Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Ptám se Vás děvčat, žen atd. co mají za sebou konizaci čípku do které nemocnice jít? Mám jít do Liberce, ale tam je to s hospitalizací a to nepadá v úvahu. Nevíte o nemocnici tady na severu nebo i v Praze, kde to dělají ambulantně? Díky.
@Kikiska30 píše:
Ahoj. Ptám se Vás děvčat, žen atd. co mají za sebou konizaci čípku do které nemocnice jít? Mám jít do Liberce, ale tam je to s hospitalizací a to nepadá v úvahu. Nevíte o nemocnici tady na severu nebo i v Praze, kde to dělají ambulantně? Díky.
Vím Apolinar Praha, skele, vse
hlavne pan doktor Slama ![]()
Děkuji. tel. č. náhodou asi nemáte co? Zkusím pohledat na netu. ![]()
@Kikiska30 píše:
Děkuji. tel. č. náhodou asi nemáte co? Zkusím pohledat na netu.[/citace
jiste najdes na strankach nemocnice
@Kikiska30 v Podoli to take delaji ambulantne, jmeno mudry uz si nepamatuju ale bylo od T
Já byla ambulantně na konizaci v Ústí nad Labem u MUDr. Petra Sudka, velká spokojenost.
V Praze Apolinař, provádí to ambulantně a po zákroku si pacientku hlídají na pravidelné kontroly. Což můj doktor asi považuji za zbytečné a zval mě až na každoroční prohlidku. Takže jsem ráda, že mám jejich kontrolu ![]()
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, před dvěma týdny jsem také prodělala konizaci děložního čípku (zatím čekám na výsledky), pročítám všechny možné příspěvky ohledně tohoto tématu, ale nikde jsem nenašla dotaz, zda-li se dá předcházet přenosu virů. I když jsem po konizaci a budu-li předpokládat, že výsledky z histo a cyto budou OK, můžeme se s manželem pokusit o miminko, ale můj manžel může být přece přenašeč těchto virů…on to na sobě nijak nepozná, ale po pohlavním styku mě může znovu nakazit těmito viry. Existuje nějaký přípravek pro muže, který by ho mohl zbavit případných virů?
Všem děkuji za odpověď ![]()
http://www.konizace.info/
k tomu ambulantnimu provedeni… 99% pacientek odchazi ten samy den, vetsina do 10 minut zalezi na technice… vic na http://www.konizace.info/konizace
AD @Jany-S pred viry se da chranit ockovanim Silgard nebo cervarix.
@Jany-S píše:
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, před dvěma týdny jsem také prodělala konizaci děložního čípku (zatím čekám na výsledky), pročítám všechny možné příspěvky ohledně tohoto tématu, ale nikde jsem nenašla dotaz, zda-li se dá předcházet přenosu virů. I když jsem po konizaci a budu-li předpokládat, že výsledky z histo a cyto budou OK, můžeme se s manželem pokusit o miminko, ale můj manžel může být přece přenašeč těchto virů…on to na sobě nijak nepozná, ale po pohlavním styku mě může znovu nakazit těmito viry. Existuje nějaký přípravek pro muže, který by ho mohl zbavit případných virů?
Všem děkuji za odpověď
Zajimava otazka. Ja jsem se nechala naockovat, zda to pomuze, to nikdo nevi. Na druhe strane co jsem cetla, tak by se vir nemel opakovane prenaset z manzela na tebe.
@Jany-S Já otěhotněla v šestinedělí po konizaci, doktorka mě nestihla naočkovat cervarixem, a i přesto mi po dvou a půl letech od konizace všechny testy vycházejí čisté. Takže s virem se asi popral partner a nic už se nepřeneslo
Ostatně i doktorka říkala, že chlapi to v 90% prostě zlikvidují svojí imunitou anebo pak záleží i na imunitě tý ženský..
Ale jestli ti nevadí očkování a chceš mít nějakou lékařskou jistotu, nech se naočkovat, co možná nejdřív po konizaci.
Jestli ma chlap projevy jako condyloma accuminatum leci se to Wartec, N2, a isoprinosin
Tak naštěstí očkovaná jsem, očkovala jsem se asi tak před cca 10 lety cervarixem, tak snad to bude O. K. Ale právě mě napadlo, jestli manžel nebude stále ten přenašeč, že si to budeme stále předávat, toho jsem se zalekla. Pokud to zničí imunita, tak jedině dobře, každopádně se ještě optám svého lékaře, zítra k němu jdu pro výsledky, tak pokud budu mít nějaké nové poznatky, ihned Vám je sem napíšu ![]()
@Jany-S píše:
Tak naštěstí očkovaná jsem, očkovala jsem se asi tak před cca 10 lety cervarixem, tak snad to bude O. K. Ale právě mě napadlo, jestli manžel nebude stále ten přenašeč, že si to budeme stále předávat, toho jsem se zalekla. Pokud to zničí imunita, tak jedině dobře, každopádně se ještě optám svého lékaře, zítra k němu jdu pro výsledky, tak pokud budu mít nějaké nové poznatky, ihned Vám je sem napíšu
a ja myslela, ze ockovanim se teoreticky predejde nakaze a take tedy konizaci. Mne doktorka rekla, ze by se Jen muj imunitni system tim mel posilit.
Tak mě bylo dnes řečeno mým gynekologem, že ani ta vakcína není 100%…ale prý by mě manžel neměl znovu nakazit, pakli-že to není záletník. Tak uvidíme.
Nasadil mi čípky pro rychlejší hojení čípku a za 14 dní kontrola. V červnu mám jít ještě na cytologii a za dalších 10 měsíců bych měla jít ještě jednou na cytologii, ale tentokrát si jí budu hradit sama, jelikož se jedná o rozšířenou cytologii, která by mi měla zjistit o jaké případné HPV viry se jedná. A nedoporučil mi otěhotnět, mám si prý počkat tak půl roku, alespoň do té první cytologie. Tak to mě moc nepotěšil