Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, mám už od včerejška od rána kontrakce…Napřed jen jakoby menstruační bolest - pohoda, přes den se to stupňovalo a v noci jsem oka nezamhouřila a od tří hodin ráno je interval 3 minuty…Teď přes den mi to zase polevilo - vana, ale jakmile vylezu je to zpět, ale nepravidelný…Jak docílit nějaké pravidelnosti nebo akce. Byla jsem i v porodnici - otevřená jen na dva cm (ráno v šest). Jsem už dost vyčerpaná a nevím, jak mimi vyleze ven, když já jsem KO už teď, ležet nemůžu a o spaní ani řeč jít nemůže. Poradíte mi? Navíc dvouleťák…Beru jakoukoliv radu ![]()
To by bylo super, ale moc tomu nevěřím…přes den to mám mírnější a nepravidelné, ale silné. Otvírám se i při nepravidelných stazích?
No pokud máš ty intervaly cca po třech minutách, asi bych před nocí ještě zajela na kontrolu. vanu jsi dávala, asi je dobré chodit, nebo se pohupovat. A pokud ti to dělá dobře amůžeš- tak zas šup do vany- lepší trávit čas bez bolestí
@Zuzz já jsem měla při posledním porodu kontrakce nepravidelné po 15 až 30 minutách i víc celé dva dny. Pořád jsem si říkala, že je ještě brzy a jela jsem na poslední chvíli až mě praskla voda a byla jsem otevřená už na 7 cm. Takže i při nepravidelných kontrakcích se můžeš otvírat. Pokud to trvá celý den, tak bych tam pro jistotu zajela. Zkontrolují mimčo a přinejhorším tě pošlou domů.
Zkus vypozorovat jak vypada ta kontrakce, sama by mela byt pravidelna - nastup, chvilku bolest a pak dolu, trvat cca minimalne 45 vterin a dele. kdyz si ji vizualne predstavis, tak vypada jak hora rip. Takove kontrakce vedou k porodu.
drz se!
mas nekoho u sebe, kdo se stara o dite, aby si se mohla soustredit na porod, je mozne, ze jestli jsi na nej sama a cekas az se ho nekdo ujme, tak to porod blokuje. Jakmile jsou deti zabezpecene, casto se to rozjede.
me ceka taky porod s dvouletym ocaskem a hlidani daleko, t ak jsem na to sama zvedava ![]()
Já byla ve 2 h celkem zavřená a hrdlo dlouhé, ve třičtvrtě na pět na 4 cm otevření a v 5:35 byla malá na světě. Takže bych jela do porodnice ať Tě zkontrolují
Kontrakce můžou být i nepravidelné - to na otevírá nemá vůbec význam.. já třeba neměla žádný
Ale je vidět, že to máš za pár tak za chvíli už budeš mít klid. POčkala bych až se to nebude dát vydržet nebo prdne voda, pak bych jela.. zase lepší se svíjet co nejdýl doma než pak ještě dva dny čekat v porodce kde ti to budou chtít kdovíjak urychlovat jen proto, že na tebe nebudou mít čas a budou tě mít chtít co nejdřív z krku..
Voda ti predpokladam jeste nepraskla? Ale pokud jsou kontrakce jiz po trecvh minutach, rozhodne bych jela a aspon se nechala vysetrit, ja osobne bych se tam uz nakvartyrovala, pac nerada bych rodila doma ![]()
Ja bych teda taky radsi jela zas do ty porodnice na kontrolu. A k malymu si radsi uz nekoho sezen, babicku nebo tak, at hlida, sama s nim doufam doma nejses?
@blorchi teta rodila jedno ve výtahu v porodce a druhé na kolejích
resp. hlavička byla venku když přejeli koleje
jela tak pozdě neb musela zajistit papoušky, pejsky.. rybičky
![]()
@Zuzz moje zkušenost je ta, že jsem po 24hodinách kontrakcí volala dr., jestli teda mám jet nebo ne, ten mi řekl ať okamžitě jedeme a necháme to zkontrolovat. Při příjmu jsem byla pouze na jeden cm, po dvou hodinách se to hnulo tak o půl cm, tak mi pomohli medikamenty a poději i píchnutím plodové vody.
@Zuzz píše:
To by bylo super, ale moc tomu nevěřím…přes den to mám mírnější a nepravidelné, ale silné. Otvírám se i při nepravidelných stazích?
Otevírat se můžeš i bez kontrakcí… já přijela do porodnice bez kontrakcí na běžnou kontrolu a byla jsem na 8 cm ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Otevírat se můžeš i bez kontrakcí… já přijela do porodnice bez kontrakcí na běžnou kontrolu a byla jsem na 8 cm
@Zuzz já rodila 27 hodin, takže si myslím že nebudeš jediná a pokud máš takové kontrakce asi bys měla být v porodce ne??? ![]()