Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
HPV se přenáší sexuálním stykem. Jsou různé druhy, některé způsobují třeba genitální bradavice, další typy mohou opravdu způsobit změny na čípku a děloze, konizace je dnes brána jako první prevence před vznikem nádorových onemocnění. Lékaři občas doporučují zavádět nějaké předražené gely, ale v podstatě každý nakonec řekne, že na ty HPV nic moc nepomáhá, záleží na imunitě organismu, zda se s nimi vypořádá či ne. Hodně žen doporučuje přírodní léčbu, Coriolus, Reishi, Curcumin apod. Doporučuji přidat se ke skupině na FB - Konizace děložního čípku, tam se dozvíte odpovědi na všechny otázky od těch, co si tím prošly.
Dohledejte si něco o látce indol-3-karbinol, je obsažena v brukvovité zelenině, dá se koupit jako doplněk. Již několik menších studií prokázalo, že je účinnou prevencí proti účinkům HPV virů především na děložní čípek, karcinomům dělohy, vaječníků a prsů, u mužů je prevecí karcinomu prostaty. Druhotným efektem je v tomto případě potlačení estrogenové dominance - pomáhá harmonizovat hladiny hormonů.
@Anonymní píše: Více
Léčba prirodni není ani HPV způsobuje nález na čípku a pokud ano jde se na konizaci a tím by se to mělo vyřešit držím palce ☘️ ☘️přenáší se sexuální aktivitou jakoukoliv
@Lenca118 píše: Více
Já jsem někde četla, že by mohlo pomoct posílit imunitní systém přes různé doplňky a ten by mohl tento virus zničit.
Také bych se chtěla na něco zeptat. Je možné tento virus chytit i jinak než intimním kontaktem? Jednou jsem četla příspěvek, kde slečna měla pouze jednoho partnera a on ji a měla v sobě HPV virus. Tvrdila, že není možné, že jeden z nich měl někdy nekoho jiného, dá se to tedy přenést třeba z bazénu, sauny nebo něčeho takového? Zajímalo by mě jestli to tedy opravdu není možné, nebo se to dá přenést i jinak. Děkuju
Přenos na ženu je pouze sexuálním jakýkoliv způsobem a praktikou…muž už dávno ten vir měl třeba v sobě o tom nikdo nemohl vědět stačil klidně orální sex atd..jiný přenos není možný a ano může se pomoct čínskými houbami na imunitu a celkově změna v životě ale je to též vše o vaší imunitě není nic na 100% záruka
@Lenca118 píše: Více
Ona právě v článku tvrdila, že ani ona, ani on nikoho jiného neměli, tak tam vedli debatu, zda neexistuje i jiný způsob přenosu, když ji tento virus byl zjištěn.
Stačilo že mohl mít sexuální kontakt s jinou ženou orálně, ci jinak a je to hned jiný přenos není možná proto se tomu říká sexuálně přenosny vir HPV…
Já to chápu, právě proto mi to nedává smysl, protože slečna zdůrazňovala, že k žádné jiné aktivitě s nikým jiným nedošlo.
Tak někdy jsou ženy / muži přesvědčení že to bylo jinak občas jsem i četla že přenos rucnik a jiné 🙈
Těžko říct, ještě bych měla jeden dotaz, měla jsem jen jednoho sex. partnera a sex jsme měli pouze 1, myslíte si, že je veliká šance chytit HPV po jednom sexu v případě, že by byl pozitivní?
Ano pokud by měl vir v sobě tak stačí jeden sex a může vám ho předat on se tím stává negativním proto se říká že stačí jeden sexuální třeba první chlap a může te mít vir v sobě otázka je zda je HPV pozitivni což nikdo neví a je to zbytečne něco řešit tak to co kdyby bylo / nebylo pro svůj klid bych si platila LBC cytologii a 3-5 let v průběhu života nechala udělat u lékaře HPV TEST a víte zda máte ci ne
Ahoj holky, mam dotaz.Jak se prenasi HPV virus? Muze zpusobit zmeny na cipku az je nutna konizace? Je neco-nejaka prirodni lecba, ktera by pomohla pri spatnem nalezu na cipku?