Koňská noha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
12.2.14 09:08

@Talunka Ahoj T., zrovna včera jsem viděla na vašem místním bazárku vlákno, které zakládala a chtěla tam nějakou radu po maminkách. Psala něco v tom smyslu, že by chtěla, aby dr. začala dělat něco víc, že se jí to už nezdá, že cvičí jenom toho Vojtu a začali chodit plavat. Prej jim dali 2m na to, aby se začal alespoň otáčet ze zad na břicho. Evidentně ji to trápí, nemá to na háku. Párkrát jsem četla něco k její situaci (i když se neznáme) a teda popravdě i mě přijde, že k tomu má docela laxní přístup..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.2.14 09:10

Jo a jinak k vadě nožky ti může něco říct například @mabis. Její kluk má sádry snad od narození, je stejně starej jako Jindra a je stejnej drak jako on. Se sádrama dělal naprosto všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
12.2.14 10:07

Příspěvek upraven 12.02.14 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
12.2.14 10:16

..

Příspěvek upraven 12.02.14 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
12.2.14 10:17
@Talunka píše:
@Lenka512 Bobatha? To jsem už taky slyšela. Člověk jí má sto chutí říct-Jen tak dál, drahá. Až bude malý velký, tak ti poděkuje, že je mrzáček.-Ale to je hnusné a člověk nechce být zlý :nevim:
Proto potřebuju aspoń slyšet, jak postupovaly jiné maminky.
Ale jsem ráda i za pokec s ostatníma, páč máme asi stejný názor:-I když děláš hodně, tak to pořád není dost.- :)

Chápu, že ti to dělá starosti, zkus možnosti, co máš, i když budou nepříjemné, třeba to klukovi pomůže, tak jí to klidně řekni. Je to sice krajní možnost, ale třeba jí to nakopne…a ty si nebudeš vyčítat, žes nic neuděala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21987
12.2.14 10:18
@Talunka píše:
Diskuzi budu rušit, protože se to tady zase začíná zvrhávat k vyčítání.
Holku neznáte-já ano! A vím, jak řeší životní situace. Dítě si udělala jen proto, aby si udržela chlapa… A to myslím vážně!
Chtěla jsem jen radu, co může pro to dítě dělat navíc. Jestli jsou i jiné metody než Vojtova metoda nebo rady lékařů! A ne, že já jsem taková či maková a že ji odsuzuju!

Tobě přeskočilo nebo jsi omylem otevřela jinou diskusi? 8o 8o 8o

Ptala ses na názory, Ty jsi dostala… o jakémkoli odsuzování kohokoli tady nepadlo jediné slovo… dostala jsi dokonce i rady ohledně cvičení (že Vojtovka nemusí být vždycky vhodná a hodí se vyzkoušet i Bobath-koncept)… a začneš se tímhle způsobem… bezdůvodně… vztekat? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
12.2.14 10:24

@BohunkaP Zrovna jsem tím právě reagovala na tebe.Asi jsem blbě pochopila tvé psaní, sorry.
A já ji neosuzuju, že nic nedělá…nedělá prostě dost! A i v paírech měla od primářky napsané-Nedůsledná matka při cvičení.
Prostě když vidím toho malého, tak se mi sevře žaludek-je mi ho líto. :nevim:

Příspěvek upraven 12.02.14 v 11:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21987
12.2.14 10:27

@Talunka, tak „zrovna já“ jsem nenapsala JEDINÉ slovo o jakémkoli odsuzování (!)

Napsala jsem, že ona ze svého pohledu může vidět situaci jinak, že to pro ni může být náročné… a zda jsi si skutečně jista tím, že necvičí nebo na to jen usuzuješ podle toho, že ze svého hlediska nevidíš pokrok. Čistě úvaha o tom, jaké mohou být myšlenkové pochody druhé strany - to není žádné odsuzování.

Stačilo prostě doplnit informaci „ano, jsem si tím jista, má to dokonce v papírech od doktorky“.

Nelíbí se mi, když jsou moje příspěvky takto překrucovány…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
12.2.14 10:30

Víte, co je na všem nejsmutnější? Že když dokáže sedět 15 hodin denně na Fb, tak už si mohla dávno na netu najít nějaké rady, ne?
A když Vám baba-23 let řekne-Ale sestřičky mě chválily a paní doktorka mi nadala-tak ona nechápe-že ty slova doktorky mají větší váhu než sestřičky, tak o čem se bavit?
Našla jsem na netu spoustu odkazů…i na lepší rehabilitační pracoviště než jsou u nás…No nevím…
Zkusím jí zmínit toho Bobatha..uvidíme.
Ale díky, holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
12.2.14 10:32

@BohunkaP To víš, jedna půlka mozku čte a druhá hlídá malou, která visí skoro na závěsu :lol: Tak se pak zrodí v hlavě nějaká volovina :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21987
12.2.14 10:32

@Talunka, :kytka:
V pohodě… držím palce, snad ji „nakopneš“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
12.2.14 10:34

@BohunkaP Když ne slovně, tak pod koleno určitě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
12.2.14 10:38
@PetiteFillette píše:
Jo a jinak k vadě nožky ti může něco říct například @mabis. Její kluk má sádry snad od narození, je stejně starej jako Jindra a je stejnej drak jako on. Se sádrama dělal naprosto všechno.

No, vidíš. U jednoho dítěte to jde a u druhého ne, protože maminka má strach se pořádně zeptat doktora, co si může a nemůže k dítěti v této situaci dovolit.
Já bych ju bila! :lol:
Asi se málo dívala na Forresta Gumpa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.2.14 11:34
@Talunka píše:
Jo a ještě něco-doktoři jí dali dva měsíce na to, aby díky cvikům zvládl zvedat hlavu víc než doposud a snažit se otočit na bříško-Nezvládli to. Takže doktoři jsou asi blbci a měli by hromadně spálit diplomy?

Ale vždyť přece každý dítě je jiný, každý jde jiným tempem i když je úplně v pořádku… Doktoři taky podle mě kolikrát spíš odhadujou… :nevim:

U mýho staršího syna třeba diagnostikovali dva logopedi před rokem a kus opožděnej vývoj řeči… Teď nedávno diagnozu jeho logopedka měnila hlavně proto, že kdyby to byl jen opožděnej vývoj řeči, mluvit by už nějak normálně měl… :nevim: A jasný, všem okolo může připadat, že toho děláme málo, že se mu málo věnujeme… A mě tohleto vytáčí. Protože se snažím jak pitomec, sama vidím, že výsledky nic moc a ještě do toho někdo další reje. Takže já mám radost i z mrňavejch pokroků… ;) Že se naučil něco říct správně. I když u 4 a půl letýho dítěte si většina lidí prostě poklepe na hlavu… ;)

Tohle prostě nikdo, kdo má „normální“ dítě nepochopí… Ani nemůže a měl by být rád, že to ani chápat nemusí… :nevim:

Já chápu, žes jí možná chtěla pomoct, ale to se dá udělat určitě jinak, než zakládáním takovéhle diskuze… Udělat tohleto někdo mě a já to zjistit, pošlu ho tam, kam slunce nesvítí. Protože chytrejch řečí, co mám a nemám dělat, má pochopitelně každej spoustu, ale jen málo lidí mi pak doopravdy je ochotnejch pomoct a aspoň jednou za čas třeba to cvičení s prckem „vzít“… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
12.2.14 11:51

Trapně jsem to promazala…
Asi to nemá cenu…

Mějte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek