Konfitovaný králík

Kolicek95
23.10.22 21:48

Konfitovaný králík

Dostali jsme domácího králíka a koketuji s myšlenkou ho tentokrát konfitovat, nicméně jsem to nikdy nedělala. Hodně v receptech píšou použít olivový olej, ale to množství a ta cena :oops:. Napadlo mě použít normální vepřové sádlo. Máte někdo zkušenosti, jak to chutná s tím sádlem? Kolik ho je potřeba, jestli je to chuťově horší, než v tom oleji? Nebo se mám plácnout přes kapsu a koupit olivový olej?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6665
23.10.22 21:56

Já jsem doteď myslela, že se konfituje běžně v sádle, o oliváči slyším poprvé. :think: Zkoušeli jsme tak kachnu (v normálním vepř. sádle) a teda zas mi to nepřišlo jako nějaký dramatický rozdíl oproti klasické pečené kačeně, ale třeba kdyby to člověk uměl úplně správně, tak by to bylo ještě lepší.
No, zkrátka, já bych tam vrzla sádlo, abys kupovala ještě za 3 stovky oliváč a pak si třeba řekla, že to nemělo moc cenu, to mi přijde škoda. :D Myslím si, že to bude s tím sádlem dobré stejně. (a cítit to podle mě nebude, ta kachna nebyla, byla prostě cítit jako kachna :D )
Jinak já mám nejradši králíka pečeného jako svíčkovou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
23.10.22 21:57

Ještě teda, ono po tom konfitování ten tuk zase de facto zbyde, takže jde použít i dál. Ale už to zas bude míchané s případným tukem z králíka, asi by to chtělo aspoň přepustit, a do salátu už to určitě nebude, spíš jen zas na nějakou teplou kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
23.10.22 23:11

@klamonožka No právě, takových peněz. Dám tam to sádlo. Navíc mi přijde, že sádlo se pak dá ještě využít lépe. Ten oliváč nevím, jestli bych recyklovala, nějak mě to neláká :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii