Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chceme letět na Korfu. Nikdy jsem tam nebyla. Kdo jste byl prosím doporučíte pěkné letovisko blízko letiště. A jaké tam je moře a pláže?
Děkuji
Na Řecku mi nejvíc vadí ten zákaz házet toaletní papír do koše. Na jednu stranu romantika, exotika a na druhou stranu všude papíry s hovnama
s manželem jsme byli na stavební cestě, ale asi hodinu od letiště a krásné moře, dlouhé prázdné pláže. Povinne jsme chodili na velkou jen u bazénu a nikdy v apartmanu ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Na Řecku mi nejvíc vadí ten zákaz házet toaletní papír do koše. Na jednu stranu romantika, exotika a na druhou stranu všude papíry s hovnamas manželem jsme byli na stavební cestě, ale asi hodinu od letiště a krásné moře, dlouhé prázdné pláže. Povinne jsme chodili na velkou jen u bazénu a nikdy v apartmanu
Aha ![]()
Na Korfu je krásné. Cele Řecko je krásné. Toaletní papír se dá přežít, ze ho hodis do koše, dost často to uklizi.
Korfu vubec nedoporucuju. Maly turisty precpany ostrov (i kdyz letos asi mene), more nic moc - melke, chaluhy, plaze uzounke. Procestovali jsme to tam a az na par vyjimek kde zas byla studena voda to bylo takto. Jsou mnohem lepsi ostrovy v Recku (napr Kefalonie, Lefkada).
Mně se na Korfu teda vůbec nelíbilo, s manželem jsme byli na svatební cestě na Krétě a taky jsme z toho nebyli moc nadšení. Nejvíce se nám líbí ostrov Zakynthos byli jsme už 2× a máme v plánu se tam snad příští rok vrátit, je to nádherný ostrov opravdu doporučuji.
@Natálka26 píše:
Na Korfu je krásné. Cele Řecko je krásné. Toaletní papír se dá přežít, ze ho hodis do koše, dost často to uklizi.
tak uklízí to 1× denně, nikdo ti častěji koš nevynáší, a když se ti chce akorát po úklidu, tak to tam máš 24 hodin
Korfu neni špatný, ale musíš vědět kam jet. Litam do Řecka 25 let a mam sježděno hodně ostrovů. Pokaždý mam auto na celej pobyt a každý den jsme na jiný pláži. Neznamená, že když před hotelem bude ošklivá pláž, za rohem může být bombastická. Moc doporučuju webovou stránku recko.name. Máš tam cestovatelský galerie a muzes se podivat ktery letovisko se ti bude libit. A s hov..nama to tam tak maj no, maj uzky potrubí, ale stačí otacet samozrejme papir dolu a hotovo ![]()
Na severu je mělčí moře, někde hodně dlouhý vstup, než je hloubka a bývá o chlup teplejší moře - což je ale výhodné pro děti. Jih má vstupy do moře strmější. ![]()
Okolo Kekiry je přes lého rušno až do noci, jako v jiných letoviscích. Dál to bývá klidnější. ![]()
Jinak tedy: Domov Odyssea, Palác princezny Sisi (Achíleon), dům Geralda Durrella (O mé rodině a jiné zvířeně…), Paleokastrica, klášter. Je to zelený ostrov porostlý olivami a jalovci, údajně nejlepší vylídka ve Středozemním moři, výlety loděmi (my byli v Parze). Šutrem málem dohodíte do Albánie. ![]()
Doporučuji letenku k okýnku na levou stranu. ![]()
Prolétá se kolem Achíleonu a je tam nejkratší mezinárodní letiště v Evropě.
![]()
My jsme tam byli před čtvrt stoletím těsně před svatbou a už tehdy tam byly v apartmánech evropské záchody.
![]()
Příspěvek upraven 02.07.20 v 13:57
Toto jsem řešila několiik let, zda na Korfu či ne. Chtěla jsem jinam, než jsem byla /Kréta, Rhodos, Kos, Kypr../ Nakonec jsem od toho vždy upustila, jelikož ráda jezdím v záři, myslím, že tam už je trochu chladněji a poslední rok mne odradily přispěvky o hromadách všudepřítomných odpadků? Zajímal by mne názor ostatních, vyčetla jsem jen letmo v zahraničních diskuzích..
@M_Vladim coz o to evropske zachody tam jsou ale nesmi se do nich hazet papir kvuli ucpani potrubi. Ale to mi nevadi, kdyz se to zabali tak je to v pohode.
Spis opravdu Korfu za mne ne, jsou mnohem hezci ostrovy s hezcim morem a plazemi jak pisu vyse. My byli na jihu a plaz katastrofa - uzka, v mori se nedalo plavat pac voda daleko jen po pas.
Teď koukám na Durellovi a vypadá to hezky, jen zo asi není realita.
Kam se teda hazi toaletak?
@g.sandova píše:
Teď koukám na Durellovi a vypadá to hezky, jen zo asi není realita.
Kam se teda hazi toaletak?
Do kose na WC. V celem Recku.