Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BohunkaP Nevim proc blabol a jeste se tremi vykricniky, pokud se mnou nesouhlasís a mas nazor, ze bobath je lepsi nez Vojtovka da se to rict jinak, slusneji.
JA mam naopak s Vojtovkou skvělou zkusenost a to u silne hypotonickeho ditete! Pokroky, ktere byly se nedaly poprit, ale chtelo to cvicit opravdu pravidelne, 4× denne a poctive.
Takze bych uvitala, aby si priste popremyslela nad tim, ze nekdo muze mit i jiny nazor a zkusenost nez ty a nepsala pod MOU reakci, ze je to blábol ![]()
@J3nie No,to je to.
Chtěla jsem posbírat pár rad-třeba i odlišných. Ale prostě si přečíst, co komu a jak pomohlo…prostě info…
@Talunka píše:
@J3nie No,to je to.
Chtěla jsem posbírat pár rad-třeba i odlišných. Ale prostě si přečíst, co komu a jak pomohlo…prostě info…
ta dotyčná tě o tenhle průzkum poprosila a chce vědět výsledky? ![]()
@Talunka Chápu.
Ale - vůbec nechci nějak napadat Tebe - zkus se opravdu zamyslet i nad tím, že třeba ta dotyčná dělá vše co má, ale nedaří se. Ona je pak ta matka dost v háji už jen z toho, že to není tak jak si představovala.
Hlavně konkrétně Vojtovka se musí cvičit pocitvě a hlavně dobře provádět ty cviky, pokud třeba natrefila na špatnou terapeutku a ta jí to pořádně neukázala, nebo zvolila špatné cviky může cvičit jak chce a nic se dít nebude.
Odkud jste nebo je ta dotyčná?
Jinak, pokud je chlapeček hypotonický, měla by si vyžádat a to urychleně další vyšetření.
Hypotonie není jen samostatná nemoc, ale mnohdy je to jen projev nějakého onemocnění!
@omites Dotyčná jen fňuká jak neví, co bude dál a chce pořád od někoho poradit.
Ale jak jí můžou radit kamarádky, co nemají s tímto zkušenosti či ty, co nemají děti vůbec ![]()
Spíš by mě zajímalo jak to zvládají ostatní maminy, co pro to všechno dělaly, jak zapojily tatínky, jak se s tím zžily…Chápeš? ![]()
@J3nie Z posledního rozhovoru jsem jen pochopila, že jdou opět na EEG.ALe dostat z ní kloudného a rozumného slova je taky síla. Řekne, že jí zakázala doktorka, aby malého dávala do sedu.Ale proč, na to už nedokáže odpovědět…
@Talunka píše:
@omites Dotyčná jen fňuká jak neví, co bude dál a chce pořád od někoho poradit.
Ale jak jí můžou radit kamarádky, co nemají s tímto zkušenosti či ty, co nemají děti vůbec
Spíš by mě zajímalo jak to zvládají ostatní maminy, co pro to všechno dělaly, jak zapojily tatínky, jak se s tím zžily…Chápeš?
chápu. Co se týká tatínků, to bude asi kus od kusu. Můj by se snažil maximálně.
@Talunka Tak logicky do sedu nesmi dokud se do sedu nedostane sam, kvuli pateri. Ale spis by to mela resit a nefnukat. Taky jsem fnukalo, ale nepomohlo to, pomuze je zatnout zuby a udelat vse pro dite.
Tady by měla diskutovat naše mladá a ne já ![]()
@J3nie Do teď to nebyl problém-teda u paní doktorky, ke které chodila ze začátku ![]()
Uvidíme, snad tato doktorka bude trochu jiný level a konečně se to někam pohne.
@Talunka No hlavne pozor, nase detska nic spatneho neregistrovala, rikala, ze je jen pomalejsi a pak byl syn nemocny, poslala nas na kliniku, tam na nej koukli a pomalu od dveri neresili rymu a kasel, ale okamzite se ptali jestli takhle hypotonicky (hadrovy) je furt nebo jen ted pri nemoci. Tak at doktorka neco nezanedba.
Ahoj, potrebovala bych poradit ohledne ortezy me dcery. Motol nam nabídla ortezu ktera je podle meho mínění na prd
. Kdyz ji dceři nasadim a vlozim do pevne boty tak se ji ohnou prsty a samozdrejme ji to boli.
. Kde si nechávate delat lepsi ortezy? Jsem schopná zaplatit cokoliv jen at ji to neboli, uz jsem zoufala myslela jsem ze po operaci se to zmeni ale konkretne tento problem se nevyřešil. Lečí nas v Motole.