Vynechání menstruace měsíc po vyvolávačce

2
8.4.24 10:53

Vynechání menstruace měsíc po vyvolavacce

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda s tím někdo nemate zkušenost. Před 3 lety jsem vysadila HA, vše v pořádku, cyklus pravidelný … teď se mi stalo, ze MS nepřišla, 17 dni.. šla jsem k Dr, říkal, ze je vše v naprostém pořádku, vysetril mě a prý si to nedokáže vysvětlit co se stalo, píchl mi vyvolavacku a asi za 4 dny MS dorazila, úplně měsíc, minule úterý jsem měla mít další MS, ale nic se neděje … týden opět zpoždění, nechce se mi znovu na vyvolavacku, ale nechápu co se stalo.. v mem životě se nic nezměnilo, žádný větší stres či tak aby to byl důvod k vynechání.. pokud MS do par dnů nepřijde budu opět kontaktovat Dr, ale chtěla jsem se zeptat zda stim někdo nemate už zkušenost, děsí mě to co se děje 😞 předem děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2291
8.4.24 11:58
@Aktij756 píše: Více

Pokud MS nepřichází a podle Dr jste v pořádku, máte problém s hladinami hormonů, nepředpokládám, že vám Dr dělal test na hladiny. tedy nechte si udělat test, referenční hodnoty třeba zde https://is.muni.cz/…al.vzdel.pdf Ideální je, pokud by se vám obnovil cyklus tak jeden test na estradiol a progesteron 2-5 DC a druhý na progesteron okolo 22DC. pokud cyklus není tak alespoň jeden, pravděpodobně budete mít málo progesteronu, který musí ve druhé polovině cyklu hodně vystoupat a pak jeho rychlý postup spustí MS viz grafy MS cyklu. Nepíšete věk, většinou po 35 roku života začíná progesteron přirozeně klesat a ženy se dostávají do estrogenové dominance. Hormony se dají následně porovnat alternativní cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.4.24 13:00

@LadaSva děkuji, je mi 28, takže mám zavolat dr a poprosit ho o testy? 😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
8.4.24 14:44
@Aktij756 píše: Více

Ano, pokud bude ochoten, případně do laboratoře jako samoplátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí