Kontrola 10. týden

• Otevřená skupina

Ahoj těhulenky :-) Tak jsem nedávno našla II na těhu testíku - sice jsem na úplném začátku, ale termín by měl vycházet na prosinec 2014. Samozřejmě se moc bojím i těším tak budu velice ráda, když se přidáte :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1189
26.5.14 17:18

Kontrola 10. týden

Ahoj mamky, tak mám za sebou kontrolu v 10. týdnu. Vše v pořádku, akorát mi z krve zjistili málo železa tak baštím prášky. Jinak malej/malá je divoch - metala tam kozelce a předváděla se jak to šlo :-)
Dostala jsem možnost jet teď do Brna na Veveří na ten první velký UTZ, ale odmítla jsem - necháme si to až na ten 20 tt. Další kontrolu mám až 30. června, takže víc jak za měsíc… :-( Akorát fotečku nemám :-(
Tak teď se podělte Vy s výsledky z kontrol… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29.5.14 18:09

Mimin

Ahoooj :mavam: tak já se pochlubím:-)posílám foto mimina z genetiky ve 13. týdnu:-DD, je to škaredá rozmazaná fotečka, bo jsem trumbera a vzpomněla jsem si, že chci fotku, až když jsem slezla. Mudra říkala, že jsem to měla říct dříve, že by mi ho vyfotila, ale mě to nedošlo, tak mi dala jen to, co jí zůstalo na monitoru. Ale máme dvě ručičky, dvě nožičky, hlavičku, prdýlku…a tak no…šuldu jsme ještě neviděli:-D

Ale byla to strašná sranda…doktorka mi mlátila do břicha, on se nechtěl vůbec ukázat, tak sem nakonec musela jít na chodbu chodit a dát si nějaké kokino a natřepat ho:-). Tak sem skákala a protřepávala ho, aby změnil polohu a pak šel vidět hezky. MUDra říkala, že je vše v pohodě a kdyby něco bylo, tak zavolají a nevolali, takže asi supr. Ono to vypadá, že tam ten mimin jako fakt je…to jsou věci…co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
30.5.14 07:02
@korenovazelenina píše:
Ahoooj :mavam: tak já se pochlubím:-)posílám foto mimina z genetiky ve 13. týdnu:-DD, je to škaredá rozmazaná fotečka, bo jsem trumbera a vzpomněla jsem si, že chci fotku, až když jsem slezla. Mudra říkala, že jsem to měla říct dříve, že by mi ho vyfotila, ale mě to nedošlo, tak mi dala jen to, co jí zůstalo na monitoru. Ale máme dvě ručičky, dvě nožičky, hlavičku, prdýlku…a tak no…šuldu jsme ještě neviděli:-DAle byla to strašná sranda…doktorka mi mlátila do břicha, on se nechtěl vůbec ukázat, tak sem nakonec musela jít na chodbu chodit a dát si nějaké kokino a natřepat ho:-). Tak sem skákala a protřepávala ho, aby změnil polohu a pak šel vidět hezky. MUDra říkala, že je vše v pohodě a kdyby něco bylo, tak zavolají a nevolali, takže asi supr. Ono to vypadá, že tam ten mimin jako fakt je…to jsou věci…co??

No to teda :-) Fakt to vypadá, že tam je :-) Krasavec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.14 16:40

Asi už bych tomu měla začít věřit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
11.6.14 14:33

@jančamamča Proč nechceš na ten screening? Myslím, že je to fakt hodně důležitý a v současné době jedna z nejspolehlivějších metod, jak odhalid vrozené vady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
12.6.14 07:10
@Atizka píše:
@jančamamča Proč nechceš na ten screening? Myslím, že je to fakt hodně důležitý a v současné době jedna z nejspolehlivějších metod, jak odhalid vrozené vady.

