Může to být přechod, nebo těhotenství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.9.24 10:26

Přechod, nebo...?

Věk 52,6. Za poslední rok rozptyl cyklů 13 - 47 dní. Dnes 33. den cyklu, test negativní. Před chvilkou si kolegyně vybalila na sváču tlačenku a mně se udělalo nevolno, šla jsem otevřít okno. A kolegyně (zhruba stejně stará) se účastně zeptala „zas nával, co?“
A já na to „jen abych nebyla v tom!“ Skoro se zakuckala smíchem. Ale ve mě strach hlodá…co myslíte, plaším zbytečně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12557
9.9.24 10:42
@Anonymní píše: Více

Hodne moc nepravdepodobne, mela jsem tyto stavy o rok mladsi a dr.mi rekl ze by se to rovnalo zazraku. Takze hormonalni nerovnovaha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
9.9.24 11:05

To si myslím že je úplně nepravděpodobné spíš to budou hormony měla jsem to taky občas přes MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
9.9.24 12:15

Cykly už máte s vysokou pravděpodobností anovulační, tedy nedostatek progesteronu. Zkuste si něco dohledat, v tomto období by vám mohl na hormony pomoci kotvičník zemní, můžete ve druhé polovině cyklu přidat i drmek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 12:23

@LadaSva drmek jsem zkoušela. Měla jsem po něm silné bušení srdce. Myslela jsem, že je to jen shoda okolností, přesto jsem ho vysadila. Asi za tři měsíce jsem ho nasadila znovu, a opět tyhle stavy. Stačilo jít se psem na procházku trochu do kopce a srdce začalo bušit velice silně, tak to asi už není náhoda. Pro mě ten drmek není.
A myslíte, že v tomhle věku a při takhle nepravidelných cyklech je jen mizivé riziko těhotenství?

• Citovat
  • Upravit
4059
9.9.24 12:47
@LadaSva píše: Více

Co je druha polovina cyklu u anovulacnich cyklu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
9.9.24 13:06

Pak tedy může do úplného skončení MS pomoci kotvičník, případně přidat ve druhé polovině cyklu wild yam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
9.9.24 13:11
@Hibou píše: Více

Vycházejme z toho, že se bavíme o cyklu 28 dní. Anovulační cyklus je normální cyklus, u kterého však nedojde k ovulaci, ale i tak přijde MS. Tedy u takového cyklu je pak první polovina cyklu prvních 14 dní od začátku MS a duhá polovina je pak od 15. dne do MS. Pokud jsou cykly nepravidelné, pak nezbývá než odhadnout polovinu cyklu a brát doplněk třeba jenom 10 dní či do začátku MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zlatka666
9.9.24 16:04

Zrovna zažívám něco podobného, dnes 36 den cyklu, je mi teda o rok méně. Cyklus ještě jakš takš pravidelný, jwn červen neprisla ms vůbec. A teď to vypadá opět na pauzu. Nevolnosti pocituji tak posledních 10 dní, četla jsem že he to jeden z projevů nastupujiciho přechodu. I když si myslím že těhotenství v tomhle věku je nepravděpodobné, test jsem si dělala včera, a sněhobilý.. Tak snad je to k tomu přechodu. Jdu na preventivní, tak uvidime.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.24 06:40

Pokud je test negativní …. těhotenství to nebude …. možné to je, já v tomto věku otěhotněla

• Citovat
  • Upravit
Zlatka666
14.9.24 08:29

Opravdu? Tak teď jste mě trochu vystrašila 🙂

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat