi práce ve zdravotnictví - třeba by stačil kurz ošetřovatelky nebo tak něco.
To je jak já - začala jsem dálkově studovat učitelství v pokročilejším věku a bez práce ve školství to bylo nemozne. Asi to není úplně srovnatelné, ale malinko podobné to je.
Pracuji jako asistentka a bez podpory manžela by to nešlo. Plat nízký, 3 děti - ale větší.

• Citovat
  • Upravit
618
22.5.25 18:53

Da sa pracovat ako detska sestra len s VOS? Netreba aspon BC.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
22.5.25 18:54
@Gita17 píše: Více

Dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
22.5.25 19:03

Ahoj, osobně bych si zkusila brigádu v nemocnici, jako něco pomocného, než začneš se studiem, jestli nemocniční prostředí bude pro Tebe to pravé ořechové.

Můžu se zeptat, proč zrovna dětská sestra?
Tam je velice náročné zvládnout i rodiče dětí, to není občas jednoduché. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.25 19:28

Já jen ještě doplním, že jestli sis v tom zápalu mimo jiné hledala, jestli je poblíž vůbec nějaká práce pro dětskou sestru a další otázka, jestli nabírají, tak s jakými požadavky, jestli VOŠ bude pro pediatry dostačující :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14007
22.5.25 19:34

Hele, skvělý! Držím moc palce, vzhledem k tomu, že máš ty dvě děti už odrostlé, tak v tom tu šanci vidím.
Krom té práce v nemocnici (což je podle mě ideální varianta) mě ještě napadlo, jestli by tě v práci nechtěli jako externistu na IČO? S domluvou, že bys svou práci odváděla třeba po večerech. Nahodit tam nějaký malý úvazek, zkusit rozhodit sítě ještě po okolí, že bys měla občas nějaké administrativní melouchy jinde, ideálně v mezidobí - to by i chtělo, ať to nesmrdí švarcem.
Nemusela bys řešit docházku, dovolenou - prostě se domluvit na odvedení práce do určitých termínů a nazdar.

Možná by ani nemuselo jít o omezení práce - já když jsem dělala v kanclu, tak to co jsem tam proseděla za osm hodin, bych měla za čtyři hodiny koncentrované práce úplně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.25 20:05

Proč by VOŠ neměla stačit? Dětská sestra na ní získá stejnou kvalifikaci, jako na VŠ. Navíc dětských sester je málo a moje zkušenost je, že na spoustě dětských oddělení normálně pracují všeobecné sestry. Které si donedávna vzdělání dodělávaly (některé, některé ani nedodělávaly) formou specializačního studia při zaměstnání. I když co si ho loni chtěly dodělat holky od nás, tak zjistily, že už ho nikde neotevřely a jenom nechávají dobíhat rozestudované kurzy.

• Citovat
  • Upravit
11092
23.5.25 07:44

Osobně vzdělávání fandím
Nicméně se obávám, že i přes to, že si vše zařídiš a vymyslíš, tak ti bude chybět 4 roky zdravotnického vzdělávání.
Když to vezmu jen od brání krve, léky…s tím vším se počítá, že znáš a umíš, ne?
Taky jsem chtela vždy pracovat jako zdravotní sestra - jakožto dítě, které bylo většinu dětství po nemocnicích, ale právě díky zdravotnímu stavu jí nejsem.

Proto jsem nakonec volila jiný obor a ještě na prahu 40 začala studovat VŠ abych byla alespoň lepší v tom, co dělám.
A to je druhá věc, nechci srovnávat jaký obor je lehčí / těžší, ale když jsem vlezla do oboru, který tak nějak znám a byly to i tak ty nejtěžší roky a už bych do toho znovu nešla. Vůbec si neumím představit studovat obor a navíc zdravotní sestru, když o tom zhola nic nevím…
Trošku si to idealizuješ, tady nejde jen o praxi, ono se na té praxi dost často očekává, že znáš ty pokročilejší úkony a jdeš si zvýšit kvalifikaci, od toho je nějaký systém vzdělávání a ty bys tak nějak chtěla přeskočit celé roky studia a vůbec nečekas, že ti to bude chybět…

To lze takto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 08:03
@Trojlístek píše: Více

Hele, já bych v tom zas takovou hrůzu neviděla. Moje zkušenost z VŠ veteriny - přijdou tam středoškoláci z veteriny a gymplu. Gympláci neumí nic, ani nabrat krev, ani trias, prostě nula. Ale doženou to ani nemrknou. Je potřeba se umět učit, no… a to se mimochodem těm ze střední veteriny dohání hůř.

• Citovat
  • Upravit
42859
23.5.25 08:23

Jasně, u denního studia. Většina na dálkovém jsou praktické sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
23.5.25 09:43

Dost rozlišuji denní a tady to studium, co chce zakladatelka.
Dečka z gymplu mají všeobecné vzdělání a dost často hlubší znalosti z biologie, fyziky, chemie - to už bych vůbec nesrovnavala a proto dost děti před studiem medicíny právě gympl studuje.
A většinou jsou to opravdu šikovné děti.
Ale pořád se bavíme o denním studiu.

Ty dálkové studia obyčejně zvyšují kvalifikaci už té konkrétní práce. Takové studium pro papír, tak nějak jsem to dálkové studium VŠ měla postavené i já.
Kdo před tím ten obor nedělal, tak obyčejně končil, neměl ty znalosti a při tom studiu nemohl dohnat ty znalosti konkrétního zaměření, pokud to nikdy nedělal.
Takže pokud má zakladatelka ekonomické vzdělání a praxi, tak jak tak z ničeho nic může být zdravotní sestra?
To by musela být velmi šikovná a i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 09:51

Děkuji všem za tipy, rady, i těm co říkají ať zůstanu nohama na zemi. Potřebuji i tenhle úhel pohledu. Plácám se v tom ode zdi ke zdi, jednu chvíli si říkám co blaznim, zůstanu v komfortní zóně, mám dobrou práci, kde už teď mám celkem dobré peníze na náš region a můžu jít výš, 7,5 hod, jen ranní směny, home Office půlku týdne, super šéf.. a pak si vybavim vytváření dalších reportů a prezentací a cítím šílený odpor. Na druhou stranu, když se vidím v uniformě jak někomu pomáhám a on to opravdu oceňuje, moje srdce vyloženě v hrudi poskočí radostí. Ale třeba to vidím moc romanticky. V noci, když už jsem dokázala usnout, se mi o tom pořád zdálo.
Ještě je možnost prodloužit si RD do září 26 a mít tak za sebou aspoň prvák, u mě to ještě jde, ale pak by mi nemusel zaměstnavatel držet místo. A našla jsem si jednu nemocnici v našem okrese, kde dokonce nabízejí studentům oboru sestra placenou stáž. V prvaku bych se o ní asi neucházela, ale snad v druháku už bych nebyla jen škodná a stáž by mi mohla pomoct vykrýt výpadek příjmů alespoň malinko..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze