Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím, prosím vás, ten kdo měl větší dítě 5m, 9kg, jak jste řešily to, ze korby jsou do 9kg a 6 měsíců? Dítko je proste velké i dlouhé, dala jsem ho dnes do sportovní verze - mam cybex talos s lux, přišlo mi to v pohodě, ale přítel má neustále (ano, neustále a denně) reci, ze by mel byt maly v korbě a ne ve sporťáku, ze ma “jeste cas”, jako to je sice hezky, ze ma cas, ale ta korba přece neni uz bezpečná ne? Navic on je tam fakt na knop, v ČR je většina korbiček do 9kg, jedine ze zahraničí objednat kočár, ale dela se jich málo, co maji vyšší udanou hmotnost, ze zvládnou. Sporťák tam ma “uplny leh” jako minimální sklon, kamarádka mi dneska po fotce napsala, ze neni v úplném lehu
, docela me to naštvalo, protoze on tam fakt ležel, nemel nikde “díru”, ale ten sklon tam maly proste je. Můžete mi rict, jak byste toto řešily? Talos s lux je kvalitní kočár, s kterým se mi jezdí dobře, a i kdyz najdu nějaký, co jde do úplného lehu jiny, tak se mi zda, ze ma zas jiny nedostatky. Máte nějaké nápady?
Mne přišlo, ze tam byl malý v pohode …, ale poslouchat furt ty řeči me už upřímně nebavi, proc to přítel neuzná? ![]()
Pardon za to psaní, píšu z mobilu. ![]()
@Lasička9 píše: Více
Syn měl nějak oul roku, úplně ještě sám neseděl, ale ve sporťáku už byl. Když jsme šli ven, za chvíli usnul a když se vzbudil, byl obvykle na zahradě a vzala jsem ho pak domů. A ano, taky jsem si dovolila moc, že je ve sporťáku, když ještě nesedí a je tam přikurtovaný
Prostě mu to tam vyhovovalo víc, měl větší rozhled, když tam nebyla už korba
Sporťák mel syn od pul roku, byl tam prikurtovany na spaní a spal tam náramně spokojeně až do roku a trictvrte klidne tři hodiny po obědě. Na řeči se vykasli a dělej tak, jak vám to vyhovuje.
Tak já dala syna do sportaku o něco dřív. Byl pruduskar a od 3 týdnu se ho držela rýma. Tak jsem ho musela trošku nadzvednout aby se mu lépe dychalo. Myslím že v těch 5 měsících taky ![]()
U starší jsem to neřešila, resp. Už se mi v té době taky do korby vešla hůř protože to bylo v zimě…ale už v té době seděla..ale stejně většinou jezdila v leze protože jsme chodili ven jen na uspání v té době…ale u mladšího…ten šel do sporťáku už asi ve 4m..měla jsem totiž děti blízko sebe a měla jsem pro ně tedy dvojkocar kde jsou korbičky celkem malé..mrnous nebyl těžký na váhu ale byl široký v ramenou a těch 30cm na šířku mu fakt už nestačilo na pohodlné rozvaleni se…navíc se i vzteklá že nevidí ven…ve sporťáku měl přecejen prostoru malinko více a taky tam nebyl úplně rovný Leh na 180 stupňů ale malinký úhel…což ani podle doktorky vůbec nevadilo…pokud spal tak jsem ho ani nekurtovala aby se mohl válet jak chtěl…pomocí podnožky jsem to lezení uzavřela tak že byl vpodstate jako v korbě…byl spokojený, je to zdravý kluk, vývoj měl naprosto normální…pasivně jsem ho neprosazovala, vždy měl ten sporťák co nejvíc do lehu dokud opravdu sám neseděl…
Dekuji
koukam ted na dva typy od nich a mozna to jeste zvážím, ten cybex je možná na drobnější deti, nevim, i v tom sporťáku vidím, ze kdyz bych tam dala v zimě fusak, tak jako se tam vleze tak akorát no ![]()
Dekuji ostatním za prispevky, my jsme oba vysocí a velcí, nevim proč je většina kočárku takhle koncipovaná - jakoze jen do “6 měsíců” a tech 9kg ![]()
Dej ho do sporťáku. Mě by teda zajímalo, jaký je tak zásadní rozdíl mezi korbou a sporťákem?. V úplným prkenným lehu být dítě nemusí, není důvod. Mírný sklon fakt nevadí. Korbičky se dělají velký, ale holt to je u těch “nemoderních klasických kočárků”. Tam jsem měla mimino až do 12kg.
Máme 5m a 9kg, neřeším věk, ale délku a hmotnost dítěte. Samozřejmě že v tom nesedí, ale leží a je připásané.
Já měla velikou korbičku a určitě ji používala dokud si dítě nesedlo, do těch 8.m
A druhá dcera teda byla cvalda, ta se narodila s váhou přes 4 kg ![]()
@Janli máte na mysli Roan nebo Inglesinu? Roana maritu mám totiž doma - u máti, tam se vleze, ale na fusak uz to asi nebude, ale je fakt, ze tam mi přišlo, ze byl ze začátku i vic spokojeny, prostor tam ma i pro hračky, ale je to tank, do města, natož do supermarketu to absolutně neni no…
Tento příspěvek byl napsaný za účelem toho, abych si uvědomila, že tam dítě má ležet a byt připasané?
Ó, diky, mise splněna ![]()
Otázka ale zněla, jestli nevadi mírný sklon, případně, jestli někdo nema korbičku s vyšší nosností a případně, jak se vypořádat s tim, kdyz okolí ma neustále keci na to, ze ma byt jeste v korbě.
Vy snad znáte někoho, kdo by dal dítě do sporťáku v 5m s 9kg a dal by ho do sedu a nepřipasané? Ja totiž ne, takze smysl teto informace mi jaksi unikl.
@Lasička9 píše: Více
Jo, tohle mám na mysli. Mě teda nepřijdou do města spíš ty moderní hrkadla. Vždyť to na dlažebních kostkách drncá, přejet s tím obrubník je za trest, najíždění na vysoký chodníky tragedie. Zlatej roan, velký kola a odpružení. Na podzim a v zimě už budeš potřebovat sporťák, to už se ti mimino nevleze ani do toho roanu. Navíc už bude nejspíš sedět.
@Lasička9 v pěti měsících je na sporťák za mě brzy. Ležet prikurtovana v kočáru v leže bych teda nechtěla být.
Mi syn v kočárku neležel, jakmile se uměl přetočit na břicho, krom spánku na zádech skoro nebyl. Do hlubokého jsem dokoupila kšíry a jezdil podobně jako na Fotce. Když usnul, tak jsem ho odepla a dala spát na záda.
Do sporťáku šel až když si začal sám sedat, kolem devátého měsíce. Pasala jsem jen že spodu, kolem ramen ne…
@Menton píše: Více
Tak ono taky záleží, jak je dítě velké, že. Když má syn nyní váhu, jak jiné děti skoro v roce, tak už to prostě bohužel na korbu není. A věř nebo ne, ale i v leže a přikurtovaný je ve sporťáku v 6 měsících spokojenější než byl v korbě.