Konstruktivní nápad?

sunshinegirl
31.12.15 13:31

Konstruktivní nápad?

Ahoj holky, dobrý den admini ( @admin ),

někdo mne napad. Naštěstí to byl jen nápad. Řešilo se tady, jak trošku oživit emimino co se týče deníčků. Zdálo by se mi docela zajímavé, kdyby admini oslovili nějakou zkušenou porodní asistentku, případně lékaře porodníka, která by komentovala deníčky o porodech, které píší zdejší maminky. Samozřejmě u konkrétního porodu nebyla, ale… Na základě deníčku by třeba mohla vysvětlit některou porodní praktiku, kterou třeba maminka podstoupila, ale vlastně jí nikdo moc nevysvětlil proč, co a jak se s ní dělo. Většinou se pod porodnickými deníčky strhne debata o přirozenosti porodu a nutnosti zásahů apod. Takto by mohly maminky diskutovat s odborníkem, bylo by to jistě poučné. Vysvětlila by, proč pravděpodobně, nebo v jakých případech se to a to dělá, jak se to dělá, jaké to má důsledky. Případně by mohl/a zodpovědět nějaké dotazy od maminek, včetně autorky článku. Ty klasické porodní deníčky by tak jistě dostaly nový rozměr.

Co si o tom myslíte???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
31.12.15 13:42

No nevím, ani ty porodní asistentky nebo doktoři se mezi sebou neshodnou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
31.12.15 13:43

@Nafrněná Sto lidí sto názorů, ale určitě budou alespoň trošku víc profesionálnější než od obyčejných uživatelek zde.

• Citovat
  • Upravit
1017
31.12.15 13:43

Není tu od toho ta poradna? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.12.15 13:48
@sunshinegirl píše:
Ahoj holky, dobrý den admini ( @admin ),

někdo mne napad. Naštěstí to byl jen nápad. Řešilo se tady, jak trošku oživit emimino co se týče deníčků. Zdálo by se mi docela zajímavé, kdyby admini oslovili nějakou zkušenou porodní asistentku, případně lékaře porodníka, která by komentovala deníčky o porodech, které píší zdejší maminky. Samozřejmě u konkrétního porodu nebyla, ale… Na základě deníčku by třeba mohla vysvětlit některou porodní praktiku, kterou třeba maminka podstoupila, ale vlastně jí nikdo moc nevysvětlil proč, co a jak se s ní dělo. Většinou se pod porodnickými deníčky strhne debata o přirozenosti porodu a nutnosti zásahů apod. Takto by mohly maminky diskutovat s odborníkem, bylo by to jistě poučné. Vysvětlila by, proč pravděpodobně, nebo v jakých případech se to a to dělá, jak se to dělá, jaké to má důsledky. Případně by mohl/a zodpovědět nějaké dotazy od maminek, včetně autorky článku. Ty klasické porodní deníčky by tak jistě dostaly nový rozměr.

Co si o tom myslíte???

myslím si, že to není dobrý nápad - odborník který u daného porodu nebyl rozhodně nebude napadat postup svých kolegů něde na netu v diskuzi a na vysvětlení co který postup znamená - to si zpětně kde kdo vygůglí.. navíc bych chtěla vidět toho odvážného odborníka/odbornici co se vrhne mezi smečku leckdy radikálních - servítky si neberoucích zastáňkyň alternativních porodů atd.. myslím si že diskuze s odborníkem pod jednotlivými deníčky není úplně vhodná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
31.12.15 13:49

Nápad zajímavý, chápu motivaci. Mě by osobně ale zajímaly názory vystudované PA s praxí co má zároveň snahu vést porody co nejpřirozeněji a nejšetrněji (s využitím odborných znalostí).
Nepředpokládám, že by to někdo udělal zdarma. Možná nějaká PA na mateřské, co tu tak jak tak chodí. Ale nepříjde mi to reálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
31.12.15 13:49

@sunshinegirl ono možný to je, že se to chytne. Za mě - nevěřila bych ani za mák, že slohovky o porodech vůbec může někdo číst. A ono jo. Je to dost čtený. Až moc. A že se až takhle rozmůže komunitní síť, kde se pod se pod svým vlastním jménem lidé fotí a píšou, co zrovna dělají a kam pojedou na dovču a další blbiny, co se jim zrovna honí hlavou, to bych taky před pár lety nevěřila, že se to tak rozmůže. A ono taky jo. Takže jo, možný je opravdu všecko. I ještě větší rozpitvávání porodních deníčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
31.12.15 13:54
@Tamaris píše:
Nápad zajímavý, chápu motivaci. Mě by osobně ale zajímaly názory vystudované PA s praxí co má zároveň snahu vést porody co nejpřirozeněji a nejšetrněji (s využitím odborných znalostí).
Nepředpokládám, že by to někdo udělal zdarma. Možná nějaká PA na mateřské, co tu tak jak tak chodí. Ale nepříjde mi to reálné.

Samozřejmě, mluvím o vystudovaném člověku s praxí.

• Citovat
  • Upravit
49159
31.12.15 13:55
@sunshinegirl píše:

ten to nebude dělat zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.12.15 14:01
@sunshinegirl píše:

To nebude fungovat. Když u toho člověk nebyl, nemá v ruce výsledky vyšetření, tak těžko může hodnotit. Respektive hodnotit může, ale těžko objektivně.
Stejně by se to zas zvrhlo jen do hádky o názorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.12.15 14:02

Tak jestli máš nějaké konkrétní dotazy - byť na základě deníčku, tak se obrať sama na poradnu tady, nebo až budeš chodit na předporodní kurz.
Co se mne týká, tak už porodní deníčky moc nečtu a když už jsem je četla tak proto, že to byly zkušenosti žen a ne nějakých odborníků, od kterých jsem toho měla načteno mraky. Ale když to jako jó chcete, nevadí mi to, klidně, jen takové deníčky budu přeskakovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
31.12.15 14:29

@sunshinegirl myslím, že jak už tu hodně lidí psalo, ani odborníka nemůžeš brát 100% vážně, praktiky a názory se liší kraj od kraje, porodnice od porodnice…na emiminu se pohybuje hodně PA i sester, které často píší i názory skrz svou zkušenost. Myslím, že oslovovat konkrétní odborníky by byly zbytečně vyhozené peníze :nevim: a asi jich mají málo, když potřebují vydělávat např. skrz cabicara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
31.12.15 18:05

Ok ok, beru v potaz vaše názory. Tak nic. Jen jsem přemýšlela, jak to tu udělat zajímavější z pohledu těch deníčků. Nevadí. Zkusme vymyslet něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
20838
1.1.16 18:16

@sunshinegirl

Dobrý den,

děkujeme za Váš návrh. Určitě jej probereme :)

Krásný rok 2016 :kytka:
Admin Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí