Recept: Vánoční rybí polévka

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Štědrovečerní klasika, jež startuje slavnostní večeři. Nejlépe chutná druhý den po uvaření!

Postup

Na vývar vložíme do studené vody kosti a zeleninu s kořením. Táhneme asi hodinu a poté přecedíme.

Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, které orestujeme na másle a následně zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem a uvaříme. Přidáme rybí maso a, máme-li rádi, i zvlášť uvařené vnitřnosti. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.

Z veky si na másle osmažíme krutonky, se kterými polévku podáváme.

Autor: admin

Ingredience

Na vývar

  • 500 g rybích kostí
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g cibule
  • 5 kuliček celého černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 bobkových lístků
  • sůl
  • 2 l vody

Na polévku

  • 300 g kořenové zeleniny
  • 100 g cibule
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 1,5 l rybího vývaru
  • 200 g rybího masa, popř. jiker nebo mlíčí
  • 1 svazek petrželky
  • špetka muškátový květu
  • pepř
  • sůl

Chutnalo vám? Okomentujte recept Vánoční rybí polévka

Váš příspěvek