Korfu - doporučte místo

3409
2.7.20 13:19

Korfu doporučujete

Ahoj, chceme letět na Korfu. Nikdy jsem tam nebyla. Kdo jste byl prosím doporučíte pěkné letovisko blízko letiště. A jaké tam je moře a pláže?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
2.7.20 13:26

Na Řecku mi nejvíc vadí ten zákaz házet toaletní papír do koše. Na jednu stranu romantika, exotika a na druhou stranu všude papíry s hovnama :poblion: s manželem jsme byli na stavební cestě, ale asi hodinu od letiště a krásné moře, dlouhé prázdné pláže. Povinne jsme chodili na velkou jen u bazénu a nikdy v apartmanu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
2.7.20 13:30
@Bubla Bůčková píše:
Na Řecku mi nejvíc vadí ten zákaz házet toaletní papír do koše. Na jednu stranu romantika, exotika a na druhou stranu všude papíry s hovnama :poblion: s manželem jsme byli na stavební cestě, ale asi hodinu od letiště a krásné moře, dlouhé prázdné pláže. Povinne jsme chodili na velkou jen u bazénu a nikdy v apartmanu :D

Aha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
2.7.20 13:30

Ale Korfu je tedy hezke asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
2.7.20 13:32

Na Korfu je krásné. Cele Řecko je krásné. Toaletní papír se dá přežít, ze ho hodis do koše, dost často to uklizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
2.7.20 13:33

Korfu vubec nedoporucuju. Maly turisty precpany ostrov (i kdyz letos asi mene), more nic moc - melke, chaluhy, plaze uzounke. Procestovali jsme to tam a az na par vyjimek kde zas byla studena voda to bylo takto. Jsou mnohem lepsi ostrovy v Recku (napr Kefalonie, Lefkada).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
2.7.20 13:43

Mně se na Korfu teda vůbec nelíbilo, s manželem jsme byli na svatební cestě na Krétě a taky jsme z toho nebyli moc nadšení. Nejvíce se nám líbí ostrov Zakynthos byli jsme už 2× a máme v plánu se tam snad příští rok vrátit, je to nádherný ostrov opravdu doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
2.7.20 13:49
@Natálka26 píše:
Na Korfu je krásné. Cele Řecko je krásné. Toaletní papír se dá přežít, ze ho hodis do koše, dost často to uklizi.

tak uklízí to 1× denně, nikdo ti častěji koš nevynáší, a když se ti chce akorát po úklidu, tak to tam máš 24 hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nax
27
2.7.20 13:55

Korfu neni špatný, ale musíš vědět kam jet. Litam do Řecka 25 let a mam sježděno hodně ostrovů. Pokaždý mam auto na celej pobyt a každý den jsme na jiný pláži. Neznamená, že když před hotelem bude ošklivá pláž, za rohem může být bombastická. Moc doporučuju webovou stránku recko.name. Máš tam cestovatelský galerie a muzes se podivat ktery letovisko se ti bude libit. A s hov..nama to tam tak maj no, maj uzky potrubí, ale stačí otacet samozrejme papir dolu a hotovo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37183
2.7.20 13:55

Na severu je mělčí moře, někde hodně dlouhý vstup, než je hloubka a bývá o chlup teplejší moře - což je ale výhodné pro děti. Jih má vstupy do moře strmější. :nevim:
Okolo Kekiry je přes lého rušno až do noci, jako v jiných letoviscích. Dál to bývá klidnější. ;)
Jinak tedy: Domov Odyssea, Palác princezny Sisi (Achíleon), dům Geralda Durrella (O mé rodině a jiné zvířeně…), Paleokastrica, klášter. Je to zelený ostrov porostlý olivami a jalovci, údajně nejlepší vylídka ve Středozemním moři, výlety loděmi (my byli v Parze). Šutrem málem dohodíte do Albánie. :)
Doporučuji letenku k okýnku na levou stranu. :mrgreen:
Prolétá se kolem Achíleonu a je tam nejkratší mezinárodní letiště v Evropě. 8o :poblion: 8o :mrgreen:
My jsme tam byli před čtvrt stoletím těsně před svatbou a už tehdy tam byly v apartmánech evropské záchody.
:mavam:

Příspěvek upraven 02.07.20 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
2.7.20 13:56

@Nax a dát si na nos kolíček a pak už je to úplné žúžo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.20 14:12

Toto jsem řešila několiik let, zda na Korfu či ne. Chtěla jsem jinam, než jsem byla /Kréta, Rhodos, Kos, Kypr../ Nakonec jsem od toho vždy upustila, jelikož ráda jezdím v záři, myslím, že tam už je trochu chladněji a poslední rok mne odradily přispěvky o hromadách všudepřítomných odpadků? Zajímal by mne názor ostatních, vyčetla jsem jen letmo v zahraničních diskuzích..

• Citovat
  • Upravit
45712
2.7.20 14:13

@M_Vladim coz o to evropske zachody tam jsou ale nesmi se do nich hazet papir kvuli ucpani potrubi. Ale to mi nevadi, kdyz se to zabali tak je to v pohode.

Spis opravdu Korfu za mne ne, jsou mnohem hezci ostrovy s hezcim morem a plazemi jak pisu vyse. My byli na jihu a plaz katastrofa - uzka, v mori se nedalo plavat pac voda daleko jen po pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
2.7.20 14:16

Teď koukám na Durellovi a vypadá to hezky, jen zo asi není realita.
Kam se teda hazi toaletak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
2.7.20 14:17
@g.sandova píše:
Teď koukám na Durellovi a vypadá to hezky, jen zo asi není realita.
Kam se teda hazi toaletak?

Do kose na WC. V celem Recku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí