Extra rychlé vánoční cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
566
22.10.22 07:10

@1Pears1 ale ano existuje :) spíš u těch nepecenych, nepotřebuji klasické linecké :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
22.10.22 10:43

@Karolina0311 děkuji moc :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23192
22.10.22 11:46
@Roxy ivka píše: Šlehačkové cukroví. 45 deka hladké mouky, 25 deka másla a 200 ml tučné šlehačky. Vypracuješ těsto, necháš chvíli vychladit a pak jen vyválíš a vykrajuješ tvary. Těsto je mimořádně tvárné. Šoupneš na chvilku do trouby a pak už jen rychle obaluješ jednotlivé kousky v moučkovém a vanilkovém cukru. Je toho hromada a jsou dobré. Někdy také smíchám, na jeden plech cukroví, moučkový cukr se skořicí.

Přesně, to je super.
Nebo jsou i perníčky rychlé, když je nezdobis, pak různé sušenky, stačí mít razítka, ale v roce a půl jsme už spolu nějak vykrajovaly :D
A nebo jsem dala dítěti modelinu vedle na stůl, pastelky s papíry..atd. Pekla jsem x kilo pro celou rodinu.
Taky se to dá směřovat na večer nebo polední spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
22.10.22 12:00

Nepečené to jistí, u toho se nemusí stát a v případě, že se dítě vzbudí, tak se dá tvoření přerušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
22.10.22 12:07

Jinak děti rádi pomáhají a banánové jednohubky jsou na to ideální, krájet banán na kolečka, zkoušet dělat jednohubky(piškot, banán, piškot) a ti starší to i obalí v rozpuštěné čokoládě a dají na talíř a pak ztuhnout do ledničky. Jinak děti i baví zdobení úlů(obalit v cokoládě a dát nějaké ty barevné cukrové kraviny).Nebo jsem jim koupila tu sadu na perníkovou chaloupku a nechala jsem je to vytvořit podle jejich fantazie a následně sníst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.10.22 12:30

Takové cukroví není. Můžeš jít do nějakého nepečeného, typu vosí hnída, kokosové koule, s tím, že to kdyžtak budeš dělat na pokračovaní. Nebo poprosit mámu, tchyni, kamarádku, aby Ti krabičku daly. Jinak to prostě udělej večer, až bude spát. Dceři byl první Vánoce méně než rok a v noci téměř nespala, to jsme měli akorát linecké (část se lepila vždy těsně před konzumací :D ) a perníčky, z větší části nezdobené. Protože je prostě milujeme a mně chutnají jen ty moje :oops: Loňské Vánoce jí byly necelé dva a taky u toho nevydržela, ale už si odbíhala hrát sama. Letos taky ještě nečekám, že by kdovíjak pomáhala, ale už to zvládnu za provozu… Uděláme spolu těsta, to má ráda, chvilku si bude něco matlat a pak si pujde po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697
22.10.22 13:30
@lucynka25 píše:
Přesně, to je super.
Nebo jsou i perníčky rychlé, když je nezdobis, pak různé sušenky, stačí mít razítka, ale v roce a půl jsme už spolu nějak vykrajovaly :D
A nebo jsem dala dítěti modelinu vedle na stůl, pastelky s papíry..atd. Pekla jsem x kilo pro celou rodinu.
Taky se to dá směřovat na večer nebo polední spánek.

Jasně, perníčky jsou klasika. :) Ty také dělám s malou, ona docela ráda pomáhá s cukrovím, ale je jí už 7, takže to je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80318
22.10.22 22:03
@Karolina0311 píše:
@stinga
@TeSudička
@MayaPis

3 Mila oplatky (nastrouhané)
125 g másla
80 g cukru moučka
3 lžíce rumu
3 lžíce mletých oříšků
strouhaný kokos na obalení (mamka obaluje v oříšcích)

Dělám z dvojité nebo i trojité dávky. :srdce:

díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
23.10.22 08:35
@Janli píše:
Rumový koule. Vynecháš ty serepetičky okolo a budeš servírovat jen ten rum. Stejným způsobem doporučuju dělat vosí hnízda s vaječňákem, viný cukroví a punčový řezy…..
To jsou pak “šťastný a veselý” …. :mrgreen: 8)
:lol: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
23.10.22 09:40
@Karolina0311 píše:
@stinga
@TeSudička
@MayaPis

3 Mila oplatky (nastrouhané)
125 g másla
80 g cukru moučka
3 lžíce rumu
3 lžíce mletých oříšků
strouhaný kokos na obalení (mamka obaluje v oříšcích)

Dělám z dvojité nebo i trojité dávky. :srdce:

Diiiky, vyzkousime :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí