Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prihlas se do caru, nemusíš mit zadanku z gyndy. Projedou te odshora dolu
Inseminace se pak naplánuje podle ovu, hormony žádné, max si pichnes do bricha injekci ovitrele a pak za 14 dni si uděláš test. Můžeš jich postoupit 6 za cely život na pojišťovnu, dříve to bylo 6× za rok, ale to pojišťovna už zkrouhla. Věk bude velký „problém“,ale může to byt i něco jiného. Partner si delal spermio? Pokud nepujdete do ivf, tak hormony nebudou.. záleží ale pak, jak moc chcete druhé dítě.
@suzka1 Děkuju. Zatím jsme nebyli nikde, máme první dítě na jediný pokus, tak díkybohu dříve jsme nic neřešili. Nevíme, co čekat ani co chceme, ten čas hraje teď proti nám. Druhé chceme hodně, ale zase za každou cenu ne. Mám respekt z těch hormonů, vedlejších účinků a tak.
A jakych vedlejších účinků? Hyperstimulacniho syndromu? Ten uz s největší pravděpodobností v 38 letech mít nebudeš. I když si budes pichat maximální množství hormonů, tak jestli se dostanes na 10 oocytu, tak můžeš slavit. Ano, existují výjimky, aby me tady zase někdo nenapadl, ale spíš bych se toho nebala ![]()
@suzka1
Ahoj, mohla bys mi prosím říct ten průběh v CARu, pokud u gynekologa je vše v pořádku, ovulaci ukazují i ovulační testy, jedno dítě už i mám a celkově se s ničím neléčím. Zatím nás nikdo nevyšetřil, ale je mi 38,5, tak už asi není na co čekat… První dítě máme rychle a přirozeně, tak netuším, co nás čeká. Jak probíhá ta inseminace? A pokud ovuluji, tak hormony jsou nebo nejsou třeba? Do těch se mi nejvíc nechce. Mám Leidenskou mutaci, jinak snad vše ok kromě věku.
Moc děkuji!!