Vynechání menstruace v 38 letech

10.4.24 12:06

Vynechání menstruace v 38 letech

Ahoj je tu nekdo s podobným problémem. Je mi38 let, poslední dva roky jsem měla menstruaci hodně blbě, loni jen 4krat za rok. Děti bohužel vůbec nemáme, od listopadu nemám menstruaci vůbec kromě 2 dnů špinění. Pravda, že mám 128 kg a jsem tlusta. Máte někdo podobný problém. A řešení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3718
10.4.24 12:11

@marketagetzitka a gynda říká co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.24 12:17

Gynda říká jednou za rok prevence. Naposled midal loni vyvolavacku a řekl, že to jsou asi rozházené hormony… Toť vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 12:21

Já mám ten samý problém. A je mi také 38 let + 2 děti. Už jsem si dokonce dělala i těhotenský test, ale naštěstí byl negativní. Menstruaci prostě nemám už několik měsíců a nevím proč 🤔 A jsem štíhlá a normální váhou…
Anonym K.

• Citovat
  • Upravit
1865
10.4.24 12:43

Nech si zkontrolovat štítnou žlázu. Řídí hormony v těle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
10.4.24 14:44
@marketagetzitka píše: Více

logicky se dostáváte od cca 35. roku života do estrogenové dominance. V tomto období velmi úspěšně srovná hormony a MS kotvičník zemní, ideálně tobolky 3× denně jedna tobolka tři týdmy a týden vynechat. Vzhledem k tomu, že vám i tuková tkáň produkuje poměrně hodně estradiolu, bylo by dobré alternativně estradiol potlačovat a podpořit progesteron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
10.4.24 14:45
@ALIPELI píše: Více

No, on spíš přebytek estradiolu omezuje funkci štítné žlázy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
10.4.24 14:46
@Anonymní píše: Více

Hormonální hladiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3718
10.4.24 16:31

@marketagetzitka tak to je celkem borec. Zkusila bych si byt tebou nechat vysetrit štítnou žlázu. V lékárně si kup Drmek (ten zvyšuje progesteron, tim padem se snižuje estrogen),pak kotvicnik a/nebo kontryhel (caje) a ja jeste jim sem tma probiotika, protože střevní mikroflora taky ovlivnuje hormonální nerovnováhu. Možná by nebylo na škodu jit k praktikovi na celkovou preventivní prohlídku s odbery krve a moci. A asi by nebylo ani na škodu upravit stravu, hybat se, hubnout. Děti chcete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.24 17:43

@suzka1 na preventivní jdu až 16.5. K prakticky. A děti, holky možná to zní blbě, ale vzdala sem to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
10.4.24 18:32
@suzka1 píše: Více

Jj a více zeleniny, především brukvovoté a méně červeného masa, vitamíny, nejlépe nějaký slabý mulťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3718
10.4.24 20:43

@marketagetzitka tak asi to není nereálné. Jestli chcete deti, tak se hned zítra objednejte do caru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.24 00:01
@suzka1 píše: Více

To není tak snadné, finanční situace to úplně nedovoluje. Kdyby ano už bych dávno do umělého oplodnění šla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
11.4.24 06:44
@marketagetzitka píše: Více

Zkuste kontaktovat paní Gabrielu Tuatti. Její konzultace také nejsou zadarmo, ale vzhledem k tomu, že v CARu budete minimálně za 10 - 20 000,–, tak jsou ty konzultace asi přijatelné. Ale počítejte s tím, že její rady vyžadují spolupráci, změnu sebe sama a změnu životního stylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3718
11.4.24 07:19

Všechna vyšetření v caru jsou zadara!! Dokud se nedomluvíte na umělém, tak nic neplatis. Sla bych do caru, nechala se vysetrit, vysetri tě hlavně, proč nemas ms a zkusila bych byt tebou třeba par pokusu inseminace. Ta je celkově zdarma na pojišťovnu, každá žena ma narok na 6 pokusu inseminace zdarma, ale dost klinik si bere treba 2tis. Kč za aplikaci, nebo za material, aby na tom aspon něco trhli. Odkud jsi? Ja byla spokojená v Iscare. Jdi do toho. Jdi na tu štítnou žlázu, vyšetření u prkaticka, objednej se do caru a az se das dohromady, tak třeba inseminace může dopadnout. Nebo i přirozeně, chce to to tělo nastartovat. A az budes u praktika, zeptej se na doporučení k obezitologovi nebo nekam, kde ti pomůžou s vahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí