Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte, ptám se za kamarádku, co tu nemá účet.
Od středy je nachlazená a s teplotou, po konzultaci s gynekologem sráží teplotu paralenem, příští týden má termín porodu. Dneska asi kolem deváté večer si vzala paralen, šla si lehnout, ale kolem desáté začala cítit poslíčky/kontrakce. No a snažila si to klikat v aplikaci, prý nepravidelné, ani to moc necítí, snadno to prodýchá, rychle to i prý přejde. Ale bojí se, že je nějak utlumená tím paralenem a tak není schopná rozlišit kontrakce. Volala do porodnice, tam jí řekli, ať dojede.
No a teď čeká doma až její partner dojede z práce, bude doma kolem půl dvanácté. Bojí se, že se jí to fakt rozjede a nepozná, jak moc porod postupuje. Já si myslím, že porod by jen tak paralenem by neutlumila, ne? To bychom se na všechny epiduraly mohly vyprdnout ![]()
No, může. Ale taky nemusí. I když já bych řekla, že můj první porod takhle začal. Bylo mi od pěti od rána zle právě jako kdybych byla nachcípaná. A trochu to připomínalo i začátek menstruace. K tomu se pomaličku přidaly bolesti … a už to jelo. Teda ne moc rychle, v mém případě to všechno trvalo skoro dva dny.
Přesně, kdyby to bylo tak jednoduchý. 🤣 ať tam radši zajedou, ale paralenem kontrakce fakt neutlumiš. Takže až bude rodit, tak to opravdu pozná.
Jako ja jsem naštěstí byla v nemocnici ale kontrakce jsem zaměnila za zácpu. A když jsem si šla říct o prášky sestřičce tak mi řekla ať jdu na sál že budeme tlačit.😂 😂
Připisuji to ale zase pro změnu diazepamu který jsme dostávali.
Tak u kámošky poslíčci, je prý hezky dole připravena a má to čekat každým dnem, ale zatím plany poplach ![]()