Ahoj, já na to vyšetření půjdu - nejsem sice odborník, ale myslím, že tu motáme dvě věci dohromady. V těhotenství se dělají myslím dva velké ultrazvuky - jeden v tom prvním trimestru (ten si hradí těhulky sami) a druhý ve 20.tt - a já bych chtěla jít až na ten v tom 20. tt. No a pak jsou ještě nějaké tripple testy a ty mi bude doktorka dělat - myslím teď ve 14. tt - nebo tak nějak. Já jen nechci jít na ten první UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.14 15:34

Genetika

Ahojte, když mi to genetické vyšetření lékař doporučil, nic jsem neplatila!! A bylo to moc fajn, prostě jen zkontrolovali na ultrazvuku zda je vše oká, pak podle šíjového projasnění atd. vypočítají míru procenta gen. vad, když mi došly výsledky a byly skvělé, tak mě to náhodou moc uklidnilo a ten UTZ fakt doporučuju. Ve 20. TT určitě pojedeme zase a snad už se dozvíme pohlaví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
12.6.14 16:45

@jančamamča Jenže ten první ultrazvuk je mnohem spolehlivější a jistější. Jmenuje se Nt screening. Trippl testy jsou velice často falešně pozitivní, takže ti neřeknou vůbec nic. ani když vyjdou dobře, ani když špatně. Zkus si o tom něco načíst. Je to fakt škoda to prošvihnout. Dělá se kombinace utz a krve a podle toho ti určí pravděpodobnost vývojových vad. Na triplech ti jen berou krev. Ve většině vyspělých států se už triply vůbec nedělají. Nejsou spolehlivé. Na rozdíl od mnohonásobně vyšší spolehlivost Nt screeningu ve 12-14 týdnu. Velký utz ve 20 tt je už zas něco úplně jiného. Tam hlavně kontrolují orgány atd. a nezjistí tam to, co na tom ve 12-14 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
13.6.14 10:13

Ahoj, tak jsem se nakonec taky objednala - jdeme 19.06. takže příští týden… No jsem zvědavá co tam uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
13.6.14 10:51

@jančamamča :palec: Myslím, že správné rozhodnutí. A jedeš do Brna? Tam jsou na to hodně profíci a fakt certifikovaní, což je důležitý. Budu držet pěsti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
13.6.14 10:53

@jančamamča Jinak jestli jedeš do Brna a budeš mít fajn doktora, tak ti všechno pěkně ukáže a vysvětlí. A zeptej se na pohlaví. Oni ho sami neříkají, ale když se zeptáš, tak pokud je vidět (náš prcek si třeba strkal ruce mezi nohy, takže prd :-) ), tak ti řeknou. Není to sice 100%, ale většinou se nepletou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
13.6.14 11:02
@Atizka píše:
@jančamamča Jinak jestli jedeš do Brna a budeš mít fajn doktora, tak ti všechno pěkně ukáže a vysvětlí. A zeptej se na pohlaví. Oni ho sami neříkají, ale když se zeptáš, tak pokud je vidět (náš prcek si třeba strkal ruce mezi nohy, takže prd :-) ), tak ti řeknou. Není to sice 100%, ale většinou se nepletou :)

No přesně tak - jedu do Brna na Veveří tak nevím. Dokud jsem na toto vyšetření nebyla přihlášená tak jsem byla v klidu. Teď začínám být šíleně nervózní!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
13.6.14 11:36

@jančamamča To je normální. Myslím, že každá je nervozní. Já byla úplně hrozně. Ale dokážou fakt odhalit nějaký problém už tak brzo a to je důležitý právě. A uvidíš, že to vyjde dobře a to tě uklidní. A hlavně když by vyšly triply špatně, tak má genetik zas z čeho dál vycházet. Bude to dobré, uvidíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
19.6.14 14:46

Čau berušky, tak jsme se před chvílí vrátili z Brna Veveří, kde jsme byly na tom vyšetření - krev + velký ultrazvuk :-) Tak výsledky jsou super - vypadá to, že vše je ok a taky to vypadá, že mezi nožičkama nám roste pinďour :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
19.6.14 15:16

@jančamamča Tak super! Gratuluju!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů