Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj je tu nekdo s podobným problémem. Je mi38 let, poslední dva roky jsem měla menstruaci hodně blbě, loni jen 4krat za rok. Děti bohužel vůbec nemáme, od listopadu nemám menstruaci vůbec kromě 2 dnů špinění. Pravda, že mám 128 kg a jsem tlusta. Máte někdo podobný problém. A řešení?
Gynda říká jednou za rok prevence. Naposled midal loni vyvolavacku a řekl, že to jsou asi rozházené hormony… Toť vše
Já mám ten samý problém. A je mi také 38 let + 2 děti. Už jsem si dokonce dělala i těhotenský test, ale naštěstí byl negativní. Menstruaci prostě nemám už několik měsíců a nevím proč 🤔 A jsem štíhlá a normální váhou…
Anonym K.
@marketagetzitka píše: Více
logicky se dostáváte od cca 35. roku života do estrogenové dominance. V tomto období velmi úspěšně srovná hormony a MS kotvičník zemní, ideálně tobolky 3× denně jedna tobolka tři týdmy a týden vynechat. Vzhledem k tomu, že vám i tuková tkáň produkuje poměrně hodně estradiolu, bylo by dobré alternativně estradiol potlačovat a podpořit progesteron.
@ALIPELI píše: Více
No, on spíš přebytek estradiolu omezuje funkci štítné žlázy.
@marketagetzitka tak to je celkem borec. Zkusila bych si byt tebou nechat vysetrit štítnou žlázu. V lékárně si kup Drmek (ten zvyšuje progesteron, tim padem se snižuje estrogen),pak kotvicnik a/nebo kontryhel (caje) a ja jeste jim sem tma probiotika, protože střevní mikroflora taky ovlivnuje hormonální nerovnováhu. Možná by nebylo na škodu jit k praktikovi na celkovou preventivní prohlídku s odbery krve a moci. A asi by nebylo ani na škodu upravit stravu, hybat se, hubnout. Děti chcete?
@suzka1 na preventivní jdu až 16.5. K prakticky. A děti, holky možná to zní blbě, ale vzdala sem to
@suzka1 píše: Více
Jj a více zeleniny, především brukvovoté a méně červeného masa, vitamíny, nejlépe nějaký slabý mulťák
@marketagetzitka tak asi to není nereálné. Jestli chcete deti, tak se hned zítra objednejte do caru.
@suzka1 píše: Více
To není tak snadné, finanční situace to úplně nedovoluje. Kdyby ano už bych dávno do umělého oplodnění šla…
@marketagetzitka píše: Více
Zkuste kontaktovat paní Gabrielu Tuatti. Její konzultace také nejsou zadarmo, ale vzhledem k tomu, že v CARu budete minimálně za 10 - 20 000,–, tak jsou ty konzultace asi přijatelné. Ale počítejte s tím, že její rady vyžadují spolupráci, změnu sebe sama a změnu životního stylu.
Všechna vyšetření v caru jsou zadara!! Dokud se nedomluvíte na umělém, tak nic neplatis. Sla bych do caru, nechala se vysetrit, vysetri tě hlavně, proč nemas ms a zkusila bych byt tebou třeba par pokusu inseminace. Ta je celkově zdarma na pojišťovnu, každá žena ma narok na 6 pokusu inseminace zdarma, ale dost klinik si bere treba 2tis. Kč za aplikaci, nebo za material, aby na tom aspon něco trhli. Odkud jsi? Ja byla spokojená v Iscare. Jdi do toho. Jdi na tu štítnou žlázu, vyšetření u prkaticka, objednej se do caru a az se das dohromady, tak třeba inseminace může dopadnout. Nebo i přirozeně, chce to to tělo nastartovat. A az budes u praktika, zeptej se na doporučení k obezitologovi nebo nekam, kde ti pomůžou s vahou.