Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poraďte recept, syn rok a půl je střela a nespavec, takže času je hrozně málo ![]()
Děkuji!
Zapojit dítě do dělání cukroví. Já si dělám perníčky a linecký, těsto udělá robot a jak pak valím a vykrajuju a děti vedle mě mají malý váleček a taky si to tam patlaji, holt obětuju kus těsta a nechám jim udělat jeden plech takových jejich patvarů
jinak nevím co je rychlý recept, třeba různé ty kuličky za studena, ale ono je sice celkem rychle hotová ta hmota, odpadá pečení, ale trvá než se to vykoulí ![]()
@Kriss Tina tak to syna bude bavit tak 5 sekund, hodí těsto na zem, zakrici a poletí jinam ![]()
Rumový koule. Vynecháš ty serepetičky okolo a budeš servírovat jen ten rum. Stejným způsobem doporučuju dělat vosí hnízda s vaječňákem, viný cukroví a punčový řezy…..
To jsou pak “šťastný a veselý” ….
![]()
@Bajina.P píše:
@Kriss Tina tak to syna bude bavit tak 5 sekund, hodí těsto na zem, zakrici a poletí jinam
No v tom případě mám recept na rumové pralinky
Vezměte dutou čokoládovou figurku a ukousněte jí hlavu. Do takto vzniklého otvoru nalijte rum a ihned konzumujte.
![]()
@Bajina.P jen se toho spilecneho pečení neboj. Listove testo a nechej ho pracovat.
My meli nádherné vánoční želvy
Koule a placky všeho druhu, podle oblíbených ingrediencí.
Časově náročná piplačka je fáze sestavování cukroví - vykrajování, lepení, zdobení. Když ji eliminuješ, je zbytek převážně časově nenáročný.
@Karolina0311 píše:
Kuličky z Mila sušenekmilujeme je
napiš prosím recept - to neznám, Mila oplatek máme rádi
@stinga píše:
napiš prosím recept - to neznám, Mila oplatek máme rádi
Taky se háčkuju ![]()
Šlehačkové cukroví. 45 deka hladké mouky, 25 deka másla a 200 ml tučné šlehačky. Vypracuješ těsto, necháš chvíli vychladit a pak jen vyválíš a vykrajuješ tvary. Těsto je mimořádně tvárné. Šoupneš na chvilku do trouby a pak už jen rychle obaluješ jednotlivé kousky v moučkovém a vanilkovém cukru. Je toho hromada a jsou dobré. Někdy také smíchám, na jeden plech cukroví, moučkový cukr se skořicí.
@Bajina.P píše:
Poraďte recept, syn rok a půl je střela a nespavec, takže času je hrozně máloDěkuji!
Nic takového neexistuje.
Alternativou je koupit si hotová těsta nebo si nechat napéct.
Recept na kuličky z Mila oplatků je na Googlu. Pochybuji, že uživatelka, která je zmínila, má nějaký extra. Ale to není klasické vánoční cukroví.
3 Mila oplatky (nastrouhané)
125 g másla
80 g cukru moučka
3 lžíce rumu
3 lžíce mletých oříšků
strouhaný kokos na obalení (mamka obaluje v oříšcích)
Dělám z dvojité nebo i trojité dávky. ![]()
@1Pears1
Nemám žádný extra, mám recept z internetu, ale vyzkoušený a mohu ho s radostí doporučit dál.
U nás to jako klasické vánoční cukroví považované je. Nechybí na stole na žádné Vánoce. A pokud vím, tak o KLASICKÉM vánočním cukroví zakladatelka nic nepsala.