Do CARu v mladém věku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.9.24 18:51

Do CARu v mladém věku

Milé dámy…obracím se na vás s (možná netradiční) otázkou.
Bude mi 21, mám dlouhodobého partnera a už cca od mých 15 let řeším PCOS a s tím spojenou i absenci menstruace a ovulace a spooustu dalších gyn. problémů.
Nyní se již druhým rokem s partnerem snažíme o přirozené těhotenství, které jsem mermomocí chtěla alespoň vyzkoušet..protože co kdyby :oops: - samozřejmě nulový úspěch. Tak mě popadá otázka, zda zajít do CARu? Nejsem si jistá pouze tím, zda na ně nebudu moc mladá. Vím, že tam mnohdy chodí o dost starší ženy…ale i tak. Mám velmi silné PCOS, žádnou menstruaci ani ovulaci, vaječníky poseté cystami, rozdvojenou dělohu…teď v létě jsem byla i na gyn. operaci skrze dělohu.
A k tomu mi můj gynekolog narovinu řekl, že v mém případě je cesta k přirozenému početí téměř nulová.
Co byste dělaly v takové situaci? Jít do CARu takto brzy? Nerada bych, aby si o mně říkali, že jsem ještě mladá-blbá a věci tomu podobné.
Pokud máte některá zkušenost, tak si ráda přečtu :kytka:
Prosím o schovívavost a zachování anonymity - z důvodu citlivého tématu a informacích o zdrav. stavu. Děkuji vám a přeji příjemný zbytek večera :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22830
9.9.24 19:17

Ahoj, já bych šla. Problém máte, snažení nula, tak na věk bych nekoukala. Ono je to kolikrát léčení a celkově řešení na dlouhou dobu.

Pokud jsi ještě nekoukala kam jít, TADY máš seznam center ;)

Držím palce :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35582
9.9.24 19:45

Určitě bych šla, pokud máš takové problémy. Kolegyni trvalo i umělé snad 5 let než se zadařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 19:46

Má to cenu, proč by ne, když je problém?
Já byla poprvé ve 20ceti. Věděli jsme, že chlap mít děti nemůže, takže jsme šli rovnou pro darované spermie. Naopak na každém utz si doktoři pochvalovali moje " mladé a hezké" vaječníky :D :D a i tak nakonec doslo na ivf, takže za mne, pokud víš, že je problém, tak neváhej a objednej se. Ono ani v tom Caru to neni záležitost na pár týdnů

• Citovat
  • Upravit
1650
9.9.24 19:51

Věk by neměl hrát roli, naopak - nevíte, co všechno bude potřeba podstoupit, aby se zadařilo. I kdyby to nakonec nešlo a řešila se třeba adopce, tak je fajn to vědět dejme tomu ve 23 letech, s partnerem to zpracovat… než na to přijít o 10 let později (ve vašem případě je to pořád dobrý věk!).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
9.9.24 20:28

Ano určitě jdi…u tebe je dost pravděpodobné že cesta k dítěti bude nejspíše trvat dlouho a nebude úplně jednoducha…je úplně jedno jestli ti je 18 nebo 40…do čáru se většinou chodí když se rok nedaří…ve vyšším věku i druve…prostě vám nejde počít tak na co čekat když dítě chcete. A řekla bych že v tvém případě čím dříve tím lépe…
Držím palce ať to klapne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 21:05

@lucynka25 Ahojky, moc ti děkuji!
I za seznam…určitě na to juknu, naštěstí v Jihomoravském kraji jich mají více, tak aspoň budu mít na výběr :palec: :hug:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.24 21:07

@JancaS84 Ty brďo..tolik let? Já si právě myslela, že v těch centrech je to vždy právě docela rychlovka…no pokud by to mělo být i u nás na delší dobu, tak se asi vážně vyplatí jít už teď. Moc díky :andel:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.24 21:08
@Anonymní píše: Více

A nehleděli nějak na tebe právě skrze ten věk?
Slepě jsem si myslela, že to v centrech bývá rychlé :zed: :lol: tak asi nic..
Děkuji za tvou zkušenost :andel:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.24 21:09

@Lu1234 to je velmi validní důvod! Díky za něj.. Jen mám fakt obavy, aby to nebyl právě problém, když jsou zvyklí tam pracovat se staršími..
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
3377
9.9.24 21:13

Ahoj. Já byla v CARu poprvé, když mi bylo čerstvě 21 a nešlo nám druhé. A vůbec se na mě nekoukali skrz prsty, takže určitě jdi, jen mrkni na recenze klinik :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 21:13

@Vladusxx Ahojky, moc díky za radu! Také myslím, že u nás to bude na trochu delší dobu.
Ale tento nejistý pocit mě přepadá od doby, kdy jsme se u bývalé gynekoložky svěřila s tím, že jsme o dítěti již uvažovali, tak zda by nastavila nějakou léčbu, načež mi bylo odpovězeno, že jsem moc mladá a že by děti neměly mít děti. Potom jsem ji vyměnila :D
Noo, u nás ten čas snažení je vážně tak okolo těch dvou let, ale u nás se to i jaksi očekávalo, že to nepůjde, když nemám menstruaci a ani neovuluju. Jen jsem asi já sama čekala nějaký zázrak…
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.24 21:14

@sojka20 Ahojky, děkuji za tvou zkušenost.
Tak super, to ráda slyším :andel: i s přístupem k tobě, jakožto mladé mamince - jsi byla spokojená?
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
3377
9.9.24 21:19

Ano, byla jsem naprosto spokojená. Vše mi vysvětlili a vzhledem k absenci jednoho mého vejcovodu a endometrioze i rovnou navrhli IVF. Nakonec jsem ale otěhotněla ten cyklus, kdy byla první návštěva, přirozeně. Každopádně, teď tam jsem znovu - je mi 24 a chceme poslední dítko. Zrovna mám za sebou první inseminaci a čekám na výsledek. Přístup byl naprosto skvělý ať už u doktorů nebo sester. Pokud to nemáte moc daleko, tak doporučuju IVF Clinic Olomouc, ideálně MUDr. Vrublovský 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 21:20

Vůbec ne. Chovali se naprosto profesionálně a věk nikdo neřešil. Naopak. Sami po pár iui navrhli ivf. Měli jsme to daleko, dojíždění, komplikace v práci, ivf pro nás bylo jednodužší tím, že šlo stejně o darované sperma… neřeš věk. Čim dřív, tim líp když k tomu je důvod

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa