Konec účinku kortikoidů?

7257
30.9.13 11:56

konec účinku kortikoidů??

Ahoj, hledám někoho s podobnou zkušeností.
Od února mám nasazeny kortikoidy na potlačení imunity. Výsledky po 3 měsících byly dobré, tak došlo ke snížený dávky a KETU, který nevyšel. Poté jsem šla na kotrolní odběr a hodnoty byly opět zvýšené. Od července tedy beru zvýšenou dávku 8 mg ale dnešní kontrola krve zjistila, že mám hodnoty stejné jako na úplném začátku léčby.
Vím, že zhruba po 6 měsících přestanou někdy kortikoidy účinkovat, ale doufala se, že tento měsíc mě pustí ke ketu ale s hodnotou 26% NK buněk to nemá smysl.
Prosím máte některá podobnou zkušenost? Jak se to řeší v této situaci?
K Dr. jdu až za měsíc…
 děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14112
30.9.13 12:02

Ahoj, bereš prednison nebo něco na podobné bázy??Já ho teď začla brát na 3měsíce jak píšeš pak kontrola pak KET, tak mě zajímají taky názory ostatních. Já beru 10mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
30.9.13 12:04
@MisTer píše:
Ahoj, bereš prednison nebo něco na podobné bázy??Já ho teď začla brát na 3měsíce jak píšeš pak kontrola pak KET, tak mě zajímají taky názory ostatních. Já beru 10mg.

prednison ne, dávají už trošku modernější jako medrol nebo metylpred. já brala medrol, pak ho v lékárně neměly, metypred je to samé.
držím palce ať ti to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
30.9.13 12:19

@Simi11 aha, ale nejspíš je to na podobné bázi. Co ti zjistili na té imunologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
30.9.13 12:25
@MisTer píše:
@Simi11 aha, ale nejspíš je to na podobné bázi. Co ti zjistili na té imunologii?

jasně, pořád je to kortikoid.
prostě se všechny hodnoty dostaly na původní hodnotu. :(
jsem neštastná adoufám, že někdo napíše, že to měl podobné, ale nějakým zázrakem se to vyřešilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
30.9.13 13:14

Holky, můžu se blbě zeptat mimo téma? Ty kortikoidy berete kvůli zjištěným protilátkám? (soudím podle „podpisu“ @MisTer ) nebo z jiného důvodu? Překvapilo mě to totiž. Omlouvám se za zvědavost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
30.9.13 13:27

@Jankap ano já je beru na protilátky proti embryjku co mi našli na imunologii. A musím doufat, že to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
30.9.13 13:28

@MisTer
Aha. Děkuju za vysvětlení a držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
30.9.13 13:31

@Jankap Díky, ty těm lékům nějak rozumíš??Dle podpisu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
30.9.13 13:46
@MisTer píše:
@Jankap Díky, ty těm lékům nějak rozumíš??Dle podpisu…?

Ne, nejsem lékař, nevidím rozdíl mezi Prednisonem a dalšími zmíněnými léky. Jako homeopat se bojím léků potlačujících imunitu. Ale to není fér říkat v téhle diskusi, zvláště když nevím, jestli já bych vám pomohla víc. Asi jsem si měla sedět na rukou a blbě se neptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
30.9.13 13:48

@Jankap nene mě zajímá vždycky názor odborníka jelikož jako laik, který prostě chce jen miminko, do sebe neustále musím něco ládovat a radši už ani ty složení a účinky nečtu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
30.9.13 14:25

Já je beru hlavně kvůli NK buňkám a trofoblastům NK
protilátky na spermio neřeším, to jde při IVF mimo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
30.9.13 14:26

Ted koukám mister ty píšeš protilátky proti embryu, tím myslíš taky NK bunky? kolik máš hodnotu a kam chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
30.9.13 14:28

@Simi11 noooo tak to nevím, zjednodušeně mi bylo řečeno protilátky proti embryjku…tak já doma kouknu do papírů pod čím to hledat ale je tam milion hodnot a nevím co je co. Chodim do Synlabu na Florenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
30.9.13 14:42
@MisTer píše:
@Simi11 noooo tak to nevím, zjednodušeně mi bylo řečeno protilátky proti embryjku…tak já doma kouknu do papírů pod čím to hledat ale je tam milion hodnot a nevím co je co. Chodim do Synlabu na Florenci.

název téhle hodnoty nk buněk je CD3-CD16+56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.