Zmražení vajíček - mám do toho jít?

Anonymní
8.9.24 21:08

Zmražení vajíček - mám do toho jít?

Je mi jasné, že tohle bych měla v první řadě konzultovat s lékařem. Ten mi řekl, že podle testu mám vajíček o něco menší množství, než by na můj věk předpokládal (je mi 36) a je možné, že budu mít menopauzu dřív. V zásadě mi poradil jít do social freezing nebo si co nejrychleji zkusit sbalit normálního chlapa a mít s ním dítě přirozenou cestou. :mrgreen:

Jenže to druhé není tak jednoduché. Jsem pár měsíců po rozchodu po dost špatném vztahu a toho pravého jsem nepotkala a bůhví, kdy potkám.

Takže přemýšlím, že do toho půjdu. Ale zajímaly by mě vaše zkušenosti - jak probíhal zákrok (odsátí), bolelo to pak? A co ty hormony, které se píchají na vyvolání ovulace? Nerozhodí to cyklus nějak významně? Mám docela bolestivou menstruaci, tak z toho mám taky trochu strach, co se stane pak. Co vás přimělo jít do zmrazení vajíček? atd..prostě cokoliv na tohle téma mě zajímá. díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1801
8.9.24 21:29
@Anonymní píše: Více

Je ti 36, máš nižší zásobu vajíček a nemáš partnera, takže bych doporučila se objednat do CAR a tam se na všechno zeptat. Začala jsem s IVF, když mi bylo 35 a taky jsem měla nižší zásobu vajíček, ale měla jsem partnera. Dávky hormonů se dají snést, není to tak hrozné. Cyklus mi to nerozhodilo. Odběr vajíček probíhá v narkóze, takže bolest necítíš žádnou. Každá to snáší jinak. Mně bylo nejhůř po odběru asi 2 dny, ale nic nesnesitelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
8.9.24 21:32

Já na pokusech o odebrání vajíček byla víc než je zdrávo a vždy bez komplikací. Jen jsem neměla nikdy žádné vajíčko, jen prázdné folikuly. První dítě jsem měla skoro ve 40 pomocí darovaného vajíčka. Otěhotněla jsem hned. Druhé dítě to stejné, bylo mi 43,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
8.9.24 22:01

Nešla bych do toho. Je ti 36, máš evidentně nižší amh, takže ti odeberou kolem deseti vajíček, z toho bude po zamražení, rozmražení a oplodnění tak jedno použitelný embryo, pokud vůbec. Mražení vajíček má jakýs takýs smysl, pokud je ti třicet a jsi na vrcholu plodnosti. Ve tvém případě je to jen tahání peněz za nic. To bych ty peníze radši šetřila na IvF s partnerem a pomalu se smiřovala s darovanými vajíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.24 22:25
@Magda124 píše: Více

Díky, a podařilo se ti otěhotnět?

• Citovat
  • Upravit
327
9.9.24 06:55

Začala bych otázkou (nemusíš jí zodpovídat mě, stači sobě), zda jsi ochotná nemít biologicky své dítě a jak jsi na tom finančně. Co si budeme, proces IVF není úplně nejlevnější záležitost a stojí dost peněz. Jak ve fázi odběru, platí se každý rok uložení, tak pak při rozmrazení, oplodnění a potenciálním KETu.
Pokud by šlo o mě, objednala bych se co nejdříve do CARu a poradila se tam a nechala si to dobře spočítat. Já osobně bych aspoň 1 pokus chtěla absolvovat se svými vajíčky, abych si v budoucnu nevyčítala, že místo pokusu (vyjít to samozřejmé nemusí) jsem ty peníze utratila za dovolenou na „Havaji“. Budou to ale desítky tisíc a jistotu ti nikdo nedá…

Jinak k stimulaci, odběru a pak. Já osobně strašně špatně snáším léky, ATB mě vyřadí víc než nemoc, takže jsem měla šílený strach, ale bylo to vcelku v pohodě. Ano, píchání injekcí je nepříjemné, ale spíš psychicky než že by to nějak bolelo. Za mě kromě toho, že jsem byla podráždéná a měla vztek na celý svět to bylo v klidu. Fyzicky jsem žádné obtíže nepociťovala, po narkóze a odběru v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 08:07

Já jsem stimulace snášela na výbornou, neměla jsem žádné vedlejší účinky. Punkce byla v pohodě, akorát si musíš vzít den volna a někdo tě potom musí odvézt a hlídat. Cyklus mi to nerozhodilo.
Jak tu někdo psal, že z deseti vajíček jen jedno embryo. Já jsem měla z osmi vajíček pět špičkových embryí. Stejný věk jako ty, taky nižší AMH. Bylo to tedy IVF, takže bez mražení. Jde mi o to, že výsledek může být skvělý, ale taky nemusí, to dopředu nevíš.

• Citovat
  • Upravit
404
9.9.24 08:29

Měla jsi je geneticky vyšetřená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
9.9.24 19:16

Podařilo, ale bylo z toho mimoděložní. Dítě mám až z DV. Chtěla jsem do DV jít dřív, ale partner chtěl miminko ode mě. Nakonec je rád, že jsme do toho šli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
10.9.24 04:49

Zmrazení vajíček může být dobrá volba, pokud chcete mít jistotu pro budoucnost, ale je to individuální rozhodnutí. Odsátí vajíček se provádí v anestezii, takže byste neměla cítit bolest, ale po zákroku můžete mít menší nepohodlí a možná i křeče. Hormony pro stimulaci mohou ovlivnit cyklus a způsobit více bolesti při menstruaci, ale většina žen se s tím dobře vyrovná. Je dobré to prodiskutovat s lékařem, který vám poskytne konkrétní informace a rady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa