Koňská noha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2338
11.2.14 22:21

Koňská noha

Mažu :?

Příspěvek upraven 12.02.14 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
11.2.14 22:28

Nemam zkusenosti s konskou nohou, ale myslim ze by mela tva sestrenka okamzite zmenit pristup

• Citovat
  • Upravit
2338
11.2.14 22:30
:andel:

Příspěvek upraven 12.02.14 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
11.2.14 22:32

@Talunka to je pak kazda rada draha. Nikdo za ni asi se synem asi cvicit nebude. Rekni ji ze ji vzkazuju ze je tele

• Citovat
  • Upravit
2338
11.2.14 22:39

@nikol.ondrášovka Vyřídím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
11.2.14 22:49

Kamarádka měla zpožděný vývoj u kluka kvůli refluxu. Kvůi refluxu nemohl pást, tal se všechno opozdilo. Cvičila s ním Bobatha. :nevim:

Tak měl malý sádru, no?? a co má ona za problém?? Nechce se jí s ním cvičit??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
11.2.14 22:50

Pokud je chlapecek „jak hadrova panenka“ muze to byt mirna forma hypotonie, na tu pomaha Vojtovka skvele. Ale musi se pocitat s pomalejsim vyvojem. Pokud je hypotonicky a pase koni a drzi hlavu v 5 mesicich tak je to skvele :-) Vytrvat a ono se to bude srovnavat, do 2-3 let by mohl byt jako tabulkove dite. S konskou nohou to podle me nema noc spolecneho. Kamaradka ma chlapecka, ktery se narodil s konskou nohou (sice nebyli na operaci, ale resi to dlahami) a to je drak od malicka. Chvili nepostoji a je rekla bych sakra napred :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
11.2.14 22:54

@Lenka512 Bobatha? To jsem už taky slyšela.
Proto potřebuju aspoń slyšet, jak postupovaly jiné maminky.
Ale jsem ráda i za pokec s ostatníma, páč máme asi stejný názor:-I když děláš hodně, tak to pořád není dost.- :)

Příspěvek upraven 12.02.14 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
11.2.14 22:56

@J3nie Díky za názor.
Hlavičku začal držet, není to tak dlouho. A o koníčkách nemůže být řeč-je tam jen mírný náznak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21985
11.2.14 22:58
@J3nie píše:
Pokud je chlapecek „jak hadrova panenka“ muze to byt mirna forma hypotonie, na tu pomaha Vojtovka skvele.

Ne, to je blábol!!!

Je to přesně naopak. Vojtova metoda u hypotonických dětí příliš úspěšná není - daleko vhodnější je pro ni Bobath-koncept.

Měla jsem silně hypotonické dítě, mmch, vím, o čem mluvím.

@Talunka, nechápu přesně, v čem má sestřenice problém. S dítětem necvičí? Nebo o co jde? Cvičit za ni nikdo nemůže… v tomto směru bohužel nemají žádné rady smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
11.2.14 23:03

..

Příspěvek upraven 12.02.14 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21985
11.2.14 23:15
@Talunka píše:
@BohunkaP Právě,že mi přijde, že je ve cvičení nedůsledná. Protože jinak si fakt nedokážu vysvětlit, že ten pokrok je až tak miniaturní. A to já ho vidím s odstupem, takže to vidím…babička, tetička a sestřenka vidí pokroky-jenže mi to přijde spíš jako milosrdná lež sami pro sebe-ale já opravdu s nějakým třítýdenním odstupem až měsíčním nevidím pokroky, že bych řekla-Tý jo, tak tady se něco změnilo. :think:

A to skutečně VÍŠ, že je nedůsledná…? Že necvičí? Nebo si to jen myslíš… proto, že nevidíš pokroky?

V tom je velký rozdíl… a je to rozdíl, který může ublížit. ;)

Že JÁ nevidím pokrok, který očekávám… to neznamená automaticky, že ONA na to kašle a nic pro kluka nedělá. Mít hypotonické dítě s koňskou tlapkou, být nucena x-krát denně cvičit (a že to dětem nebývá příjemné)… plus navíc možná partnera, který není úplně stoprocentní otcovská podpora (podle toho, co píšeš)… to není nic jednoduchého. A slýchat (nebo jen vnímat) pak postoj rodiny „Ty pro něj nic neděláš, JÁ nevidím pokrok“… to zrovna nepodpoří ;)

Nechci Ti nijak sahat do svědomí, chraň Pánbůh… jen se snažím na to podívat i z druhé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
11.2.14 23:25

Omlouvám se, nečetla jsem celou diskusi, jen začátek. Víš, ona může tvrdit co chce a nemusí to být pravda, možné její celá vojtovka a pod. je jen plná pusa řečí. Možná bych to na tvém místě neřešila. Maximálně ji řekla co si myslíš, co ti zde holky poradily a to tak vše. Ona je mámá, ona nese následky, pokud nedělá to, co je ji doporučeno, no opět její věc a následky a pocity viny si ponese ona :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.2.14 23:48
@BohunkaP píše:
A to skutečně VÍŠ, že je nedůsledná…? Že necvičí? Nebo si to jen myslíš… proto, že nevidíš pokroky?

V tom je velký rozdíl… a je to rozdíl, který může ublížit. ;)

Že JÁ nevidím pokrok, který očekávám… to neznamená automaticky, že ONA na to kašle a nic pro kluka nedělá. Mít hypotonické dítě s koňskou tlapkou, být nucena x-krát denně cvičit (a že to dětem nebývá příjemné)… plus navíc možná partnera, který není úplně stoprocentní otcovská podpora (podle toho, co píšeš)… to není nic jednoduchého. A slýchat (nebo jen vnímat) pak postoj rodiny „Ty pro něj nic neděláš, JÁ nevidím pokrok“… to zrovna nepodpoří ;)

Nechci Ti nijak sahat do svědomí, chraň Pánbůh… jen se snažím na to podívat i z druhé strany.

Přesně tohle mě taky napadlo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.2.14 08:36

Není to tvoje dítě, nestarej se.
Ty to nevyřešíš, to musí ona. Tím, že do ní budeš něco hučet, to stejně nezměníš. Nelíbí se ti to, vysvětli ji svůj postoj, pokud se tě teda bude ptát a třeba omez kontakt, když to nemůžeš vidět.
Je v péči lékařů, na kotroly zřejmě chodí. Takže na sociálku to není. Je to její boj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí