Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky jsem pekne naštvana.. jak jsem byla hrozne nadsena ze muj chlapecek chodi pekne do skolky.. tak ted jsem fakt rozzuřena..
Nejde tak o skolku jako o konflikt s maminkou.. teda konflikt bude hlavne zitra.
Dneska mi rekla kamaradka ze jista maminka o me šíří ze jsem zlodejka.. jde totiz o to ze muj syn ma stejnou cepici jako jiny kluk ze tridy. Minulej tyden jsem sla rano do skolky odevzdat syna a kdyz odchazim vidim ze jina maminka drzi v ruce nasi cepici.. rikam ta je nase ze vim ze maji kluci stejnou ale ze je nase.. ona ok a vratila ji.. za hodinku si jdu vyzvednout syna a pani asistentka ( asistentka meho syna) me upozornovala ze ji chtela ta maminka ukrast ze se o tu cepici i pretahovali.. ok.. no pak jsme byli doma pac kluk zas onemocnel a dneska mi to rekla kamaradka ( nasi deti chodi do skolky) ze to vsude mezi maminkama vyklada ze jsem zlodejka.
Boty mame oznacene ale ze budu muset oznacovat komplet cele obleceni tak to jsem netusila a asi tam budu muset noseit i uctenky nebo fakt nevim.. nevim jak to mam resit jsem z toho nestastna mesto je male a dela mi jen ostudu.. pritom mi ucitelka rikala ze bohuzel s touhle mmainkou jsou same problemi ze to resily i loni. Jestli si mam na ni pockat v satne a udelat cirkus nebo fakt nevim
Jaký cirkus bys chtěla dělat?? všechny věci mají být řádně označené, pak by k takovým konfliktům nedocházelo
a ano - komplet všechno oblečení má být označené…
Me by zajimalo, jak se stalo, ze ona mela cepici tveho syna a jak ty jsi poznala, ze je to opravdu ta vase??U nas ma v satne kazdy sve misto, kam si dava veci (a verim, ze to tak maji uplne vsechny skolky),takze i kdyby mely vsechny deti uplne stejne obleceni, tak si ho nespletou..A urcite by me nenapadlo hned na nekoho v satne utocit, ze ma nasi cepici..Navic kdybych vedela, ze ma syn nejake obleceni stejne jako nekdo ze tridy, tak jako prvni jdu a podepisu mu to, to snad da rozum ne? Na tvem miste bych dala nadech a vydech, podepsala tu cepici a zitra te mamince jen oznamila, at si ji taky podepisou a nesiri o tobe bludy.
Tak pokud by melo byt vse oznacene, prohledni tu cepku, zda opravdu neni toho druheho kluka, jestli si ji neprohodili. A pokud ne, tak bych se te maminky zeptala, jak prisla na to, ze je cepice jejich. Jo a slyset, ze je xx zlodejka kvuli tomu, ze ukradla cepisi u malych deti ve skolce, tak si poklepu na hlavu. Jako by si deti nikdy nic omylem nevymenily…
Tak tak, my to měli i v pokynech, všechno označit. Aspoň v prvním roce, teď už na to dlabu - ale Honzík má 99% věcí jiných než ostatní (skoro nenakupuju Lidl a pod, kde se po akci děti vynoří ve stejném), ale fakt, nic jiného než podepisování nefunguje. Mamince bych příležitostně řekla, že šlo o omyl, omluvila se a pak nad tím mávla rukou. jestli je problémová, tak jí nic nevysvětlíš, a jestli se to o ní všeobecně ví, tak si z pomluv nedělej těžkou hlavu…
@unuděná ale jo vsak jo kazdy ma svoje misto jenze oni tu svou pry stratily a my jsem prisli po tydnu do skolky s nasi cepici a ona hned ze takovou meli taky.. ja ji rekla ze vim ze takovou maji ale ze ta nase je nase.. ona ok a pak jsem odesla a pry podle ucitelek si ji vzala do kapsi a chtela sni odejit ale ucitelky se sni pustily do konfliktu.. jinak pry loni to taky sni resily a ze se ztraceli veci ze satny( to jsme tam vubec nechodily.. backurky oznacene mam a i veci nahradni co tam ma taky je to oznacene ale cepice doma menime a enoznacuju vse v cem jde do skolky navic jsem tam do nedavna chodila snim i do tridy.
Neprohodila se protoze kazdy ma svoji prihratku.. kluci maji veci daleko od sebe a hlavne do nedavna jsem tam byla snim ja takze vse jsem si hlidala.. ja jsem s tou maminkou mluvila a rekla jsem ji ze cepice je nase a ona ok a jen co jsem se otocila aodesla pry uz si ji chtela vzit.
Bože ano udělej cirkus, tím všem definitivně potvrdíš, že jsi normální a poctivá a nic nekradeš ![]()
S dotyčnou maminkou se stejné konflikty zjevně opakují a vědí o nich už i učitelky, tj. nevidím moc důvod, proč by ses s tím měla nervovat - je to přece ona, kdo má špatnou pověst, ne Ty.
Jediné, co bys měla aktuálně řešit, je označování věcí - podepsáno holt bude muset být všechno. Nicméně v konečném důsledku to asi stejně příliš nepomůže, protože když bude chtít něco ukrást, tak to prostě vezme… a nebude dítku dávat do školky, ale jinam.
Toto by bylo potřeba řešit nějak zásadněji s ředitelkou, samozřejmě za spolupráce a se svědectvím učitelek.
@Malike prosím tě, nic neřeš
„kamarádka“ ti něco takového asi ani neměla říkat, kdyby byla co k čemu, všem od koho se to dozví by řekla, že to je blbosta bránila tě
ale nevím, co chceš říkat na nějaké klepy a jak to vůbec chceš dokazovat, prostě se na to vykašli
@BohunkaP dekuju.. zitra si o tom s ucitelkou promluvim. Me vadi ze to tu vsude roztrubuje.. tady je to malomesto.. muj kluk je autista takze jsem na ocich vsem.. a jeste tohle.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.