Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Myslím, že němci… os. zkušenost nemám, jedna známá ho má a nestěžuje si
já chtěla viper s3 ale nakonec jsem koupila QS kvůli malému kufru mýho auta ![]()
Korbička quinny dreami malá je. vnitřní délka 74cm, šířku v nejužším místě - nezanedbatlený rozměr - jsem si bohužel nezměřila, než jsem jí prodávala..
moje děti jezdily do 5 měsíců.
skládací lůžko má mít vnitřní délku 84 cm, délka korby má být 88 cm, a to mi pořád nějak nesedí, hezké by to bylo, ale že by vyrobili konečně něco o 10 cm delší?? tak sjem zvědavá, jestli ho někdo má.. jedno ale vím, že vypadá i ve skutečnosti opravdu větší, než klasické, viděla jsem ho, a le bohužel, bez metru v ruce
a jak víme, oči klamou..
co se trojkolky QUinny speedi musím ale oponovat - je to nestabilnější trojkolka, se kterou jsem kdy jezdila (a že jsem jezdila fakt s kdečím). projel úplně všechno, nikdy se nerozsypal, údržba minimální. na rozdíl třeba od takové zmiňované Teutonie. ![]()
na druhou stranu, ten kočár má své mouchy, v podobě ne úplného lehu a ne úplného sedu a malé boudy (ale vše se dá řešit, vytunit
. jízdní vlastnosti ale hodnotím po více než 5 letech ježdění s kočárky nejvýše u terénních kočárů.
Najíždění na obrubníky je věc, která je prostě u trojkolek potřeba dělat trochu jinak - každá trojka reaguje stejně, i ta teutonia
- musí se prostě najet předním kolem a zadními zůstat dole, najet až k obrubníku a pak jen lehce nadzvednout, a to tak, že kola kopírují nerovnost. tohle je základní věc při ježdění s každou trojkolkou.
nicméně, tady jde o QUinny Buzz - u něj jen pozor na pravidelné dotahování rukojeti, resp. konstrukce - něco tam se musí kontrolovat, říkal mi to kdysi pán z Libfinu (ofiko servis Quinny)..
doporučila bych k němu to nafukovací kolo, jízda je pak naprosto jiná..
ABC design jsou určitě němci. hlavním znakem je docela vysoká váha snad všech typů kočárků, krátké zádové opěrky (kolem 42-3cm). většinou jsou kombinovatelné s vložnou taškou, nebo do úplného lehu, otočné sezení. většinou si na kvalitu nikdo nestěžuje.
@Nataša právě že zakladatelka píše o otočné sedačce - to s tou nízkou váhou moc nejde ![]()
@mati píše:
@Nataša právě že zakladatelka píše o otočné sedačce - to s tou nízkou váhou moc nejde
no to nejde ![]()
kočárky s otočnými sedáky mají vyšší váhu a jsou užší.. jako ty sedáky, většinou kolem 30cm.
ale ABC des. mají váhu vždycky trochu vyšší, než čekáš.. ![]()
Apoň mě to tak přijde.. ![]()
Tak jsem okoukla abc designy a ta vaha je fakt vyssi:-( krom toho se mi moc nelibi… v jinem tematu jsem narazila na novinku od bgb, buffalo, a mam noveho favorita;-) maji ho zacit prodavat v pulce brezna ve vidni… co na nej rikate? a dekuju vsem za postrehy!
@88petra podle obrázků moc pěkný!!! odstranili jedinou věc, co mi vadila na cameleonovi.
ta maličká kolečka. (vím, že jejich jídzní vlastnosti byly lepší, než se podle vzhledu dalo předpokládat, ale stejně.. neseděly mi…:))
ne, ABC desg. fakt není ono, když se někomu líbí Buzz, cameleon..
![]()
Presne!!! mala kolecka
a jeste skladani v jednom kuse
no tak jeste doma vysvetlit, ze tenhle kousek potrebuju tak moc, ze pro nej musime do vidne ![]()
@88petra píše:
Presne!!! mala koleckaa jeste skladani v jednom kuse
no tak jeste doma vysvetlit, ze tenhle kousek potrebuju tak moc, ze pro nej musime do vidne
to bude hračka, ne?
nejhorší je přece vybrat si ten nej
![]()