Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám za sebou 3 kontrolni vysetreni cytologie, kde me posilal muj gynekolog na podrobnejsi kontrolu. Mam high risk a moc se to nelepsi, tak jsem se dohodli na konizaci.
Rikali, ze pak s nejakym odstupem pul roku se dela kontrola zda tam neni uz ten HPV virus.
No moje otazka zni..Uz to mam v sobe ocividne delsi dobu, ale staleho pritele mam necely pul rok. Kdyz mi konizace vyjde v poradku atd, tak co dal? Kdyz jsem spala se soucasnym pritelem, tak nemuze to znovu na me prenest teda? Nebo jak to je?
Jsem z toho špatna, dekuju za jakekoli info🙏🏼
@Jitkac94 píše: Více
A nechceš radši tyto informace slyšet od svého ošetřujicího lékaře, který by tomu měl rozumět?
@Jitkac94 doporučuji skupinku https://facebook.com/…50296407151/ jinak od vás prenos není možni teď záleží až budou dělat nove stěry na HPV zda bude negativní zda se odebere při konizaci..jinak doporučuji po konizaci nechat si udělat LBC cytologii je lepší, spolehlivější…a posílit imunitu…čínské houby
@Lenca118 jste moc hodna, kouknu na skupinu, dekuju🙏🏼 Takze pokud se po zakroku vse povede tak, jak ma..tak nemohu ro od meho partnera mit zpet? Jako ze on to tedy odeme nemohl chytiti? Any to pak nebylo jako boomerang. Omlouvam se za otazky, ale kdyz mi to lekar rekl ohledne toho zakroku, tak jsem byla vydesena a zapomnela se na tohle zeptat. Dekuju
Pokud konizace proběhne úspěšně a kontrolní testy budou v pořádku, je důležité dodržovat doporučení lékaře ohledně následných kontrol. Pokud je váš přítel nositelem HPV, můžete se nakazit znovu, proto byste měli oba zvážit léčbu nebo očkování proti HPV.